Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika posušeni paradižniki

posušeni paradižniki

Redno prebiram tale forum in moram povedati, da mi je zelo všeč. Nimam toliko kuharskih izkušenj kot marsikatera od vas….pa vam bom vseeno napisala s čim pa jaz vedno fasciniram moje obiske.

Posušene pelate na soncu namočim za 1 uro v mešanico olivnega olja in belega suhega vina. (Lahko pa kupimo že tiste v olivnem olju v delikatesi)
Za nadev pa potrebujem : kapre, slanik, olive.
Na paradižnik damo košček slanika (tiste male slane ribice), 2 kapri ter košček olive. Vse skupaj na trdo zvijemo in prebodemo z zobotrebcem.
Ponudimo ob kozarcu vina namesto “klasičnih prigrizkov”..krekerjev..ipd…

Pa dober tek in lep dan
K.

Mmm, sliši se zelo dobro. Fino je le, če sam sušiš paradižnike, sicer prav hitro bankrotiraš. Vsekakor bom poskusila!

Kje, pod milim nebom, kupite posušene paradižnike? ALi se dobijo samo tisti, vloženi v olju, ali pa se lahko kupijo tudi tisti, ki so samo posušeni in jih npr. lahko sam vložiš v olje?
Jaz sem jih iskala v Mercatorju v SG, pa ni ne enih ne drugih. V LJ sem samo še do jutri, tako da prosim za info, če katera v kje to nabavit.

LP Zala

v mercatorju v lj jih veckrat imajo!! na polici zraven pakirane zelenjave-hladilnik. cca nasproti mearja !:)) lp petra

napaka- nasproti mesarja!!) lp petra

Hej,ko dobis posusene pelate(jaz poznam te,ne vem ,ce obstojajo okrogli posuseni paradizniki),jih prelij z malo vrele vode,pusti,da se lepo napnejo,obrisi in zlagaj v manjsi kozarec izmenicno:pelati,olje, zacimbe…
Zapri in imas vedno pri roki za slasten prigrizek,kot ga je posredovala
karlita. Lep da Babi

ammmm, v katerem mercatorju v LJ pa? jaz sem trenutno v Mostah, ali misliš, da bi jih tule tudi dobila? Bom šla zvečer pogledat…..

LP

govorim o “ta-velikem” mercatorju!! v zgornji siski-malo pred sentvidom!! za moste pa ne vem! lp petra

aha, za tega pa vem kje je, vendar mislim da ne bom utegnila do tja! Hvala vseeno.

Babi, kje pa ti kupiš posušene pelate?

LP Zala

Vedno v Italiji,so cenejsi in res mesnati.Imas jih v rinfuzi.Cene se zdaj res ne spomnim,ampak se splaca. Lp Babi

Tudi jaz jih ponavadi kupim v Italiji saj so cenejši kot doma. Najraje pa imam tiste, ki mi jih na soncu posuši, malo jih soli, moja prijateljica iz Umaga.
Če bo katera pripravila te male prigrizke mi pa sporočite kako vam je bilo všeč.
K.

ah, Italija…..kako do tja?????
eh, jih bom že nekje izvohala…mogoče bi jih naslednje leto lahko sama posušila na soncu, mislite da bi šlo? Je katera že to delala?

Pozdravček iz oblačne Ljubljane, Zala

ce si se v lj, skoci vendar do glavnega mercatorja!! ne morem ti garantirati 100%,da bodo!! so pa kar dostikrat!! lp petra

Spoštovana Zala!
Pa kupite tiste delikatesne v olju…na osebo računajte 5 kom. Saj se tudi z temi da odlično pripraviti! Prodajajo jih v Sparu in Mercatorju.

Hvala za informacijo, mislim da bom morala malo raziskati teren in jih nabaviti…..ravno se odpravljam v Citypark in bom tam v Sparu pogledala, upam da bo kaj sreče!

LP Zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close