Puran v por-korenčkovi omakci!
Hoj punce,
Zadnjič sem pisala, da sem total navdušena nad forumom. In včeraj sem recept od Zale za lignje s korenčkom, porom in papriko probala. Ampak v malo spremenjeni različici. In sicer!
Sestavine (za2-3 osebe):
2 velika puranja zrezka
2 korenčka
1 veeeeeeelik por
1/2 čebule
ingver v prahu, sol, poper, olivno olje
1 dcl smetane za kuhanje
Postopek:
Na 2 žlicah olivnega olja sem popražila nasekljano čebulo. Ko je porumenela sem dodala na trakce narezan korenček. Pražila, da je bil še hrustljav. Ga odvzela in dala v drugo posodo. V ponvi, kjer sem popekla korenček sem dalje popražila por. Ga dala v posodo s korenčkom in zopet v ‘prvi’ ponvi popekla na koščke narezana puranja zrezka. Ko so bili ti koščki lepo rjavi, sem dodala vso prej popečeno zelenjavo, dodala začimbe: sol, poper in ingver (nisem vedla, da tako popestri!) in deci smetane. Malo zalila tudi z vodo.
Hotela sem skuhati še riž, pa mi ni uspelo. Lačen mož, lačno dete s kruhom v rokah…. A da bi še riž čakali??? Neee.
Konzumiranje:
S kruhom (polbelim Vrhniškim!) in eno goro solate: motovilec in rdeč radič z olivnim oljem in balzamičnim kisom. Najmi! Zmanjkalo v par sekundah!
Zala (in ostale) hvala za idejo in priporočila (natka). Res je blo ‘fenomenale’.
LPM
Ingerjevo koreniko kupim v zelenjavni trgovini in tudi v marketih jo imajo.
Je taka svetle rjavkaste barve in razvejane oblike.Olupek na tanko olupis ali ostrgas in rezes krasne tanke okrogle rezinice.
Jaz svezega dajem k skoraj vsej popeceni zelenjavi,v omake,kot prilogo(cips),ko pecem pecenko,malo med jabolka v strudel…
Prah pa v piskotke in vse ostalo kot zgoraj.Je malo pikanten,poskusi,tezko
je opisati okus svezega.Jaz ga lahko pojem tudi surovega,nekaterm je premocan. Vsem ni vsec,meni zelooo!! Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.