Najdi forum

Vprašanje?

Pozdravček!
Zanima me, kako pečete listnato testo. Jaz nameravam jutri peči samo izrezane kvadratke (ali palčke) iz listnatega testa. Moja hči jih obožuje in jim pravi napihnjenčki. Gor potrosi samo malo mletega sladkorja in že “mlacka”. Ampak zdaj že nekaj časa tega nisem pekla, pa sem pozabila, na kakšni temperaturi se najbolje speče in kako ga moram razvaljati. Kuharica pa taka, kajne? Hvala že vnaprej in lep konec tedna kljub slabemu vremenu.

Jaz tudi vcasih to pecem, ampak razvaljano testo premazem z jajcem in cez potresem grobo mleto sol. Pecem pa cca. 10-15 min na 200C, ampak vmes dostikrat preverjam, koliko je ze peceno, ker se zelo rado malo prevec zazge.

Hvala, ursa. Ja, listnato testo je uporabno na nešteto načinov, ampak moja najstnica ima take najraje. Zdaj je trenutno mimo faze “debela sem”, pa si jih je zaželela. Lep pozdravček!

Aha, pri nas razvaljamo, potresemo s soljo (ne mažemo z jajčko) ali/in makom, kumino, sezamom, naribanim sirom… Pa potem pečeš na 180-200oC dokler niso lepo rjavkasti (res ne bi vedela, kako dolgo).

Jaz sem pred nekaj tedni hotela iz listnatega testa narediti žepke s čokolado. Pa se je vse spridilo.
Žepki so se med peko odprli, Nutella pa zažgala.
Ali je kdo izmed vas kdaj naredil take žepke in so mu uspeli…?

Hvala že vnaprej!

Jaz na tanko razvaljam listnato testo in narezem 3cm siroke trakove po vsej dolzini.
Medtem marelicno domaco marmelado samo rahlo razredcim z vodo(samo da se lazje maze s copicem),ali pa ne,ce je dovolj mehka.Dobra je tudi pomarancna m.
Trak do polovice namazem in pokrijem z drugo polovico.Narezem na 10 cm dolgo.Rahlo pospikam z vilicami kot nekak poseven zaporeden vzorcek samo zgornjo plast.Lahko se premazes z jajckom-paziti pa moras,da ne stece po robovih,ker se potem testo zlepi in ne dviga..Dam v pekac poplaknjen z vodo in specem.
Zelo okusno,ne presladko in hrustljavo.V Italiji pravijo temu Millefoglie.
Moje niso nic slabse od kupljenih. Lep pozdrav Babi

Robovi testa, sploh listnatega, se najlepše zlepijo z beljakom. Paziti pa moraš, da mažeš samo po zgornji ploskvi in da ne teče čez rob. Tako, kot je rekla Babi. Da se ne zlepijo plasti, ker potem ne naraste tako lepo. Sicer pa, jaz ja vsak slučaj pod vsako pecivo potisnem peki papir. Si prihranim pol jeze in vse drgnjenje pekača, če kaj steče. 🙂

Babi, sem prav razumela, da mora biti pri tvojem listnatem pecivu marmelada tanko namazana, ne v kupčkih?

Ja,tocno tako,kot bi prelakirala descico.Samo,da se zgornji trak prime in da ima malo okusa po sladkem.Saj je v bistvu tako,kot bi potresla malo sladkorja. Kot je rekla pupica.

To so po obliki trakovi velikosti kot tisti Savoiardi za tiramisu ali Bebi piskoti.
Lahko noc Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close