Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Nujno prosim za pomoč!

Nujno prosim za pomoč!

Jutri dobim dolgo pričakovani obisk svoje prijateljice iz Japonske. V nedeljo gremo z njo na izlet po SLoveniji, najprej ogled LJ, nato do Postojnske jame, Bled, in za veliki finale še naš košček morja, Piran, Portorož,…..

Ker bo ura takrat ravno pravšnja za kosilo, smo se doma odločili, da bomo “našo Yumi” peljali v dobro in še enkrat res zelo dobro ribjo restavracijo ali pa morda da imajo zraven še odlične testenine in te italijanske jedi….in bi vas vse lepo prosila, še posebej Babi in ostale primorke ki vam je ta konec malo bolj poznan kot ostalim, če mi lahko poveste, kje na Obali, je kakšna takšna dobra, urejena, fina restavracija z odlično hrano??
(ali pa poprosim kar Babi in Bojko in se povabimo k njima – malo za šalo, ampak definitivno ne bi mogli zgrešit ;):)
Za svojo “japonsko sestro” želim res vse najboljše, in ji pričarati vzdušje nekje ob morju in izvrstni hrani, tako da tega zlepa ne bo pozabila….seveda ob vaši pomoči.

Hvala in LP
Zala

Oj!

Če želite jesti resnično dobre ribje jedi, potem vam priporočam, da se ustavite pri Botru na Vrhniki ali pa v Postojni je še ena, pa ne vem imena. Se pa peljete po stari cesti v smeri proti Razdrtem. Ta restavracija je cca 1-2 km iz Postojne, je na desni strani ceste. Tamkaj zahajajo tudi tuji gostje in kar se rib tiče, so res pravi mojstri.
Na obali sami, pa je s tovrstno ponudbo bolj žalostno, razen, če se je v zadnjih letih kaj spremenilo. Pred tremi leti, ni bilo nič pametnega!

Upam, da sem vsaj malce pomagala!

lp, Jessy

p.s. Jaz bi vaš izlet načrtovala malce drugače. Začela bi v Ljubljani, nato šla na Bled iz Bleda pa v Kranjsko Goro, čez Vršič, skozi Bovec, v Postojno, nato pa na morje. Seveda, če ste se svojega jeklenega konjička že zimsko obuli, drugače pa čez Vršič nikar ne hodite.

Japonci so blazni navdušenci nad Ajdo in co., pa tudi ostale jedi jim teknejo zelo….(naše)….zato, zakaj je nebi peljala v bolj klasično in ne ribjo……..mi smo Nizozemce in Kanadčane peljali v Slovensko restavracijo kjer je bilo od Ajdove juhe, Idrijskih žlinkrofov, Svinjske pečenke s renstanim krompirjem in prekmurske gibanice……in so bili zelo navdušeni…..

Še AJda in Japonci : oni so poleg nas eden edinih narodov, ki uporabljajo Ajdo.

Če želite biti res odlično postreženi in bo vaš izlet na primorsko v soboto, vam toplo priporočam gostilno “Za gradom” v Semedeli (Koper). Obvezna je rezervacija……je pa v nedeljo zaprta. Imajo samo nekaj miz….jedi pa so božanske, da o izbiri vin ne govorim……. Mi smo tudi že več gostov tja peljali, med drugim prijatelja Kazujošija iz Tokya v septembru in so bili zelo navdušeni!! Telefon:05 /6285505

Zelo dobro postrežejo tudi v gostilni Miranda (Portorož)….vizavi odcepa za Bernardin.

Bolj klasično postrežejo pri Ribiču v Seči (vendar nič posebnega).

Če boste lažni v Piranu…je tam Pavel…vendar res nič posebnega.
Potem je še Primorka…….

Toplo priporočam po odlični hrani in postrežbi na visokem nivoju ” Za gradom”
Pa dober tek in lep izlet!

Joj še enkrat sem prebrala in videla da greste v nedeljo na izlet!
Preverite po telefonu…vendar misilm da je za gradom zaprta.
Žal mi je.

midva z mozem sva bila pred kratkim pri ribicu/gostilna/ . locirana je nekje med lucijo in secovljem. naslova zal ne vem. tam je dobra morska hrana .tudi razne testenine imajo. lp petra

Tukaj bom pa nadvse priporocila internetno konkurenco: pojdi na in se razglej po primorskem koncu. Jaz sicer bolj malo hodim po ostarijah, ampak kadarkoli imam kak tak opravek, se posvetujem z Mladininim Konzumom in do sedaj sem bila vedno, ampak vedno navdusena nad vsemi tistimi, ki so dobili oceno ‘v uzitek’ ali ‘s kruhom pomazano’. (v druge se mi niti ne ljubi it probat).

Prav pri njih sem tudi izvedela za zgoraj omenjeno gostisce Za gradom; to sploh ni ostarija, ampak nekaj nebeskega!!:))

pozdravcek,

proxima

Hej,Zala! Si ze dobila informacije,Za gradom je res nekaj posebnega,ce le niso zaprti.
No,vcasih tudi tam ni prav vse naj.Vecinoma se pa potrudijo,se zlasti ce pride kdo od ministrov.Ko je bila zdaj hcerka tu,so s prijatelji sli
na vecerjo in porocala:Bil je tudi Rupel.Jaz pa takoj bleknem:In Meta s klobukom! Kako pa ves?(Ona teh storij ne pozna.) Ker verjetno se spi s klobukom!
Zdaj pa resno. Takoj za odcepom za Ankaran je NORBEDO.Sicer ni direktno na morje,hrana pa ni slaba. V splosnem pa na obali se kaj dosti ne potrudijo.Sem jedla boljse morske stvari na kobariskem kot pri nas. Ste pomislili na” Kendov dvor” v Kobaridu?Jaz bi glasovala za njih,takoj!
Je res nekaj posebnega.
Tudi po Ilovarjih smo se ravnali,pa smo ze nasankali,zlasti kar se kmeckega turizma tice.Mlad natakar mi je z nasmeskom rekel,ko sem jih pohvalila,da smo prisli po hvali v Mladini: Jooj,gospa,vi ste pa ena tistih,ki prav vse verjamete! Bila je nedelja in Italijanov kot listja in trave,potem pa je vse bolj na priblizno. Vidis,tako je to.
Hvala za zaupanje v najino kuhinjo.Narediva pa res po domace in kar dobro. Lepo se imejte in poiscite pravo gostilno Babi

kendov dvorec je v sp.idriji!! ne vem,ce je v kobaridu tudi gostilna s tem imenom?? babi ,si ze bila tam? jaz se odpravljam ze lep cas…velikokrat sem v tistem koncu. lp petra

Joj,petra,hvala,da si me popravila.To se mi je ze drugic zgodilo,da ko pisem
o teh kobariskih, idrijskih krajih,zamesem.V Kobaridu je Topli val,ki se je pokvaril zadnja leta.
Ja,v Kendovem dvoru smo ze bili in je res suuuper!! Res se vsem,se zlasti Zali, opravicujem,pa oba kraja dobro poznam. Lp Babi

Definitivno dobra izbira je v Kortah. Kaj, kje in kako pa lahko vidiš

Lp B

ne vem tocno,…slisala sem,da se je tam treba naprej najaviti…!? nasi znanci so enkrat kar tako “upadli”,pa ni slo!?… lp petra

Ja, rezervirat je treba.

Pa še ene preverjeno dobre sem se spomnila -Gostilna Trošt v Kačičah.

Verjetno tudi treba rezervirat.

Lp B

Če smem pripomnit…..sem bila v zadnjem času kar 2x zapored razočarna pri Norbedu :((( Poleg tega da smo čakali ful dolgo in so prej postregli vse Italijane, pa še riba ni bila sveža. Pri školjkah in računu pa so nas itak okoli prinesli, tako da smo se pritožili in nam odšteli 5.ooo sit manj! Si morate misliti…pa samo trije smo bili. Ko se me pa prejšnji teden še enkrat dobesedno hoteli ogoljufati, pa sem se odločila, da me tja res ne bo. Niso profesionalni in zelo veliko jim manjka. Tja si res ne bi upala peljati goste.

Malo naprej od Ankarana tik pred Lazaretom se desno zavije kjer je tabla Hrvatini in se pride do Stare Konobe! Zelo prijetno vzdušje, zelo prijazni, pečejo kar tam pred tabo v kaminu imajo dobro domače vino. Je poceni, domače vzdušje, prostor je veliko manjši kot pri Norbedu. Tja lahko pride vsak, ki se vključi v boksarski klub Koper. Ko si prvič tam, izpolneš prijavnico in to je to :)))
Hecno…ampak resnično.
Pozna kdo?? Ste že sedeli na njihovem vrtu iz gledali iz hribčka proti Debelemu rtiču? Ob večerih zna biti tudi zelo romantično.

Za Kobarid pa bi tudi sama pohvalila Kendov dvor. Zelo okusno in moram povedati, da bi jo jaz v Slovenskem prostoru uvrstila med najboljših 5 !

Uh, iz srca vam hvala. Zelo sem navdušena nad restavracijo Za gradom v Kopru, malo sem pobrskala na internetu in videla tole:

kaj se mi samo zdi, ali pa sta res dve restavraciji Za gradom, ena samo “Za gradom” in druga “Rodice za gradom”

kaj sedaj????? mi zna kdo pomagat?

Hvala in lp iz oblačne KOroške….Zala

eh, kaj je zdaj to? linka ne delujeta kot bi mrala. KO pidete na enaplus stran, kliknete v levem stolpcu na “restavracije” in nato se vam pokaže zemljevid slovenije in kliknete na “Južno primmorska regija”, nato se vam zvrstijo gostilne…..in videli boste 2 gostilni za gradom v Kopru!

Katera je prava? če ne bomo šli pa na “an-ban-pet- podgan-…..” 🙂

LP

Hej,Zala,tako je tole.Za domacine je vse za gradom,ker je tam en mali gradicek.Tista,kamor hodijo ministri, je Pri Rodici.Saj je tudi mene prej zavedlo. Torej Rodica.
Za gradom je tudi prijetna,za poleti.Zanjic,ko sem bila,so imeli mehisko hrano.Optirala bi za Rodico.Pa prej poklici.

Norbedo je pa res kakor kdaj,sploh pa sem ze prej povedala,da je na obali vcasih res svoh! Lp Babi

Zala,spet jaz! Ko sem gledala te lokale in pri nekaterih zagledala 5 zvezdic,sem se res vprasala, od kod.Bila sem ze krepko razocarana!
In ob teh prilikah ugotovila,da pravzaprav kar dobro kuham.
Glej,tudi Baladur je v redu in razgled krasen.To je pod Smarjami.Ce slucajno Rodica nima odprto.Tam smo zdaj dvakrat bili res zadovoljni in zelo so prijazni. Lepo se imejte Babi

Hvala Babi, verjetno bom poklicala še danes!

LP ZAla

:(((((((((((((( Sem pravkar poklicala, pa ni nič z nedeljo in ponedeljkom…..
kaj še priporočate???

🙁 LP

Hej,pojdi se enkrat skozi imena in se odloci glede na zvezdice in ocene.
Piran,Verdi in Pavel se mi zdita smiselna,ze zaradi zanimivega Pirana.
Tudi v Izoli ni slabo. Ostane mogoce tudi Marina v Portorozu.Lp Babi

Redno vas berem, malo manj sodelujem. Tokrat z namigom, ki ni nujno dober. Obalne gostilne so namreč kakor kdaj. Trenutno so najbolj na nivoju hotelske a la carte restavracije (Bernardinska Pečina ali Restavracija grand hotela Palace). Zanesljivo visoko kvalitetne. Gostilne in gostišča pa so bolj usmerjena na italijanske konzumente, zato smo domači večkrat zapostavljeni. Dokaj dobrega kuharja imajo v Mirandi (na bernardinskem hribu), v gostišču Verdi v Piranu ali Neptun v Piranu. V Marini so nekoliko poslabšali kvaliteto, čeprav je še nad povprečjem.

LP Izida

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close