Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika krvavice pocijo!!

krvavice pocijo!!

zakaj!? vcasih dam na vroce,vcasih na mrzlo olje!? pa pocijo v vsakem primeru!?? ravno vceraj sem izvedela,da je dobro,da se jih pred peko namaze z mastjo in pocasi pece…./da se na hladno/. tako sem naredila…samo ena je malo pocila!:)) ve katera se kaksno drugo “finto”!?? lp petra

Hej,jaz dam v pecico,prej pa se prespikam z vilicami vse naokrog(kaksnih 5x),da iz notrnjosti lahko izpareva.Ti so mi povedali Gorenjci.Potem pocasi pecem v neprevroci pecici.Samo malo namazem z oljem.
To je moja izkusnja.Morajo imeti cas,da se v notranjosti lepo pocasi pecejo
in naredijo skorjico. Lep dan Babi

hvala,babi!! za to spikanje sem enkrat slisala,a sem se vedno bala,da bo potem vse ven zlezlo!? pomeni,da bo o.k.! lp petra

Tudi jaz sem krvavice vedno najprej dobro prešpikala (nič ne zleze ven), peči pa sem jih vedno dala v ogreto pečico na cca. 150°C najprej za ene pol ure in potem na 180°C. Vedno so imele lepo hrustljavo skorjico. Njamska 🙂
Lep dan!

Vladka

Jaz pa jih nikoli ne dam na maščobo, ampak nalijem v pekač malo vode. Šele proti koncu pečenja temperaturo povečam, pa še nikoli nobena ni počila.
Uspešno peko!

JAZ JIH PA PEČEM NA PEKI PAPIRJU, TAKO DA NA KONCU SAMO ZLIJEM MAŠČOBO VEN, OBRIŠEM PEKAČ Z VLAŽNO VILEDO IN GA POSPRAVIM V OMARO

OK, spet tezim s tem, ceprav nima veze s krvavicami, ampak prosim, prosim, ne pisat z velikimi crkami! Na internetu se ponavadi smatra, da KRICIS, ce pises z velikimi crkami in tega najbrz nisi imela v mislih? :))

Koliko časa pa jih pečeš? Jaz jih vedno mrcvarim v ponvi. Jih kaj pokriješ, ker najbrž špricajo po vsej pečici?

Ma, ne vem no. Jaz jih tudi vedno našpikam in počasi pečem, pa mi tudi pogosto počijo, da je veselje.

Peči jih točno tako, kot je opisala Babi. Ne smeš jih pa pokrivati, da se ne nabira na pokrovki kondenz, potlej rade počijo. Pred peko jih dobro namasti in prešpikaj, peči pa počasi. Vse tako kot je napisala Babi. Srečno!

kekateri tudi priporocajo,da se jih pred peko zblansira !? lp petra

Mi delamo doma domače krvavice. Na zalogo jih tudi zamrznemo, ampak preden jih damo v zamrzovalnik ali jih uporabimo takoj sveže, jih zblanširamo.
Če pri peki počijo, po starem ustnem izročilu pomeni, da so bile premalo časa blanširane – tako pravi moja mama.
Če pa so blanširane kot je treba, jim pečemo normalno, brez špikanja, ali česarkoli in so OK.

no,tudi blansirala sem jih ze!! pocile!!! mogoce ves,koliko casa.?..jaz sem jih par minut!? lp petra

Menim, da je pri krvavicah težava v tem s kašno črevo je nadevana masa.
Če so debelješa črevesa, take uporabimo vedno pri nas doma, kadar delamo krvavice, potem težav pri peki ni.
Menim, da tudi krvavice, ki jih mesarji prodajajo v mesnicah pred tem blanširajo. Saj bi drugače pokale že kar, ko bi jih nesle domov. Ko se delajo krvavice doma, jo moraš nežno prijemat. Ko jo blanširaš pomeni, da črevo, v katerem je nadev, zakrkne in postane obstojnejše in ne več tako občutljivo.

Jaz vedno pečem brez špikanja, in tudi z nobeno maščobo ne pečem. Dam jih v jena posodo, dolijem nekaj vode in v pečico, vedno pečem na 200 stopnij celzija in ni problema, tako pečem kadar so krvavice iz debelejših čreves. Če so v tanjših jih pečem na 180 stopnij. A kot pravim, to so domače krvavice, v svežih doma opranih in pripravljenih črevesih.
V kaj pa dajajo mesarji pa ne vem. Do sedaj še nisem jedla razen domačih krvavic, ki jih je delal moj oče, sedaj pa moj mož, nobenih drugih.

No, jaz sem tudi govorila o doma pripravljenih krvavicah (domače, domače, …). Mi jih pred zamrzovanjem blanširamo cca 10 – 15 minut, odvisno od velikosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close