Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Aparat za peko kruha

Aparat za peko kruha

Zanimajo me vaše izkušnje (DOBRE IN SLABE) z aparati za domačo peko kruha, kakršni se zadnja leta menda zelo dobro prodajajo. To so tisti avtomati, v katerega natreseš vse sestavine, nastaviš uro in program in zjutraj te pričaka sveže pečen kruh. A ni svinjarija, kako drag je kruh v trgovinah?

Hvala vsem že vnaprej.

obstaja pekač za kruh, plastičen od tapervera, isto-nasujes, spečeš, in baje je kruh superduper:)
ima kdo takega?

osebno ga nimam. slisala sem pa par pozitivnih izkusenj,par pa tudi zelo slabih… npr.neki znanki je vse skupaj “cez zlezlo”…tako je rekla…druga pravi,da je pa to zakon! ?.: odvisno tudi od tega,koliko natancno ljudje preberejo navodila! lahko!? lp petra

O aparatih za peko kruha je že ogromno napisanega. Poskusi z iskalcem, mislim, da boš zvedela vse, kar te zanima.
Jaz imam Severina (ne vem, kateri model) in ga kar precej uporabljam, eksperimentiram pa ne kaj preveč. V glavnem pa sem z njim zelo zadovoljna.

Philipsov je super, imajo ga na Koseški tržnici v kleti.

Mi ga imamo, stal je čez 20000 SIT, a smo ga po nekajkratni uporabi dali “na hladno”. Zakaj?
1. Kruh, pečen v njem, je zelo čudne oblike – ni štruca, ni hleb, ampak nekak buhtelj, ki se da narezati na kakih 5-6 velikih skorajda okroglih kosov
2. Po dnevu se drobi ravno tako kot tisti, pečen na plehu v pečici.
3. Aparat kruha ne zapeče dovolj, skorje pravzaprav ni oz. je skoraj bela.
4. Po peki na dnu kruha ostane luknja od mesilnega propelerja, ki ostane v testu ves čas peke.
5. Normalen čas pečenja je kar 4 ure!!! V pečici ga spečem prej, pa čisto dobrega, če je sila. Sicer pa so v bližini odprli pekarno z izredno dobrim kruhom po 250 SIT kg – vse vrste.

Kdor želi, naj kupi aparat in packa dan na dan…

Sama nimam tega aparata, ima pa ga moja prijateljica. Z njim peče kruh za svojo hči, ki ima celiakijo. Sedaj peče kruh tudi za mojo hčer, ki ima alergijo na gluten. (Dieta je enaka.) Tako da odvisno za kaj ga potrebuješ. Raje ne vprašaj koliko stane kila tekega kruha, ker že kila moke stane 800 SIT.

Ne vem katero znamko ima ampak kruh se peče 2 uri. Oblike pa je kot en pravokotnik, lahko narežeš lepe rezine kruha.

Jaz sem ga kupila v Metroju v Grazu za 40 EUR in sem z njim zelo zadovoljna. Lahko nastavim tri različne velikosti kruha, pa tudi zapečenost. Ima več programov, tako da v njem zgnetem tudi testo za pizzo ali vlečeno testo, ki pa je tako gladko, da ga ne bi na roke nikoli tako gladkega zgnetla.
Glede varčevanja pa tole: sama nisem računala, ali je takšen kruh cenejši od kupljenega, vsekakor se mi pozna pri porabi, ker v trgovino nikoli nismo šli samo po kruh. Zdaj pa ne gremo po kruh in je to takoj nekaj obiskov trgovine na mesec manj, s tem pa tudi porabe.

kAJ NARESTI DA BO KRUH IZ APARATA PENAST- TAK KOT JE NA PRIMORSKEM??

Mirta, kakšne znamke pa je ta aparat iz Metroja?
Lep dan in veliko peke želim, K.

Pozabila pa si dodati, da ima kruh iz pekarne polno dodatkov (zato, da ostane svež, pa da je rahel, pa da diši, pa barvila, da je črn…).
Jaz imam aparat. (čeprav sem kar dolgo brska prav po tem forumu, predem sem se odločila za nakup). Kruh se v njem peče dve uri (od začetka, do konca). Pomembno pa mi je, da vem, kaj jem, kakšen kruh.
Poleg tega v nejm pečem tudi pecivo, delam testo za pizzo, piškote in druga peciva. V njem pečem marmorni kolač, pa tudi pečenko iz mletega mesa sem že pekla v njem. PA še prav mi pride, da z njim ohranjam toploto, npr. dunajskim zrezkom (za čas, ko čakajo, da pridejo na mizo).
Aja, pa da ne pozabim. Tudi paradižnikovo mezgo sva že delala skupaj. Oz. je on delal, jaz pa sem se lahko posvetila otrokom. Skratka, kjer se le da, ga uporabljam namesto pečice. Zakaj? Imam dva majhna otroka, ki morata vse prijeti. Pri pečici se lahko vsaj malce opečeta, pa še hudo vroče je v kuhinji, če je vklopljena. Aparat pa je visoko, da ga ne dosežeta, pa še manj vročine oddaja, kot klasična pečica.
Lep dan!
Arja

Ne vem kakšen aparat imaš, ampak moj kruh je narejen – pečen v eni uri! In to je super kruh! Ga ne zamenjam za nobenega iz trgovine, kjer namečejo vse mogoče dodatke, da res lepo izgleda še nekaj dni, da je mehek, da se ne drobi itd. Jaz ga spečem le toliko, da ga imava za cca 24 ur. Najlepše pa je, ko se zjutraj zbudim in me čaka topel kruh.

A lahko poveš kateri tip aparata imaš?
Hvala in pozdrav Lea

CLATRONIC (ima dva mesilna klina in v njem lahko spečeš do 1,3 kg kruha).

P.S. Pozabila sem povedati, da jaz mesilne kline odstranim vedno, ko aparat neha mesiti (torej pred vzhajanjem). Tako se izognem luknjam v kruhu. Ostaneta le dve majni luknjici, ki pa mene ne motita. Pa tudi drugih naših jedcev kruha ne.
Arja

Se kateri dogaja ,da kruh ne odstopi od lopatic?Imam Alaskin avtomat iz Metroja ,s katerim sem drugače zelo zadovoljen.Prilagam tudi svoj recept.Tekočino je treba včasih dodat(verjetno to zavisi od vrste pšenice).

AJDOV KRUH
250 ml vode zavremo in zmešamo z
200 g ajdove moke,dodamo
200 ml mleka
590 g ostre moke
1 žlico olja
2,5 èajne žlièke soli in
10 g kvasa ,zmešanega z nekaj tople vode in
1 èajno žlièko sladkorja.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Ne vidim problema v tem, da traja 4 ure, da je kruh pečen. Saj ti ni treba nič delati.

Mi ga imamo že skoraj 15 let (pa ne istega)!

Sama sem kupila aparat, da bi si prihranila pospravljanje po kuhinji. Za moža ves kruh sami pečemo, ker hoče iz polnozrnate moke in z dodamini semeni.

Kruh iz aparata je zelo dober, če je samo iz bele moke ali delno iz bele delno iz polnozrnate. Iz samo polnozrnate moke, pa ni tako dober, ker ne vzhaja dovolj dolgo časa in je preveč zbit. Tako se je večkrat zgodilo, da sem pekla kruh zamo zase in za hčerk (ki pojesta 4 kose kruha v celem tednu). Mož je pa še vedno pacal svoj kruh sam. Sedaj pa navadno zamesim testo za njegov kruh (da je manj pospravljanja) in še za mojega, ter spečem v pečici, ker je ogreta že zaradi ene vrste kruha in se mi zaradi druge vrste kruha ne da delati posebej v aparatu. Samo včasih, ko mi zmanjka samo belega kruha si ga spečem v aparatu, ker samo stresem noter vse stvari in ko pridem čez izbran čas naza je kruh narejen. Ni mi treba biti doma ves čas, da ga vmes še enkrat pregnetem, da ga pravočasno dam v pečico in nato iz pečice.

Sem pa pred dvema tednoma aparat posodila moji mami, ki je zelo zadovoljna. Mogoče se bova še dogovorili, da ga kar obdrži.

LP Mateja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close