Najdi forum

Feferoni

Pozdravljeni!

Doma sem letos posadila feferone, ta hude. Mami jih je že večino pobrala in vložila, ene par (10- 12 kom) jih pa še čaka v hladilniku. Ne bi jih rada vložila. Jedli bi jih naslednji vikend. Kaj naj naredim z njimi?

Ali jih kar pustim v hladilniku, da čakajo? Ali katera ve za kšno dobro omakco. Naj povem, da bo za vikend (naslednji) mehiška in bo zato pasala kaka pekoča omaka (namesto čilija).

Skratka za kakršnkoli nasvet se zahvaljujem! Pa še to, da se odločim, da jih ene par posušim: koliko časa jih moram sušiti, ali jih potem zdrobim in hranim v posodici!?

Lep pozdrav,

Petra

Hej,Bacek!
Tvoj moto iz Malega princa je krasen!

Jaz ti bom povedala,kaj naredim s chiliji,ki jih imam na balkonu.Enako lahko naredis s pekocimi feferoni, mislim.
S sivanko in nitko pretaknem feferon pri peclju in naredim niz,kot ogrlico.
Obesim v kuhinji in kamlu se bodo posusili.Imam koticek pod stropom prev za zelisca in chilije,pa se okras je. Nekaj jih lahko malo narezes na sirse kolobarcke (ali pustis cele) in jih das v olivno olje. Tisto olje potem lahko uporabis za omeke(postane pikantno) in feferone prev tako.Tudi v steklenicko s kisom lahko vtaknes cel feferon.Tudi kis bo pikanten.
Meni to prav pride,ko se mi mudi in vlijem kar malo olja ali kisa,namesto da bi sekljala.Suhe feferone uporabljas lahko povsod,le semena pred uporabo dobro odstrani,ker so najbolj pekoca.Roke tudi dobro operi. Lp Babi

Petra, ali veš, da eden do dva chilija, tudi ostra feferona, vsebujeta celodnevno dozo potrebnega C-vitamina. Seveda moraš zaužiti surova, vsekakor pod 65°C, če jih boš prekuhale bo joj na wc-ju, sicer pa ne.
Če bi jih posušila, bi jih imela za celo zimo, te, vložene, pa je res bolje, da jih uporabljaš le za okus, pa še to čimmanj, ker ti bodo delali samo zgago v želodcu in črevesju.

LP
Sosi

Hojla!

Hvala obema za nasvete. Mislim da jih bom res obesila in jih posušila. Malo pa jih bom namočila v olju.

Kar se tiče feferonov jih jaz ne jem, ker ne maram pikantnih zadev. Tko da mi je bolj v veselje delat za druge. Čeprav se C vitamina trenutno ne bi branila, ker se me nekaj loteva. Sem se pa že nafilala z vitamincki, aspirinčki in čajem. Tako da upam, da bo šlo mimo!

Pa lep pozdrav

Petra

Namesto te sintetike, ki si jo omenila, si raje skuhaj češko česnekačko po receptu, ki je bil nedavno tu objavljen, pa boš videla kako učinkovita je.

LP
Sosi

ps če pa na liter česnekačke dodašeš še en surov feferon, ki ti je na srečo ostal, pod 65°C, pa se te ne bo mogel lotiti noben bacil

sos, kje pa je objavljen ta recepet za češko česnekačko? Z iskalcem nisem
mogla najti.
Pozdrav, oli

to bi tudi mene zanimalo!! lp petra

No tukajle je ta česnekačka, čisto zadnji post

Lp, Petra

No nekje sm ga zaštrikala, čeprav še ne vem kje. Bom poskusila ponovno

Petra

se ne odpira!!:) lp petra

JEST SE NE GREM VEČ!!!!!!!!! NIMAM POJMA KJE SEM GA POLOMILA!

Lp, Petra

Meni tudi ne,
pozdrav, oli

mogoče brez tistega “reply”

Ja, to ti lahko jaz povem, pa to je trik od iskalca na forumih in je mene zadnjic tudi isto zafrkavalo.

Tvoj URL je bil takle:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=19162&t=18896#reply_19162

in najbrz si ga nasla preko iskalnika, ki ti je zraven napopal tisti #reply_… To je treba zbrisat, pa bo. Namrec, tole

http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=19162&t=18896

mora kazat na isto stran in bo delovalo tudi v linku:

Da vidimo, ce bo ok… 🙂

O najlepša hvala Urša!

Ja, res sem iskala preko iskalca in potem samo kopirala naslov. Še enkrat hvala za obrazložitev in uspešen link.

Petra

Seveda,Ursa vedno pomaga,saj tudi zna!:))) Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close