Zelo smo bili zadovoljni
Kon-nichi-wa 🙂
Lep pozdrav, v tem času sem tako japonsko razpoložena zaradi moje prijateljice iz japonske…zadnijč sem spraševala za nasvete za dobro rstavracijo nekje na primorskem in naj povem da smo se na koncu odločili za restavracijo oziroma za gostilno Avsenik v Begunjah na Gorenjskem (sprememba potovalnega načrta).
Če bo kdo šel tja,ne bo razočaran – res toplo priporočam. Gostilna je res znana in ima dolgoletno tradicijo, prav vsi smo bili zadovoljni!….
Ker obožujem skuto, sem si (za večerjo) naročila skutine štruklje in velik solatni krožnik. Okus štrukljev je bil božanski, mene motijo le prepražene drobtine čez – zabela. Ta maščoba in prepražene drobtine pokvarijo okus tako dobre jedi kot so štruklji s skuto, vsaj za moj okus(se mi zdi tako malo bolj za fiziče delavce in zelo aktivne ljudi)…. drugače pa je bilo odlično. Zelo moram pohvaliti lignje na žaru, bili so odličnega okusa, prav tako pa brat ni mogel prehvaliti ocvrtih lignjev (kot bi bili v palačinkinem testu) – teh še nisem nikoli delala.
Tudi naša japonska gostja je bila nadušena nad svojimi testeninami, čeprav so se mi zdele na videz malo puste. In sem sklenila da ji bom sama pripravila za kosilo v naslednih dneh ozke rezance (tagliatele) z artičokino omako, kaprami in tuno…..to je šele dobro.
Vglavnem, hvala lepa vsem za predloge, spremenili smo potovalni načrt in si namesto primorja ogledali Bled, in zato primorske gostlne niso prišle v poštev. V italijo pa se bomo podali skupaj z Japončki v torek, in sicer si bomo ogledali Benetke in poskusili kaj res dobrega italijansekega.
Mogoče kdo ve, obstaja kakšna jed, ki je res značilna za Benetke?
Seveda bom svojo Yumi peljala tudi na tiste prave špagete in ful dobro pizzo…..to nam pa ne uide! 🙂
LP Zala
Hej Zala! Sem vas imela v mislih.Zdi se mi kar prav,da ste se odlocili za
Avsenike v Begunjah in se verjetno ste ceneje prisli skozi(vsaj iz mojih izkusenj) kot bi na obali.
Jaz zase struklje samo polijem z malo stopljenim maslom ali z malo pogreto kislo smetano.Take imam raje.
V Benetkah ne smete preskociti testenin s skoljkami – vongole,dateljni…
In polenta na razne nacine in z raznimi prilogami(gobe) je tudi lokalna jed. Sicer imajo v Benetkah prav vse za vse okuse.
Lepo se iemejte se naprej Babi
Gorenjska j res lepa, sam veliko se jih ustavi le na Bledu, tko da me veseli, da ste zašli do Avsenika; tam so res ok, pa še musko majo fajn za goste; sploh pa kadar majo fešte …
Glede zabele pa to – na Gorenjskem je doma bl močna hrana; no, ja vsaj bla je večinoma in gostilne s tradicijo se praviloma tega držijo.
Srečno pot na plavajoče mesto.
V Benetkah boste ali zelo razočarani ali pa zadovoljni. Predvsem pa boste drago plačali. Prav tipičnih jedi nimajo….se pa je ogromno testenin, školjk, rib…. Če pa boste spili le kapucino pa priporočam Na Markovem trgu Cafe Florian, najstarejša beneška kavarna (ta je hodil tudi Hemingway). Notranjost je takšna kot je bila včasih in je res pravo doživetje.
Lep izlet!
Forum je zaprt za komentiranje.