Starinski kolac
Hej!
En hiter recept za preprosto dobro pecivo.Sem ga mislila napisati v novo rubriko,pa se mi zdi,da sem tam tako sama s seboj.Imate tudi ve ta obcutek?
1/4 kg zmletih orehov
1/4 kg sladkorja v prahu( jaz ga zmeljem rjavega trsnega)
1/4 kg rozin
3 jajca,4 zlice moke s 1/2 zavitka pec pr.,2 v. sladkorja,pest grobo narezanih orehov
Stepam beljake v res trd sneg,dodajam sladkor + vanil.( in jaz se cimet,kardamom, mlete klincke – ker imam to rada),nato stepene rumenjake drogega za drugim,s kuhavnico moko,orehe, v rumu namocene in v moki malo povaljane rozine.
Vlijem v pekac(na peki papir).Pecem pri 180 stopinjah najvec eno uro.
Po 3/4 ure poglej s palcko.Mogoce je ze dovolj.
2 stangi jedilne cokolade stopis s 70g masla in malo mleka,polijes po vrhu,ko je peceno.Z narezanimi orehi potreses po cokoladnem prelivu.Razrezes na najbolj vsecne oblike.
Ponavadi delam skupaj korenckovo pecivo in starinski kolac in imam za lep cas na zalogi.
Lepo se imejte Babi
..babi, živjo…povem mi, kako naj do tega slavnega korenčkovega peciva pridem..iskanje mi ga ne pokaže…
..sicer sem pa včeraj še bolj slavne pitulice delala…prvič….ej, kaj je to super zadeva. Veš prvo rundo sem preveč namazala oziroma imela pretrdo maso, uf ,kako so bile velike…pol mi je pa ratal, hehe. In sem namesto jajčka in smetane po vrhu kar malo sira naribala…..
…babi, povej , če so ti kaj znani langoši. Pred časom sem recept ” snela ” iz kulinarike. potem sem testo pripravila ..in bilo je tako krasno testo, da ga kar nisem mogla ocvreti. Pa sem ga v mesne štručke spremenila in sedaj imam tudi jaz en tak super recept kot so tvoje pitulice..
če želiš, ga jutri napišem..
lep popoldan vsem skupaj, posebno tebi, naša Dolenjska je vodena, hehe
Hej,Frfra! malo spodaj je pod postom Nadev za Saskine pitulice nekje na sredi moj opis korenckovega peciva,v originalu.
Ce pa pisces v iskanju korenckovo pecivo ,se ti bo odprl post” Se 1x za babi- peka biskvita. ” Pod Babi za Barb z dne 26.3. .Tam sem prvic napisla recept z mojimi priljubljenimi dodatki. Tam,kjer pise 15 orehov,je misljeno 15 dag.Saj ti bo jasno iz recepta,10 dag v testo,5 dag po vrhu.
Svoj recept pa kar nemudoma poslji. Saj zato smo tu.
Lep vecer na Dolenjsko.Pri nas je dezevalo ves dan Babi
Forum je zaprt za komentiranje.