kutine – ponovno
Hoj,
prvič se pojavljam kot aktivna forumka, prej sem samo kukala, printala in malo tudi preizkušala. Super ste, babi je pa tako prva liga!! Zdaj pa k mojim kutinam. Imamo en majhem drevešček, ki vsako leto bogato obrodi, smilijo se te kutine, da bi segnile. Lani sem kuhala marmelado, jo imam še letos nekaj, zato to letos ni prišlo v poštev. Je dobra, ampak zelo trda, tako da jo uporabljamo le za palačinke ali kakšno pecivo. Moram pa povedat, da nismo kaki veliki potrošniki sladic (moj mož je tak “sladkosned”, da poje en kos potice za božič in en kos za veliko noč – pa je s sladkarijami za to leto opravil!! :), midve s hčero pa bi …. samo kile, kileee 🙁 ). Na forumu sem prebrala, da so dobre tudi pečene pa štrdul. Ta vikend sem oboje poskusila.
1. Pečene – super, z malo sladke omakce, njam, mljask, … (oblizujemo si prste – tudi moj mož!!) – ni jih VEEČČ!
2. Šrudl – tudi dober, samo nikoli ni bila fila dovolj sladka – pa sva kar spekle, pečeno je bilo zelo dobro – danes se sladkajo se tudi kolegice v službi (ker seveda nismo vsega pojedli!) – pravijo, da je dobro.
Poskusite in povejte. En LP.
Tudi jaz sem spekla zavitek s kutinami in skuto, sladkala sem običajno kot vsak zavitek, pa tudi prepražila jih nisem prej nič. Bil je zelo dober, vsi so spraševali, kakšna jabolka sem uporabila, da tako lepo diši.
Marmelado pa kuham takole:
1 kg kutin in pol litra vode kuhaš kake pol ure, da se kutine zmehčajo. Dodaš 800 g sladkorja in kuhaš še približno pol ure. Nato pa še vroče v kozarce in zapreš, oviješ v krpo, da se počasi ohladi. Sem pa posskusila letos prvič, da sem dodala banane. Zelo fin okus.
Zanima pa me, kako pečete kutine?
Forum je zaprt za komentiranje.