posušeni paradižniki
Redno prebiram tale forum in moram povedati, da mi je zelo všeč. Nimam toliko kuharskih izkušenj kot marsikatera od vas….pa vam bom vseeno napisala s čim pa jaz vedno fasciniram moje obiske.
Posušene pelate na soncu namočim za 1 uro v mešanico olivnega olja in belega suhega vina. (Lahko pa kupimo že tiste v olivnem olju v delikatesi)
Za nadev pa potrebujem : kapre, slanik, olive.
Na paradižnik damo košček slanika (tiste male slane ribice), 2 kapri ter košček olive. Vse skupaj na trdo zvijemo in prebodemo z zobotrebcem.
Ponudimo ob kozarcu vina namesto “klasičnih prigrizkov”..krekerjev..ipd…
Pa dober tek in lep dan
K.
Kje, pod milim nebom, kupite posušene paradižnike? ALi se dobijo samo tisti, vloženi v olju, ali pa se lahko kupijo tudi tisti, ki so samo posušeni in jih npr. lahko sam vložiš v olje?
Jaz sem jih iskala v Mercatorju v SG, pa ni ne enih ne drugih. V LJ sem samo še do jutri, tako da prosim za info, če katera v kje to nabavit.
LP Zala
Hej,ko dobis posusene pelate(jaz poznam te,ne vem ,ce obstojajo okrogli posuseni paradizniki),jih prelij z malo vrele vode,pusti,da se lepo napnejo,obrisi in zlagaj v manjsi kozarec izmenicno:pelati,olje, zacimbe…
Zapri in imas vedno pri roki za slasten prigrizek,kot ga je posredovala
karlita. Lep da Babi
Forum je zaprt za komentiranje.