NE VEM KAKO SE REČE TEMU PECIVU
Pozdravljeni!
Zdajle sem premišljevala o enem pecivu, a se nikakor ne morem spomniti IMENA!! Spečeta se dva biskvita eden temen, drugi svetel, katera prerežeš na polovico, notri dodaš marmelado, obtežiš. Reže se naslednji dan in še preliješ s čokolado.
PROSIM ZA POMOČ, NUJNO IME IN RECEPT!!!
HVALA, LP!
BA
…to pecivo se imenuje Mignon , sem ga že večkrat delala po temle receptu…in vedno je uspelo ( prepis iz baze receprov na kulinariki ) :
2 margarini
45 dag moke
5 dag kakava
30 dag sladkorja v prahu
5 jajc
1 vanilin sladkor
limonina lupinica
marelična marmelada
Preliv:
10 dag jedilne čokolade
10 dag margarine
1 do 2 žlici vode
Margarino zmehčamo in dolgo miksamo, dodamo jajca, sladkor, vanilin in limonino lupinico. Nato maso razdelimo na dva dela, eni polovici dodamo 25 dag moke, drugi pa 20 dag moke in 5 dag kakava.
Vsako maso posebej spečemo na peki papirju (10 min na 200°C – veliki pekač).
Ko se pecivo ohladi, ga razdelimo na pol in zlagamo: temno testo, namažemo z marmelado, svetlo testo, marmelada, temno testo, marmelada,svetlo testo.
Zloženo obtežimo za nekaj časa (čez noč), povrhu namažemo z marmelado in prelijemo s čokoladnim prelivom
..Lep dan želim
Forum je zaprt za komentiranje.