Skutna strjenka z granatnim jabolkom
Sem novinka v tem forumu, pa vam priporočam osvežilno in hitro pripravljeno strnjenko
Skutna strnjenka z granatnim jabolkom
(sezonskim ali vloženim sadjem)
Potrebuješ: 0,5 kg pretlačene puste skute, 0,5 l ali le 0,25 l sladke smetane in 0,25 lkisle, 2 rumenjaka, 1 dcl mleka, 8 dag sladkorja, sok ene ali le pol limone, 3-4 granatna jabolka (sezonsko, vloženo sadje), 10 g želatine , vanilin sladkor
Postopek:
1. Želatino v lističih namoči v 0,5 dl hladne vode
2. Mleko z rumenjakoma in sladkorjem stepi in segrej (ne sme vreti, da rumenjaki ne zakrknejo!)
3. Natopljeno želatino rahlo ožemi in jo dodaj k vročemu mleku, da se razpusti.
4. Stepi ali pa le pretlači skuto, stepi smetano in ju zmešaj skupaj. Vmešaj tudi mleko z rumenjakoma in želatino.
5. Očisti granatna jabolka in peščice vmešaj med ostalo maso
ali pa vmešaj očiščeno in narezano sezonsko sadje na kocke, potreseno s sladkorjem v prahu ( naredi oblogo in sadje se enakomerno porazdeli po kremi, da se ne sesede na dno). Lahko uporabiš tudi vloženo sadje.
6. Dodaj limonin sok (maraskino ali sadno žganje), vse premešaj, daj v kozarce ali model in postavi najmanj za 1 uro ali 2 uri v hladilnik, da se strdi.
7. Poljubno okrasi, postrezi s sladoledom, smetano, čežano, cimetovo kremo…
Dekleta in nekaj vzorčnih primerkov fantov!
Toliko koristnih, dobrodošlih nasvetov in okusnih, preizkušenih receptov najdem po vaši zaslugi v tem forumu, da se kar težko ločim od njega. Še sin in me je vprašal, kaj sem našla tako zanimivega, da odhajam spat tako pozno! Nisem mu povedala, mislim pa, da že sumi, kajti moji menuji se pestrijo. Saj prebereš veliko receptov, jih preizkusiš, pa niso vsi dobri! Vaši pa so že preizkušeni, predvsem pa je poleg veliko uporabnih navodil, da res ne moreš zgrešiti. Pa še zaupam vam! Hvala vam za nesebično razdajanje , tudi jaz vas bom še razveselila s svojimi prispevki.
LP, Nelly
Forum je zaprt za komentiranje.