Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ocvrta cvetača

ocvrta cvetača

rada bi naredila ocvrto cvetačo, kako se dela ali se prej skuha potem panira ,prosim za nasvet , kaj se je zraven

ja, cvetačo skuhaš in nato spaniraš ter ocvreš, zravem pa lahko kakšne zrezke v omakci ali kaj podobnega

lp, Kira

Tako je, prvo jo malo skuhaš, ohladiš in odcediš, nato pa jo spaniraš in ocvreš. Jaz navadno zraven ponudim kar tatarsko omako in solato.

hvala za nasvet vsem

Uh, ena mojih najljubših jedi… zamenjam za vsak dunajski zrezek 🙂
Jaz cvetače nič ne skuham prej, ampak jo rajši nekoliko dlje cvrem, na manjšem ognju.
Dober tek!

Vladka

jaz tudi kot ga.Vladka..pa hitro je fertik

Pia, namesto standardnega paniranja poskusite cvetačo ocvreti v sledečem testu.

Cvetačo skuhate (naj bo še malce trdikasta) in jo ohladite.
Zmešajte jajce, sol, malo mleka, nekaj kisle smetane in moko. Testo naj bo gostejše kot za palačinke, da se prime cvetačinih cvetov. Cvetove pomočite v testo in jih položite na krožnik, da masa malenkost odteče predno jih ocvrete v vročem olju. Cvrite jih pa le toliko časa, da lepo zlato zarumenijo.

Pa dober tek!

hvala vsem bom poskusila vse po vrsti, lep dan želim vsem skupaj

Brez ga. na forumu, prosim… sploh pa sem še premlada, čeprav sem res že poročena 🙂
Lep dan!

Vladka

..pia, cvetačo skuham , zelo malo in potem spaniram in ocvrem. Ponavadi zraven pripravim še spanirane in ocvrte bučke in malancane…to pripravim, kadar pečemo kaj na žaru ali pa imam kakšno drugo meso….zelenjava krasno počaka v skledi na toplem in potem vsi z užitkom planejo po njej…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close