Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika meso k ajdovi kaši in česnova juha

meso k ajdovi kaši in česnova juha

Zanima me, kakšno meso bi predlagale k ajdovi kaši z gobami in dušeni mešani zelenjavi (por, mlade bučke)? Ali ima katera recept za česnovo juho? Hvala in lep dan vsem.

Pri nas jemo ponavadi ajdovo kašo k rački, piščancu. Navadno prepražim čebulo in slanino, to primešam kuhani a. kaši, solim, popram, dodam majaron, rd. papriko, žefraniko, peteršilj in 2 ali več jajc (odvisno od količine) to ponavadi polnim med kožo in mesom piščanca in v notranjost…….k temu lahko dodamo prepražena jetra (navadno piščančja) in pečemo normalno…..če ostane kaj kaše potem, jo dodam cca. 30 minut pred koncem pečenja…..ker jo imamo zelo radi jo naredim več in mi še vedno ostane za zraven……..včasih pa na tak način spečem samo filo in zraven naredim še solato in imamo že kosilo……ajdo uporabljamo tudi za ajdovo(smetnovo) juho in ta je ravno danes na jedilniku……

Česnova juha…..nekje leži recept (doma), a v principu kakor se spomnim, skuhaš krompir, spasiraš dodaš nariban česen, soliš, popraš in malce majarona……smetance po želji……..to je en način…..

Pravi francoski recept sem napisala pod “Cesnova juha” .Vpisi v iskanje in takoj dobis. je malo daljsi postopek,ampak res preva juha,ki res disi po cesnu. Jaz sem post dobila takoj. Lep dan Babi

Pozdravljena!

Prav vesela sem tega recepta z ajdovo kašo. enkrat sem že napisala, da imam celiakijo. Zato si bolj težko privoščim polnjenega piščanca. No ja, sem že naredila filo s sojinimi kosmiči, mleto meso + začimbe. Dokler nisem imela diete pa sem filo delala s kruhom (podobno kot za kruhove cmoke). Torej, ta vikend bo pri nas na jedilniku z ajdovo kašo polnjen piščanec .

lep pozdrav!

Najlepša hvala.

Pred kratkim mi je kolegica, ki hujša, povedala ta zanimiv recept za česnovo juho.
Res je odlična in čeravno ne hujšam, sem jo uvrstila v svoj repertoar. Mislim, da bo v teh časih prihajajočih grip in prehladov prav krepčilna.

LP

Sosi

Zdrava česka česnekačka

Skuhajte liter močne goveje juhe brez soli in začimb.
V skledici zmešaje veliko strtega česna z veliko majarona in 8 gr zdrave
soli.
Na malo olja dobro popecite na kocke narezana kruh in slanino, lahko tudi
klobase.
V četrtlitersko skodelo ali krožnik dajte surov rumenjak, četrtino česnove
mešanice, lahko tudi malo naribanega surovega sira, prelijte z govejo juho, premešajte in na koncu dodajte popečen kruh s slanino.
Pazite, da juha ne bo vrela, pod 65°C!!!
Čehi imajo za strtje česna posebno napravo, ker mora biti res na drobno
strt, gre pa tudi z nožem ali v možnarju.
Juhe je za štiri krožnike, če pa je pojeste cel liter, vam pri hujšanju zadošča za celodnevni obrok.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close