Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika NE VEM KAKO SE REČE TEMU PECIVU

NE VEM KAKO SE REČE TEMU PECIVU

Pozdravljeni!

Zdajle sem premišljevala o enem pecivu, a se nikakor ne morem spomniti IMENA!! Spečeta se dva biskvita eden temen, drugi svetel, katera prerežeš na polovico, notri dodaš marmelado, obtežiš. Reže se naslednji dan in še preliješ s čokolado.

PROSIM ZA POMOČ, NUJNO IME IN RECEPT!!!

HVALA, LP!

BA

…to pecivo se imenuje Mignon , sem ga že večkrat delala po temle receptu…in vedno je uspelo ( prepis iz baze receprov na kulinariki ) :

2 margarini
45 dag moke
5 dag kakava
30 dag sladkorja v prahu
5 jajc
1 vanilin sladkor
limonina lupinica

marelična marmelada

Preliv:
10 dag jedilne čokolade
10 dag margarine
1 do 2 žlici vode

Margarino zmehčamo in dolgo miksamo, dodamo jajca, sladkor, vanilin in limonino lupinico. Nato maso razdelimo na dva dela, eni polovici dodamo 25 dag moke, drugi pa 20 dag moke in 5 dag kakava.
Vsako maso posebej spečemo na peki papirju (10 min na 200°C – veliki pekač).

Ko se pecivo ohladi, ga razdelimo na pol in zlagamo: temno testo, namažemo z marmelado, svetlo testo, marmelada, temno testo, marmelada,svetlo testo.

Zloženo obtežimo za nekaj časa (čez noč), povrhu namažemo z marmelado in prelijemo s čokoladnim prelivom

..Lep dan želim

HVALA, HVALA, HVALA!

Mene pa zanima kako se obteži? Morda neumno vprašanje, ampak meni res ni jasno. A je to tisto dobro pecivo, ki se kupi v trgovinah?

ja, Lucy..to je tisto dobro pecivo.

Imam eno težko leseno desko, ki jo uporabljam, kadar za v skrinjo pripravljam meso, pa takrat , ko rabim za obtežitev peciva. Na nenamazano zgornjo plast biskvita položim folijo in čezenj desko.

Enkrat sem ga naredila, ne da bi ga obtežila, ….pa to ni to….

LP

Zdravo, jaz sem potem včeraj po tem receptu naredila pecivo, uspelo je 100%!!! Obtežila sem ga pa z pekačem, v katerega sem dala težak kamen. Tako sem pecivo obtežila za samo 3 ure.

NJAMI, ŠE DANES SE SLADKAMO!!

HVALA DREJCA!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close