Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Limonin koktejl!

Limonin koktejl!

Tole sem našla v eni kuharci in ker je bilo ful enostavno sem si naredila za danes zajtrk:))) Pa mi je bilo zelo dobro. Podobno malce koktajlu s srečanja.

250ml navadnega jogurta (jaz sem imela probiotično varianto)
sok 1 limone
2 žlici sladkorja (lahko seveda manj)

za okras: krhlji polovice pomaranče
stebelce melise
malo sladkorja

Zgornje tri sestavine je potrebno stepati in ker ne smem biti preveč glasna zjutraj, ker vsi moji še spijo, sem vse zmešala kar v Tupperware posodi – tisti ozki za stepanje smetane ali testa za palačinke. Kozarec (rob) sem pomočila v pomarančni sok in potem v sladkor, previdno nalila notri koktejl in dala na vrh par krhljev pomaranče (brez kožice in belih delčkov). Melise pa nisem imela. Pa sem se vseeno prav imenitno počutila in še dobro je bilo:))
LP Barb

Kul, tole bom definitivno sprobala. Za zajtrk vedno pijem jogurt in sem se ze malo navelicala enih in istih okusov, pa bo tole dobrodosla sprememba. Hvala za recept!

mmm…tole pa full dober zveni! Morem probat:)

pozabila sm se napisat…mislite,da bi blo dober, ce bi dal med noter namesto sladkorja? 😉

bilo bi se bol njamsi če mene vprasas 🙂

Jaz pa sem nekje prebrala, da gre jogurt iz pasteriziranega mleka ves le na špeh, če ga predhodno ne “kodiraš”, nekako podobno kot ti praviš.
Da pa kislo mleko iz surovega mleka gre vso v energijo.

LP
Sosi

Hej, sos, kako to misliš, da mleko predhodno “kodiraš”??

LP Zala

Zala, nič ne mislim, tako sem nekje prebrala, pa se ne morem spomniti kje.
Če te zelo zanima, pa bom probala najti, kje to piše. Je pa nekje na teh forumih.

LP
Sosi

V bistvu me zanima kaj pomeni kodirati 🙂

LP

Zala, kaj pomeni koda v računalništvu, bi ti morda še znala razložiti, kaj pa pomeni v jogurtu, moram pa res pobrskati. Lahko pa to poskusiva obe.
Jaz bom tu, ti pa poglej na Svet-je-lep, ker na teh dveh forumih, ali enem izmed njih, sem to, še ne tako davno, brala.

LP

Sosi

Zala, nič pametnega nisem našla. Pod jogurt še kar, pod kodo pa same druge teme. Bom morala kar vse po malem prečesati. Pa te to v resnici toliko zanima? Ješ veliko jogurta, pa se bojiš špehca, kaj?

LP
Sosi

Pasterizirano mleko je samo segreto malo nad 72 stopinj, da se uniči vse mikroorganizme (pri sterilizaciji pa tudi spore). Ne vidim logike zakaj bi bilo potrebno kodirati?
Na špeh gredo pa samo tiste kalorije, ki so preveč, ne glede na to od kod so:))))))
Med pa mislim, da bi šlo, sam bo treba mal bolj močno stresat, ker nisem sigurna, da se bo raztopil v hladnem jogurtu:))))
LP Barb

Ne morem najti tega kodiranja, probaj še ti, ker se mi zdi, da tam piše drugače, kot ti praviš. Pa imaš kaj svojih izkušenj s tem? Imaš idealno težo?

LP
Sosi

…je vseboval limonin koktejl (z medom namesto sladkorja) in kos medvedje torte, ki sem jo vceraj spekla.

Pa se se zdaj oblizujem, tako dobro je bilo. :))))

Uh tale torta mora biti pa res dobra. Danes popoldan bom sama doma, pa jo bom naredila. Upam da uspešno. Imam samo eno vprašanje glede sirčka. A naj namesto tega dam 100 g skute, ali je bolje, če uporabim smetano (katero – kislo ali sladko in če sladko, ali mora biti stepena?).

Hvala za odgovore, Irena

Lahko das skuto, samo mora bit bolj mokra skuta, ker tale sircek tukaj je ful mazav (saj ga lahko probas naredit, samo navadni jogurt precedi skozi krpo in pusti nekaj casa, da tekocina odtece :). Ce mokre skute nimas, je po moje boljse smetana, sladka, nestepena, pa recimo cca. 1 dcl.

Hvala, bom probala s skuto. Ta, ki jo imam doma, je kar mokra. Za pitulice sem jo morala precej zgostiti, da ni ves nadev ven zlezel.

LP, Irena

Sos, ne, ne bojim se špehca, nisem okrogle postave in poleg tega sem zagrizena športnica.
“kodiranje” me zanima le zaradi tega, ker pač ne vem kaj to je. Drugače pa se v vseh pogledih strinjam z Barb, ki je napisala: “Na špeh gredo pa samo tiste kalorije, ki so preveč, ne glede na to od kod so:))))))”

LP Zala

No, potem pa tako ni problema, če nisva našli tega kodiranja. Vseeno pa se mi zdi, da je tam tudi pisalo, da gredo na špehec tiste kalorije, ki se ne morejo pretvoriti v energijo, kar pa verjetno drži, saj sama veš, da enemu hrana bolj “zda” kot drugemu.

LP
Sosi

Hej,kolikor se spomnim, je bil gospod,ki je to razlagal.Tudi jaz ne najdem pod katerim postom.Vsaka stvar me pa tudi ne preprica,zato prej pozabim.
Lp Babi

Hej,sem nasla! Pa sem prej ze hotela zapisati,da je mogoce Stane,tisti,ki je toliko povedal o soli.
Pa je res on. V iskanje sem vpisala biokoda in dobila Biokoda Stane 22.8.
Sosi,tudi on omenja knjigo o soli. No,mozgani se delujejo.Lp Babi

Sos, na špehec lahko gredo grejo samo tiste kalorije, ki se dajo pretvorit v energijo. Sej špehec ni nič drugega kot energetska rezerva in naše telo ne bi dalo v špehec nekaj kar kasneje ne bi moglo pretvorit v energijo.
Res je da določene snovi telo raje porabi za energijo kot druge, ampak v vsakem primeru če ne poješ preveč kalorij, bo pridno porabilo vse kar si mu dala na voljo. Biokoda gor ali dol!!!! Pusti Staneta, naj si on odkodira svoje kalorije, ti pa si mirno privošči limonin koktajl za zajtrk, če ti paše. Bom kasneje seštela koliko kalorij je to in ti napisala.
:))
LP Barb

Barb, tvoj koktail je res dober, pač pa ne zameri, okus tistega iz surovega kislega mleka je bil nekam boljši, kot tisti iz jogurta, ki sem ga kupila v trgovini. Seveda pa ne bom nikoli ugotovila, če je res šel prvi takoj v energijo, drugi pa v špehec. Če pa bi lahko izbirala, bi si ga delala vedno iz kislega mleka, pa kaj, ko je kmetija predaleč. Morda pa je to le spomin na mojo mladost, ko jogurtov še ni bilo.
Saj res, od kod se je le vzelo ime jogurt?

LP
Sosi

misliš biokibernetiko?

Zakaj bi zamerila:)))) Raje bom sprobala še tvojo idejo s kislim mlekom:))
Lep pozdrav, Barb

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close