Limonin koktejl!
Tole sem našla v eni kuharci in ker je bilo ful enostavno sem si naredila za danes zajtrk:))) Pa mi je bilo zelo dobro. Podobno malce koktajlu s srečanja.
250ml navadnega jogurta (jaz sem imela probiotično varianto)
sok 1 limone
2 žlici sladkorja (lahko seveda manj)
za okras: krhlji polovice pomaranče
stebelce melise
malo sladkorja
Zgornje tri sestavine je potrebno stepati in ker ne smem biti preveč glasna zjutraj, ker vsi moji še spijo, sem vse zmešala kar v Tupperware posodi – tisti ozki za stepanje smetane ali testa za palačinke. Kozarec (rob) sem pomočila v pomarančni sok in potem v sladkor, previdno nalila notri koktejl in dala na vrh par krhljev pomaranče (brez kožice in belih delčkov). Melise pa nisem imela. Pa sem se vseeno prav imenitno počutila in še dobro je bilo:))
LP Barb
Pasterizirano mleko je samo segreto malo nad 72 stopinj, da se uniči vse mikroorganizme (pri sterilizaciji pa tudi spore). Ne vidim logike zakaj bi bilo potrebno kodirati?
Na špeh gredo pa samo tiste kalorije, ki so preveč, ne glede na to od kod so:))))))
Med pa mislim, da bi šlo, sam bo treba mal bolj močno stresat, ker nisem sigurna, da se bo raztopil v hladnem jogurtu:))))
LP Barb
Uh tale torta mora biti pa res dobra. Danes popoldan bom sama doma, pa jo bom naredila. Upam da uspešno. Imam samo eno vprašanje glede sirčka. A naj namesto tega dam 100 g skute, ali je bolje, če uporabim smetano (katero – kislo ali sladko in če sladko, ali mora biti stepena?).
Hvala za odgovore, Irena
Sos, ne, ne bojim se špehca, nisem okrogle postave in poleg tega sem zagrizena športnica.
“kodiranje” me zanima le zaradi tega, ker pač ne vem kaj to je. Drugače pa se v vseh pogledih strinjam z Barb, ki je napisala: “Na špeh gredo pa samo tiste kalorije, ki so preveč, ne glede na to od kod so:))))))”
LP Zala
Sos, na špehec lahko gredo grejo samo tiste kalorije, ki se dajo pretvorit v energijo. Sej špehec ni nič drugega kot energetska rezerva in naše telo ne bi dalo v špehec nekaj kar kasneje ne bi moglo pretvorit v energijo.
Res je da določene snovi telo raje porabi za energijo kot druge, ampak v vsakem primeru če ne poješ preveč kalorij, bo pridno porabilo vse kar si mu dala na voljo. Biokoda gor ali dol!!!! Pusti Staneta, naj si on odkodira svoje kalorije, ti pa si mirno privošči limonin koktajl za zajtrk, če ti paše. Bom kasneje seštela koliko kalorij je to in ti napisala.
:))
LP Barb
Barb, tvoj koktail je res dober, pač pa ne zameri, okus tistega iz surovega kislega mleka je bil nekam boljši, kot tisti iz jogurta, ki sem ga kupila v trgovini. Seveda pa ne bom nikoli ugotovila, če je res šel prvi takoj v energijo, drugi pa v špehec. Če pa bi lahko izbirala, bi si ga delala vedno iz kislega mleka, pa kaj, ko je kmetija predaleč. Morda pa je to le spomin na mojo mladost, ko jogurtov še ni bilo.
Saj res, od kod se je le vzelo ime jogurt?
LP
Sosi
Forum je zaprt za komentiranje.