marmelada v pekaču za kruh
Že več kot dve leti imam pekač za kruh Siemens in je v precej redni uporabi. Priloženo je bilo le nekaj receptov za kruh. Zadnjič sem videla na enem TV kanalu, da prodajajo tovrstne pekače (izdelovalca ne vem).
Ali mi lahko kdo pove znamko teh pekačev, da si poiščem še kakšne recepte na netu?
Če pa ima kdo kaj dobrih receptov za kaj drugega kot kruh, npr. za marmelado, bom zelo zelo vesela.
Še nekaj… Ker ste tule poznavalci dobrih receptov, me zanima, če ima kdo recept za marmelado iz smokev – takšno, kot ti jo postrežejo za zajtrk v Tuniziji?
Sem zahtevna, a ne ;))) Lep teden želim vsem.
Tinchy, pa imaš prav program za kuhanje marmelade? Jaz imam Severinov aparat za kruh, pa nikjer ne piše, da se lahko v njem naredi tudi marmelada. A mogoče katera ve, če se lahko. Pa tud jaz bi prosila za kak recept in če mi lahko kdo pove s čim lahko zamenjam pinjenec, ker ga pri nas (v Zasavju) še nisem odkrila.
Hvala in lahko noč.
LP, S.
Oj, Bety, v Severinu (vsaj tem, ki ga imam jaz) se lahko dela marmelada – ima dvanajst programov, en je namenjen delanju marmelade – poglej v navodila, sigurno piše v njih. Res pa je, da ni v navodilih nobenega recepta za tovrstno pripravo marmelade. Jaz bom enkrat, ko bo več časa, probala kar po klasičnem receptu.
Bojda se da v takem aparatu peči tudi mesne štruce (če ima kdo recept se priporočam – zaradi količin, sanja se mi ne koliko mesa bi lahko šlo notri).
Na enem od programov, ki je smo za pečenje se menda da peči tudi kolače – zadnjič sem probala naredit marmorni kolač – prej zmešala sestavine z mikserjem, potem pa vlila v aparat za peko kruha – še kar dobro je bilo.
Očitno so možnosti za uporabo tega aparata velike, samo odkriti jih je treba :)).
Deževen pozdrav iz Dolejske pošilja
Damjana
Forum je zaprt za komentiranje.