eno majčkeno pomoč!!
Kuham e kar nekaj časa, nisem ravno začetnik. Ponavadi sem bolj brez idej, ampak odkar spremljam tale forum, imamo čez vikende prav pestra kosila.
Zdaj pa rabim pomoč. In sicer pri (skoraj) vseh receptih za kolače, torte ipd naletim na izraz ťmaslo penasto umeamoŤ. Kako penasto umeamo jajca, mi je jasno, za maslo pa
Jaz pač potem zmiksam zadevo po svoje, bi pa res rada vedela, kako se to pravilno naredi.
Lep sneeni dan vam elim
Barbara
Jajca se res spenijo, ja. Maslo, če ga mešaš s sladkorjem, pa do neke mere tudi, ampak ne tako zelo in ne tako opazno. Bistvo postopka je, da se masa zrahlja, da pridejo not drobni mehurčki zraka, ki potem poskrbijo za rahljanje testa. Sama maslo s sladkorjem (obvezno v prahu) najprej mešam s kuhalnico, da dobim enakomerno maso, potem pa še nekaj časa z mikserjem, z navadnimi metlicami za sneg.
Hej,bb! Zgoraj si ze dobila odgovor. Maslo umesamo ne samo za sladice(s sladkorjem),tudi za namaze,oziroma osnovo za namazati oblozene kruhke(gre tudi neverjetno manj masla in lepo se maze),za zdrobove knedelne…
Samo majhen namig: Maslo naj ima sobno temperaturo,oziroma,da je malo mehko.Najprej malo umesam samo maslo s scepcem(res scepcem moke -neverjetno pomaga k boljsemu penjenju).Potem dodam sladkor(za sladice) in se mesam dalje.
Za zdrobove knedelne prav tako kot zgoraj,potem sele jajcek in msas.Na koncu se zdrob.
Forum je zaprt za komentiranje.