Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika za stašo – borovničeva torta

za stašo – borovničeva torta

Staša in vse ostale pozdravljene,
v nedeljo bomo pri nas praznovali in seveda tudi torta ne bo manjkala. Odločili smo se za odlično Elino torto in borovničevo torto, po tvojem receptu. Zanima me kateri biskvit narediš ti. Do sedaj sem vedno delala
biskvit iz 6 jajc
24 dkg moke
24 dkg sladkorja
in pecilni prašek
sedaj pa bi naredila nekaj drugega, nekaj rahlejšega
Če imaš kakšen recept na zalogi, mi ga prosim pošlji
Vsem skupaj en lep pozdrav
Alenka

Alenka,

biskvit ponavadi naredim kar klasičen – na vsako jajce cca. 30 g moke in sladkorja, dodam pa tudi nekaj žlic vode.

Za borovničevo torto pa sem naredila biskvit po naslednjem receptu (malo prirejen biskvit enega recepta iz Kulinarike):

Biskvitno testo:

4 jajca
13 žlic sladkorja
13 žlic olja
13 žlic mleka
13 žlic moke
1 pecilni prašek
1 borovničev puding

Jajca razdelimo in iz beljakov stepemo sneg.
Rumenjake stepemo s sladkorjem, da se spenijo, dodamo mleko, premešamo, nato dodamo olje, premešamo, dodamo moko s pecilnim praškom in čokoladnim pudingom ter ročno premešamo. Nazadnje primešamo sneg beljakov in vse skupaj vlijemo v pomaščen model za torte. Pečemo 15-20 min. na 180 stopinj.
Pečeno osnovo ohladimo in z nitjo razrežemo na 3 dele.

Ta biskvit mi je bil zelo všeč, čeprav so najrahlejši biskviti za moje pojme tisti, ki ne vsebujejo maščobe (torej tako kot delaš ti oz. moj zgornji opis).

Če pa ima kdo kakšen super recept (trik) za res ekstra rahel biskvit pa se tudi jaz priporočam 😉

LP, Staša

Tudi jaz za torte vedno delam biskvit, za katerega uporabim 30 g moke in 30 g sladkorja na vsako jajce, vendar pa ne dodajam vode.

Staša, zakaj ti dodajaš vodo?

Pozdravček vsem!

Vladka

Hmmm… Čeprav je (tudi) kar se mene tiče čisto skregano z logiko, se mi včasih biskviti, ki vsebujejo maščobo zdijo precej bolj rahli od tistih, ki je ne… Ne me vprašat zakaj. Zato tudi rolado delam z malo olja…

Tak bolj rahel biskvit izpade tudi tisti, ki ima drobtine (sem enkrat že recept pisala). In zelo rahel je danes izpadel ta, ki se peče pri tvoji saherci. Jaz sem si recept sicer malo prilagodila: čokolado, maslo in vanili sem dala kar v pečico na 100oC, beljake zmešala, dodala sladkor in rumenjake, prilila stopljeno čokolado z maslom (prej dobro zmešala) in na hitro umešala še moko s pecilnim. Tako je rahel biskvit, da si še mislit ne moreš – grem stavit, da bo izginil v roku 10 minut 😉 :)))))).

Če smem dodati moj recept za biskvite, ki je tudi rahel in zelo enostaven, ni potrebno nobenega tehtanja:

4 cela jajca + 4 žlice hladne vode
8 žlic sladkorja- vse to dobro zmiksaš, da je gosto,
dodaš 8 žlic moke + 1 pecilni prašek.

LP

Mishika,

biskvit za saherco je res zakon.

Vladka,

zdi se mi boljši, če dodam malo vode – mogoče le žlico ali dve…

LP, Staša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close