Čokoladna krema
Oj,
tule je ena.
ČOKOLADNA TORTA Z LEŠNIKOVIM BISKVITOM
BISKVIT: 6 jajc
5 žlic tople vode
180g sladkorja
Vse to penasto stepaš na najvišji 5-10 minut.
Dodaš: 60g lešnikov
120g moke (preseješ)
ščepec pecilnega praška
Daš v namaščen pekač in pečeš 25-30 minut na 180 stopinj.
KREMA:1 liter sladke smetane
300g jedilne čokolade
Čokolado nalomiš na koščke in daš v smetano; ter skuhaš ob mešanju na majhnem ognju do vretja. Ohladiš čez noč in stepeš (pred stepanjem daš še malo v hladilnik, ko je že ohlajeno).
Biskvit prerežeš na pol, vmes daš kremo, okrasiš in… Torta je tu.
Pozdravček
Deja,
imam eno vprasanje v zvezi s to kremo. Enkrat sem jo ze delala (sicer je bilot am razmerje 0,7 L smetane in 300 g cokolade) pa mi ni najbolje uspela…
A mora biti krema zjutraj pred stepanjem trda? Ali pa se krema stepe kot navadna smetana in sele na ta nacin dobi potrebno gostoto?
Hvala,
Stasa
Nika
jaz sem prej vedno delala kremo z margarino, pa se sedaj preklopila na veliko lazjo in boljso smetanovo, pa se preprosto je!
Pocasi segrejes smetane po potrebi (ponavadi pol litra), do sedaj se nisem probala rastlinske samo navadno rumeno od Ljubljanskih mlekarn. Ko je tik pred zavretjem stresem noter na koscke nalomljeno jedilno cokolado in mesam, da se stopi. Lahko das veliko cokolade ali manj, po okusu (jaz dam v pol litra 20 dkg jedilne od Lindta ali Gorenjke). Smetano med tem ze odstavis z ognja. Pustis, da se ohladi, najboljse je, ce to naredis zvecer in das smetano cez noc v hladilnik. Nato pa stepes smetano kot pac navadno smetano in dobis krasno cokoladno kremo. To je to.
Upam, da ti je v pomoc
Nyah
Krema nikakor ne sme biti trda – potem je bilo preveč čokolade in če tako kremo stepaš, se vse skupja sesiri (preverjeno 😉 ) – tako kremo reši samo dodatek šlag pene v prahu.
Da je krema dobra, mora biti še tekoča (kot navadna smetana, samo da je pač rjave barve), preden jo začneš stepat.
Lp, mishika
Forum je zaprt za komentiranje.