Najdi forum

Kremšnite

Ojla!

A mi kdo napiše recept za kremšnite – bi jih rada doma naredila, pa ne najdem preprostega recepta. Testo me predvsem zanima.
Hvala!

Hej,Navihanka! Zdaj samo na hitro.
1. masleno listnato testo.To je testo,ki ga moramo narediti sami.Postopek
ni ravno enostaven,ker je narejeno iz vlecenega testa in maslene kocke.
2.veliko si jih pomaga s kupljenim zamrznjenim listnatim testom,recimo Pecjakovim(dva pravokotna kosa v paketu).
3.krema je poljubna ,od pudingove do vanilijeve jajcne kreme in sladka stepena smetana.
Ce te kaj zanima,se oglasi.Verjetno je tudi ze kaj napisano.Ni dolgo tega sem napisala recept za masleno listnato testo.
Kaksna mlajsa deklica prav gotovo dela sama po najenostavnejsem postopku.Ves,nisem prevelik ljubitelj jajcnih krem in tudi najboljse blejske kremne rezine me ne potegnejo. Lep pozdrav Babi

Kremšnite ali zagrebške? Ker ene zelo dobre in res enostavne “kvazi zagrebške” pa dela moja v.d. tašča… Spodaj da navadne Bahlsen kekse (lahko tudi albert kekse), gor pa kremo iz navadnega vanilijevega pudinga (ki mu doda rum), rastlinsko smetano, spet plast keksov in vse skupaj prelije s čokolado (čokoladi doda malo rastlinske smetane, ko jo segreva – nadomesti mleko oz. olje). Aja: pa zgornjo in spodnjo plast keksov napoji z mešanico ruma in vode… Preprosto, hitro narejeno in dobro.

Lp, mishika

Navihanka, jaz sem dva dni nazaj prvič delala Zagrebške rezine po tem receptu: in so bile enkratne. Sem pa naredila kar s keksi, ruma pa sem dala le čajno žličko in je bilo za moj okus čisto dovolj (le za aromo).
Lep pozdrav!

Vladka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close