visnjeva torta
Ker se bliza moj rojstni dan, bi rada spekla visnjevo torto. Sej jo velikrat pecem, sam vedno jo delam s cokoladno kremo in tistim zelejem iz visnje+puding. (to je verjetno crni gozdicek)
Ta zele bi rada obdzala, rada pa bi naredila z vanilijevo kremo…in tu nastane problem. Ima kdo kaksen recept za dobro vanilijevo kremo ali pa ce je kaka dobra vanilijeva krema za kupit?
Ce pa ima kdo kak preizkusen recept za torto s kakim drugim sadjem in kremami, bi se tudi priporocala, ker razmisljam ze o tem, da bi naredila 2 torti. Vsi imajo torte noro radi in mislim, da bo pri vseh obiskih zmanjkalo torte:)
Najlepsa hvala!
alena…je to to?
Včeraj sem spekla dobro višnjevo torto. Prilagam recept:
5 jajc + 5 žlic vode + 10 žlic sladkorja dobro zmiksaš, da je penasto,
dodaš 10 žlic moke + 1/2 pecilnega praška. Spečeš v okroglem pekaču
za torte. Ko je biskvit pečen, ga ohladiš in prerežeš.
Na spodnjo polovico lepo porazdeliš višnje iz kompota, še malo pokapljaš
z sokom in premažeš z naslednjo kremo:
1 l mleka
6 žlic sladkorja
5 žlic moke
1 vanilijev puding
2 vanili sladkorja
5 rumenjakov ( beljake stepeš v sneg)
Od litra mleka ga vzameš toliko, da lahko skupaj zmešaš vse ostale sestavine, razen beljakov in vse to zakuhaš v vrelo mleko. Ko se zgosti,
odstaviš in samo malo ohladiš ter rahlo primešaš sneg beljakov.
S tem nadevom obilno premažeš 1.del biskvita, pokriješ z 2. delom. Če
ostane kaj nadeva, lahko premažeš še okrog torte. Po vrhu okrasiš z
stepeno smetano in višnjami. Pač po svoji domišljiji.
Torta je zelo sočna, okusna in izdatna.
Ce je to to, potem hvala za nasvet 🙂
Meni se zdi vredu, sam mal velik jajc je, se ti ne zdi?
Recept za biskvit imam dober, ze 100x preizkusen, ker moram za vsak r.d. delat to torto 🙂 So vsi cisto navduseni, se posebej moj ati:) Bolj me sedaj zanima za kreme in razlicne nadeve (sadne, ki naredijo toro socno). Poiskusila sem tudi ze jagodno, ampak mi je visnjeva bolj vsec.
Bomo videli kaj bo ratalo. Pekla bom pa danes in jutri:)
Lepo pozdravljeni spet vsi skupaj, jaz imama pa recept za višnjevo torto, ki je bil dolga leta varovan in je bila sladica proglašena za kulinarično specialiteto hotela Evropa (samo ne vem a v celju ali v LJ).
Recept pa je naslednji:
recept za biskvit, ki je dvodelen – ena plast je bela, druga črna (s kakavom)
5 jajc
20 dag slad. v prahu
–> to dvoje penasto umešaj
nato dodaš:
20 dag ostre moke
pol pecilnega pr.
1/2 jajčne lupinice vode (jaz dam malo več)
Maso razdelite na dva dela in v en del zamešate kakav, oboje spečete.
Smetanovo-višnjev nadev (odličen že sam po sebi!!!!!!!!):
1. masa:
višnjev kompot brez koščic odcedimo in višnje prihranimo, v vodo kompota pa zakuhamo en vanilijev puding(tekočine vzamemo toliko kot je predpis na pudingu in utrezno prilagodimo količino praška). Nato naj se ohladi.
2.masa:
2 dag žealtine v lističih raztopimo v vroči vodi (1 zajemalka vode)
v drugi posodi stepi 2 sladki smetani, v puding nato zamešaj želatino in nstepeno smetano (priporočam da najprej dodate nekaj žlic pudinga kar k želatini in nato vse skupaj vlijete v pudingovo maso ter nato dodate smetano)
V to maso nato previdno zamešaj cele višnje.
Eno plast biskvita položimo v tortni model in nanj zlijemo vso kremo, nato pa pokrijemo z biskvitno ploščo druge barve. Vse skupaj s tortnim modelom vred damo v hladilnik za najmanj 4-5 ur. Nato odstranimo obod (lahko jo kar prevržemo na desko) in jo premažemo s stepeno sladko smetano (2 smetani) in potresamo z naribano čokolado.
THE BEST!!!!!
Lep pozdrav,
Zala
Moj recept za torto: (no od fanta mami ga je dala:))
4 jajca
175g sladkorja
160g moke
1 zlicka pecilnega praska
Beljake + 3 zlice mrzle vode zmiksamo, da dobimo sneg, dodamo sladkor, pocasi mesamo, dodamo rumenjake na koncu se moko+pecilni.
180°C / 35-40 min
Jst osebno dam pa malo vec…tu nekje 5 jajc, sladkorja 175g( da ni prevec sladko) pa moke malo vec. Da pride malo vec mase, ker 2x razrezem.
Potem pa od visnjevega kompota odlijem vodo, nekaj si jo pustim za polivanje biskvita, k ostali pa prilijem vodo, da pride pol litra in vkuham malinin puding, da nastane zele. V ohlajenega stresem polovico visenj.
Za drugo plast pa kr kupim cokoladno kremo za torte in tja notri stresem drugo polovico visenj.
Dobro namocim vse tri plasti (visnjev sok, malo vode, malo ruma pa se kak sok, ki ga imam pri roki).
Na koncu torto oblijem s stopljeno cokolado.
Tak…na easy recept.
Vceri sma (s fantom) naredla tako, danes naju caka pa podobna, samo da bo vanilijeva krema. Bomo vidli kaksna bo ta.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.