Dolenjke na forumu
Ojla, Damjana alias Sonce_rumeno, sem ravnokar prebrala, da si z Dolenjske. Jaz pa sem te na čisto drugi konec SLO postavila. Imela sem te za Gorenjko, ne me vprašat, zakaj. Mislim, da je tudi Jera Dolenjka, a ne? Veš, imam eno vprašanje zate, Damjana. Kam bi se šlo na našem koncu na dobro kosilo? Pojutrišnjem praznujem, ne bo še okrogla številka, pa peljem mojo družino na kosilo. To bo moje darilo zase. Imam pa dve majhni dečvi, zato bi mi bilo všeč, da ne bi ravni z očmi zavijali, ko bi videli njune pevske, ščipalne, smejalne in drugačne sposobnosti. Sta pa sposobni, verjemite mi. Ko že gremo ven jest, kar pa je sila redko, gremo na pizzo v Chianti v NM. Zdaj pa bi kakšno njami posebno stvar, ne a la nedeljsko kosilo. Tokrat na denarnico ne bom gledala.
Prosim za nasvete in lep dan želim vsem
deka
Deka jutro. Res ne vem zakaj si me imela za gorenjko :)) (hm, me je kar malo zaskrbelo res).
Težka bo tale s kosilom, da veš. Ne vem koliko poznaš gostilne v naših krajih, vendar nobena ni kaj posebnega – večkrat smo se šalili na to temo. Dobiš recimo obiske iz tujine – kam jih peljat, da bo ziher dobro? Take gostilne jaz ne poznam, če je bilo ponavadi dobro, se je vsaj kdaj sfižil obisk vsake gostilne. Sploh pa se po moje vse neha, če želiš kaj drugega kot je nedeljsko kosilo. Če boste šli med tednom bo po moje boljše, ker so ob nedeljah gostilne neverjetno polne, temu primerna pa hitrost in prijaznost postrežbe (nikakva). Nekaj predlogov: Prepih (kakor kdaj, v glavnem pa še kar okusno, veliko prostora, mislim da jih malčki palčki ne motijo), Prešeren (hjaaaa – malčki jih sigurno ne motijo, zadnjič sem videla, da imajo tudi trip trap stolčke za njih, hrana bi pa rekla da je povprečna), Kos (ta je gotovo v višjem cenovnem razredu – upam da je kvaliteta še vedno temu primerna, sicer pa že dolgo nisem bila tam), Vovko (ponavadi dobra hrana), če bi šla malo dlje iz NM je tudi Vila Rakar po moje v redu (dobra hrana, prijazna postrežba). Ojoj, zdaj pa mi je že zmanjkalo idej. Upam, da bo katera druga imela več idej in bolj “za ziher” nasvete – ne bi rada rekla kaj definitivnega, potem pa ti ne bi bilo všeč.
Zaenkrat LP, če se še kaj spomnim pa dopišem.
Damjana
P.s.: Chianti pizza pa je itak edina dobra v naših krajih :)).
Veš, če nič drugega, boste imeli po moje mir (vsaj ponavadi je med tednom tako, da je bolj prazno), da ne boste preveč nestrpni z malima dvema. Mi smo nazadnje tam feštali za 80 – letnico moje stare mame, in je bila hrana dobra.
Dober tek vam želim in veselo praznovanje.
D.
..jest bi šla vsekakor v Vilo Rakar, ne bo ti žal.
…tole sem pobrala iz kulinarike :
VŠEČ NAM JE BILO …
Pozdravljeni! Z možem sva imela pred enim letom v tej restavraciji odlično svatbo. Po enem letu sva se odločila, da obisk ob obletnici ponoviva. Pričakali so naju tako kot lani, gostoljubni in sila prijazni ljudje. Pustila sva se presenetiti njihovi izbiri in lahko vam povem, da se je zaupanje obrestovalo. In nenazadnje, ko sva želela poravnati račun, so naju presenetili s sila redko gesto. Kosilo je bilo na račun hiše in sicer zato, ker sva praznovala. Obakrat sva torej odšla zares zadovoljna in prav škoda je, da živiva v Celju. Vendar je bil najin sklep bolj optimističen. Lepo bi bilo, ko bi si takšno razvajanje oči in trebuščkov bolj pogosto privoščila. In verjemite mi, da bo tako! Postregli so nama z: 1. Predjedjo, ki sva jo imela na svatbi pri njih (rezine pršuta, rezine prekajenega jezika, solata iz lignjev ) 2. Gobovo in špinačno kremno juho v kruhku 3. Gamberi pečeni na žaru s popečeno skuto 4. Biftek, ocvrta svinjska rolada (nadev mi je bil neznan), skutni štrukelj in priloga 5. Mix sladic Skratka, SLASTNO!!!
Deka, prav imaš, tudi jaz sem dolenjka. Za priporočilo gostilne sem prepozna, v vsakem primeru bi ti svetovala isto, kot sonce rumeno. Prepih se je veliko poslabšal, verjetno zaradi tako velikega povpraševanja. Cenovno pa je ugodno, pa še veliko izbire za nedeljsko kosilo imajo. Mi hodimo zalo malo ven jest, saj sama zelo rada kuham in tudi vedno kaj novega speobam.
Ampak Chianti pica? Prvič slišim! Kje je to?
lep dan želim!
Dolenc je verjetno mili Pacific na Cikavi, saj veš, predno zaviješ k Hipermarketu od taboljšga soseda. Jaz sem bila tam enkrat na pici, no sej je bla dobra, samo ne tako kot Novljanova :)). Sicer pa imamo na našem koncu zelo ubogo izbiro pizzerij. Na žalost.
Kar se tiče Prepiha je pa približno tako menda, da odvisno na katero izmeno kuharjev naletiš :)). Kakor kdaj, lačni nismo šli od tam, včasih bolj zadovoljni, včasih manj.
Jera, Deka ti je zelo prav opisala pico iz Chiantia :)).
Forum je zaprt za komentiranje.