Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Skutna strjenka z granatnim jabolkom

Skutna strjenka z granatnim jabolkom

Sem novinka v tem forumu, pa vam priporočam osvežilno in hitro pripravljeno strnjenko

Skutna strnjenka z granatnim jabolkom
(sezonskim ali vloženim sadjem)

Potrebuješ: 0,5 kg pretlačene puste skute, 0,5 l ali le 0,25 l sladke smetane in 0,25 lkisle, 2 rumenjaka, 1 dcl mleka, 8 dag sladkorja, sok ene ali le pol limone, 3-4 granatna jabolka (sezonsko, vloženo sadje), 10 g želatine , vanilin sladkor

Postopek:
1. Želatino v lističih namoči v 0,5 dl hladne vode
2. Mleko z rumenjakoma in sladkorjem stepi in segrej (ne sme vreti, da rumenjaki ne zakrknejo!)
3. Natopljeno želatino rahlo ožemi in jo dodaj k vročemu mleku, da se razpusti.
4. Stepi ali pa le pretlači skuto, stepi smetano in ju zmešaj skupaj. Vmešaj tudi mleko z rumenjakoma in želatino.
5. Očisti granatna jabolka in peščice vmešaj med ostalo maso
ali pa vmešaj očiščeno in narezano sezonsko sadje na kocke, potreseno s sladkorjem v prahu ( naredi oblogo in sadje se enakomerno porazdeli po kremi, da se ne sesede na dno). Lahko uporabiš tudi vloženo sadje.
6. Dodaj limonin sok (maraskino ali sadno žganje), vse premešaj, daj v kozarce ali model in postavi najmanj za 1 uro ali 2 uri v hladilnik, da se strdi.
7. Poljubno okrasi, postrezi s sladoledom, smetano, čežano, cimetovo kremo…

To se pa zelo dobro bere. Nasploh imam rada vse, kjer nastopa skuta. Hvala.

Hej,Nelly! Na krozniku se smehljata dve granatni jabolki.Zdaj jih je na obali veliko. Recept je dobrodosel,ker je skuta,ki jo imam zelo rada. Lp Babi

Dekleta in nekaj vzorčnih primerkov fantov!

Toliko koristnih, dobrodošlih nasvetov in okusnih, preizkušenih receptov najdem po vaši zaslugi v tem forumu, da se kar težko ločim od njega. Še sin in me je vprašal, kaj sem našla tako zanimivega, da odhajam spat tako pozno! Nisem mu povedala, mislim pa, da že sumi, kajti moji menuji se pestrijo. Saj prebereš veliko receptov, jih preizkusiš, pa niso vsi dobri! Vaši pa so že preizkušeni, predvsem pa je poleg veliko uporabnih navodil, da res ne moreš zgrešiti. Pa še zaupam vam! Hvala vam za nesebično razdajanje , tudi jaz vas bom še razveselila s svojimi prispevki.

LP, Nelly

Če dovoliš, se podpišem pod tvoj post. Po letih kuhanja ti počasi zmanjka idej in se vrtiš okrog vedno istih jedi. Če pa lahko nekje izmenjaš izkušnje… Ja, tudi pri nas se zelo pozna na pestrosti jedilnika.

Hvala vsem in lep pozdrav! 🙂

Ja, enako velja zame. Bi bilo fino, če bi enkrat nekdo zbral vse recepte in jih izdal v knjigi 🙂 Ali vsaj v kakšni skripti oz. zvezku 😉

Kresnica, tale ideja pa ni od muh! Če bi pridali še navodila in prisrčne komentarčke avtoric, bi bil to zelo iskan kuharski priročnik. Predlagajmo naslov! Npr.: Internetni kuharski čvek………

JA! 🙂
To bi bilo res krasno…poetm bi se lahko dogovorili, da ta “knjigica” izhaja na vsake pol leta ali na vsake tri mesece…odvisno od kolicine receptov… Meni bi bilo super, ker sem prepricana, da sem veliko vecino vseh receptov spregledala…

Zato jih pa jaz kar sproti tiskam, ker vem, da bi jih sicer šla vsaj polovico mimo mene, saj vsega na isti dan res ne moreš preizkusiti 🙂
Pozdravček vsem in lep začetek novega delovnega tedna!

Vladka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close