Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ah, ta kokosova torta…..

ah, ta kokosova torta…..

Mene pa zanima, če bi se lahko pri tej Elini že pravzaprav legendarni kokosovi torti stepena sladka smetana nadomestila z navadno šlag peno iz vrečke??
…..da bi ohlajeno oziroma mlačno stopljeno čokolado (z rumenjaki) zamešal kar k šlag peni….a mislite da bi šlo?

Lep pozdrav Zala

Po moje bi šlo… Lahko pa rumenjake tudi spustiš (jih ne daš v kremo) – je bilo nekaj pomislekov na to (salmonela, če pa jih prej nad soparo stepaš, pa ni več enako…). Če nameravaš kremo delati res iz šlag pene, ti priporočam, da čokoladi, ki jo boš topila, dodaš ali malo mleka (še najboljše) ali pa malo olja, da bo čokolada bolj tekoča oz. se ne bo strdila, ko jo boš dodala smetani. Imej pa za vsak slučaj še nekje pripravljen en zavitek šlag kreme, če bi stvar ratala pretekoča… Aja: pa spodnji del (pečeno “testo”) napojiš z mešanico ruma in vode, bo malenkost bolj sočno…

Lp, mishika

hvala mishika za napotke – me je je kar malo strah peči.
Aha, še nekaj bi vprašala. To “testo”, ki je v bistvu le iz beljakov, sladkorja in kokosa, ali ni to pečeno potem tako bolj trdo; kaj jaz vem , kot mogoče kakšni španski vetrci ali kaj podobnega? tako is jaz predstavljam da izgleda pečen – kot nekakšen oblat……. Ali ima takšno teksturo kot biskvit, navaden, iz jajc in moke?
res ne vem…..prosim popravite me , če se motim!

LP zala

Je res bolj “suho” (se sicer potem kreme napije), ni pa tako suho kot so španski vetrci (niti ni tako kot oblat), ker te dejansko sušiš – zelo zelo dolgo pri nizki temperaturi. Konsistence? Hmmm… Še najbližje bom, če rečem, da je po “vlažnosti” podoben kakšnemu umešanemu testu. Če ga malo namočiš z mešanico iz ruma in vode, pa ne bo nič narobe…

ČAkaj, čakaj,…….umešano testo – a je to kvašeno ali biskvitno?
Sorry, ko te tako nadlegujem…..mam kr malo slabo vest…:o

LP

Ne, ne… Saj ni temu direktno podobno… Je pa podobno “trdo” in “suho” (čeprav ni ne eno ne drugo). V umešanem testu je precej masla oz. margarine (ponavadi 250g), kakšni 2 jajci, sladkor in moka, da vse skupaj veže. Ne vem, kako bi drugače razložila… Ne, ni biskvit (tam je veliko več jajc in manj maščobe) in ni niti kvašeno testo (tisto je tako čisto drugo poglavje). Zdaj pa smao še zmedo delam 😉 :))))).

Lp, mishika

Hej,Vesna bo najbolje vedela,ona se je dolgo ukvarjala z njo.Jaz sem naredila s kremo na pari.Pocivala je v hladilniku celo noc in dan do vecera,se je lepo napojila. Lp Babi

Jaz sem delala točno po receptu, pa mi je izpadla super. Nič je ni ostalo. Enkrat sem se pa zafrknila pri smetani, ki se mi ni strdila. Ampak mislim, da bo z navadno smetano boljša tortica. Probaj po svoji izbiri in poročaj.
Lep dan!

Hvala za vse nasvete. Zdaj pa se jo odpravljam delat…..wish me luck! :))

LP Zala

Za koliko oseb je mišljen recept za kokosovo torto?

Ahhhhh, moram povedat da je krema s šlag peno idealno uspela. Vanjo pa nisem dala rumenjakov.
Ker rada eksperimentiram, sem torto malce priredila. Pol biskvita z beljaki sem naredila s kokosom, pol z mletimi mandlji. Nato sem pripravila po navodilih 3 šlag pene in stepene postavila za 15 min na hladno. MEd pečenjem biskvita, sem stopila 30 dag čokolade in prb 1dcl mleka, gladko razmešala in ohladila – še hladno mora biti n eravno tekoče, ampak tako da se lepo vleče z žlice.
Iz rumenjakov sem skuhala kremo za kremšnite in jo nato kuhano polila po biskvitu. KO se je ta krema ohladila, pa čez vse skupaj še čokoladno smetano – k ohlajeni stepeni šlag peni dodaš hladno čokolado in premešaš narahlo. Čez noč pa le v hladilnik, če ne se vam bo kar malo razlezlo dol z vrha.
ODLIČNO in malo drugače kot ponavadi!

LP

Zala,

sliši se res odlično. O tej torti sem že toliko prebrala,a je še vedno nisem naredila (mimogrede, zadnje dneve samo tvoj tiramisu delam ;))

LP

Aja?? 😉 No, to je pa fajn! Če lahk vprašam, ko si enkrat napisala da ne moreš brez sladkega in “grešiš” le s svojimi sladicami,kolikokrat na teden si to privoščiš? Vsak dan malo ?-glede na tvojo izjavo, da zadnje dneve delaš le še moj tiramisu? 😉

To naj še povem , da sem bila nad tem biskvitom kar malo razočarana. kljub 7mim beljakom je prišel čisto nizko, prb 2 cm v tortnem modelu. Definitivno pa nam je bil bolj všeč biskvit z mletimi mandlji kot s kokosom.

LP Zala

Nič malo po malo… Ko grešim, grešim konkretno :)))

Če delam sladice (večinoma torte) za kakšno posebno priložnost (rojstni dan od kakega družinskega člana – torte so nqmreč moja naloga), potem delam tiste taprave kalorične bombe. Ko pa delam karkoli za naju (mene&fanta), potem delam light variante (npr. tvoj tiramisu – malo prirejen).

Vsekakor pa cca. 1-2 krat tedensko pojem kaj čisto off, kar mi pač pače (karkoli že).

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close