Najdi forum

Kleni

Pozdravljeni!
Dobila sem ribe – klene in ker sem jih nekoč že poskušala peči in jesti, me sedaj ne mikajo preveč. Zato prosim za nasvet:
Kako pripraviti klena (imam jih raznih velikosti), da ga bo čim laže jesti oziroma kako se znebiti vseh tistih koščic? Naj bo kuhan, pečen, ocvrt – ni pomembno, samo čim lažje odstranjevanje koščic je pomembno.
Lep pozdrav!

kot pravis,kleni imajo ogromno kosti. mogoce bi naredila fileje!? se surovim vzames ven celo kost. potem jih pac speces,ocres…ali… lp petra

Da,edino tako.Lp Babi

tatjana,se necesa sem se spomnila. klen ima zelo dobro meso (kosti so druga zgodba). naredi ga v marinadi. kosti poberi ven..kot sem prej rekla.malo ga pomokaj in popeci…potem pa naredi marinado-ne morsko,ampak “celinsko”!! petrsilj,majaron,maaalo zelene,sol ,poper,maaalo limone…. pa dodaj/cisto na koncu/ malo pehtrana….bo kar dobro. ta marinada /kot morske/ se je navadno mrzla. pa se na kapljico vina ne pozabi. lp petra

Hvala za nasvet, samo še nekaj:
fileje naj narežem po širini – tako da dobim kolobarčke in prerežem hrbtenico ali po dolgem, da dobim zrezke?

po dolgem!! ce hoces dobiti ven celo kost,jih moras prerezati po dolgem. lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close