Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika KAJ BI SE DELALO NA SREČANJU PREDLOGI

KAJ BI SE DELALO NA SREČANJU PREDLOGI

dajmo predloge za kuhanje,

da ne bo samo kuhanje, bomo pripravili tudi pogrinjek, imeli bi eno zelenjavno jed in eno mesno.

za sladice smo zmenjeni da jih s seboj prinesemo, jaz bom pa za predjed prinesel en biftek, po receptu moje mame, eno predjed zelenjavno bomo pa skupaj rpipravili.

torej, kaj naj bo ne meniju za glavno jed. predlogi.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

kar se predlogov za kuhanje tice, mislim, da je vseeno za to najbolj primerna nasa šefica – Babi. In bi nekako kar njej prepustila celotno izbiro…

Drugace pa imam naslednji predlog za ostale sodelujoče, oz. prisotne:

Dobro bi bilo, da k pecivu, ki ga prinesete prilozite tudi listek z imenom peciva, da bomo vsaj vedeli kaj smo jedli in na ta nacin lazje poiskali kasneje recepte…

Prvič je bilo kar malo težko, ko sem iskala tiste odlične bele kokosove kupkčke s čokoladno pikico (kokosove makrone)…

Zgolj moj predlog…

lep pozdravcek vsem skupaj!

Nika

Živ!

Kaj pa, če bi kot zelenjavno predjed pripravili in postregli “kremno juho iz rdeče pese in krompirja”? Meni (in dosedanjim dvornim poskuševalcem) je všeč, sploh, ker je malo drugačna.
Recept sicer ni moj, je kar iz knjige, ampak – tako ali tako so recepti zgolj opora/smernica pri ustvarjanju.

LP, Č.

No, moj predlog ostajajo polnjeni šampinjoni (kot predjed ali kot del priloge). Sicer ni čisto zelenjavno… ampak je pa toliko boljše ;).

Mmmm… kar se glavne jedi tiče, pa bi npr. ajdove štruklje in pujsa (divjačino? če ni predraga 🙂 ) v lovski omaki (ne me vprašat – bi že kaj spacali 😉 ). Ali pa polnjenega purana kot v ameriki za Thanksgiving 😉 (še nikoli delala – pa saj so same mojstrice tu, bodo že vedele, kako in kaj). Ali pa ajdovo kašo z gobicami in smetano… Uh, kaj ko je toliko dobrih stvari…

Tako, samo še to… (se bom poskušala drugič vse naenkrat spomniti in ne po etapah 😉 )…. Kaj pa kakšno mesno rulado? Zrezek napolniš z… špinačo, koščki mozzarele, slanino (veliko variant je možnih)… zviješ in popečeš, poleg pa serviraš omako.

Kaj pa dober stari bograč??? Lahko bi imeli tudi fondue in s tem več časa za čvek 😉

LP, Staša

per primo-karpaco..pa kaksno dobro solato/npr.rukola,motovilec,../
per secondo- kaksno posebno juho
za glavno jed-divjacino s kaksnimi cmoki ali strukeljci,zelenjavna priloga…pa se vseeno kaksna dobra solata:))
desert:kaksno reees dobro torto…saj naj bi bil to silvesterski meni? tako nekako….
nekaj idej sem natresla…upam,da bo kaj pomagalo. lp petra

A lahko tud eno ultra dobro, ultra čokoladno torto prinesemo ali pa vsaj male čokolatine?? S Špelo delava pregrešno dobre čokoladne stvari, sej je Novo Leto, a lahko????????
LP Barb

Jaz dovolim :)) (ce bodo kaki problemi, jo bos shranila v mojem avtu ;))

Da bi malo popestrili jedilnik z barvami, lahko naredimo poleg pesine še korenčkovo juho. Preiskušeno dobra!
Mogoče bi bile dobre tudi kakšne sarme “za jutranje ure”!
Priskrbim zelje zanje, če bi jih delali!

Ne, ne – ti kar prinesi 😉 :))… Če bodo težave, bomo s seboj za vsak slučaj imele vsaka eno žlico, pa bomo zunaj na skrivaj vse pojedle ;). :)))))))))))

Imam zelo dober in enostaven recept za bučno juho, tudi za fondue sem navdušena, lahko pripravimo: mesnega, čokoladnega, zelenjavnega, sirovega…. Imam tudi predlog za glavno jed: puranovi zrezki z bučo špagetarico v omaki, lahko vse skupaj gratinirano. Solat je pa tako lahko zelo veliko vrst. lep pozdrav Mica.

Juha iz zlate buče
polnjene čebule

punce, jest bom prinesla en apetit in dve pridni (četudi nerodni) roki.
T.

Hej,sem malo smrk…smrk! Pred pol ure sem se vrnila z letalisca.
Vedno je pot domov zelo zalostna.Pa bo slo,tudi z vaso pomocjo in obetajocim se srecanjem.
Opomba:ostalim odgovorim zvecer,ko pridem malo k sebi.12 let se ze poslavljam in je vedno enako tezko.

Za srecanje zase ze vem,kaj bi z veseljem prinesla.Upam,da se bo vsaj del prisotnih s tem strinjal. Ker je v Istri ob Bozicu navada tolci pravi beli bakala,sem se domenila z ljubeznivo nonico,da bi ga za nas stolkla,da boste videli,kaksen je doma narejen bakala s polento iz domace koruzne moke(rumene in bele),mlete v domacem mlinu.Skuhale bi jo na licu mesta.Kuha se eno uro.Lahko pa se je tudi kot namaz na toplih kruhkih.
Skupaj bi pa naredile se (ze namoceno in ocisceno) polenovko v pecici s krompirjem in polenovko v trzaski omaki.Tudi to se je s polento

Od rib se tezko locim,ceprav me noben ribic ni podkupil;le stalna stranka sem.

To bi bil prispevek(zelo priljubljen za ta cas in pokrajino) iz Istre oziroma tudi severne Primorske. O sladici bom pa se razmislila.Tipicne so krostole in miske ali fancelni(ki bi jih tudi prinesla ze narejene).
Padel je tudi predlog za bograc.
Kaj pa vizavi polenti,kaj z zganci,ki jih Primorci toliko ne poznamo?
Bograc je tudi krasna ideja.

Ne bi rada imela vec glavne besede,ker bi se zelooo rada posvetila otrokom
pri gnetenju testa za cudoviiite piskotke.Recepti so dobrodosli.

To bi bil moj predlog za obalo. Ni nujno.Boste povedale;sem prilagodljiva.
Pocasi bi tako sestavile jedilnik oziroma dobrote.

Tiste pa,ki bi rade v zivo naredile pitulice,nic bat,je hitro!

Zvecer pa se kaj ostalim,ker sem zdaj res utrujena in malo down!
Lep dan vsem Babi

Ojla!

– Definitivno je treba ponovit pitulice (polovico prezentacije sem zadnjič žal preslišala). To je klasika in moramo znat vse!!!
– Moja druga želja je od Mishike predlog za polnjenega purana. Vsako leto ga gledam na TV in cedim sline, sama pa se ga nebi upala lotit.
– Od Babi predlog – nekaj od rib – prima! Zelo rada bi se naučila priprave različnih ribjih jedi, da bi bile večkrat na jedilniku
– Potlej sladica: nekaj čokoladnega, mmmmmm … Torta ali pa fondue…
– Skoraj da ne bi smel manjkati jajčni liker, tudi spada k božiču.

Lepo se imejte… Daša

Babi, tvoj predlog je res čudovit. Bograč tudi. Vse te jedi so za nas celince skrivnost. Zakaj se jih nebi naučili delat? Vse zrezke, juhe in podobno znamo več ali manj pripraviti vsaka gospodinja po svoje ali po navodilih, ki so nam všeč. Jaz sem za Babičin predlog in za bograč. Lep pozdrav Mica. PS: če bo fondue, bom jaz poskrbela, da bomo lahko 2 naenkrat okušali in to brez nevarnosti požara. Le vilice bo treba prinesti s seboj, kdor jih ima, jaz jih imam le 16 kom. Pozdrav Mica.

Babi, jaz sem ful za polenovko!!!!!!!!!!!! Še nikoli je nisem jedla, niti videla v živo. Še kupit ne vem kam bi jo šla:)))))
Potem me zanima, rada bi kupila kakšen dober parmezan, pa ga v naših trgovinah ne dobim. Se pri vas dobi, Babi in kje, bom šla na primorsko iskat:))

In tretje: zelo mi je všeč predlog z otroškim kotičkom izdelovanja piškotov!! Sem ful za to. Zelo dobre čokoladne kroglice bi lahko torej naredili na licu mesta najmlajši člani in jih povaljali v mrvicah, lešnikih ali kokosovi moki (odraslo rumovo verzijo bi prinesla s seboj:))) Prima recept so tudi živalce iz sladkega skutnega testa- pujski za srečo ali miške-lahko tudi s pirino moko;
Z izrezovanjem so naši najmlajši zelo spretni in mislim, da ni slabo jih vključit zraven. Pujski in piškoti bi zahtevali nekaj časa v pečici-bodo organizatorji povedali koliko ga bo na voljo:)))

In pa Babi, tokrat bi še mamico zraven pripeljala, ki peče prima flancate:)))
LP Barb

He he he, prinesem torej, pa še nekaj rezervnih žlic in prtičkov:))))))) Naziv torte je Vražja čokoladna torta:))))
LP Barb

Yeeeeeeeeeeeesss!

Lahko bi kuhali gorenjski “ajmoht” in mešali ajdove žgance!
Za sladico pa flancati!

Otroci bi lahko deleli tudi rafaelo kroglice!

Hej,Barb!
Polenovka je res dobra in ker bom prinesla s sabo ze narejeno,oziroma drugo v polpripravi,da boste videle,kako se tej stvari streze,ne bo problema s casom,ki bi ga porabile za kaj drugega.Samo polento bomo kuhale na star nacin.Stirje mesalci po 15 minut, pa bomo lahko jedli pravo domaco polento in jo tudi malo ohlajeno in narezano dale pod gril.To je tako dobro!!
V moji rani mladosti je bila polenovka dokaj poceni,da si jo je lahko privoscil tudi vaski proletariat.Moj nono je bil cevljar na vasi in zasluzek pac ni bil kdove kaksen.Imeli so samo vrt in ne grunta.Nona ,Furlanka je to polenovko v trzaski omaki delala enkrat tedensko in vsi fantje so se najedli,seveda z veliko parmezana in polento.

Pri nas dobis italijanski parmezan,oziroma “Grana” v vsaki mercatorjevi trgovini,vakumsko pakirano.Nimajo je med siri,ponavadi pri delikatesah
(ker jo radi vzamejo brezplacno v zep).
Razlika med Parmigianom in Grano ni opazna;to sta dve znamki.Nekateri imajo skoraj raje Grano. “Parmigiano Regiano” pa zgleda ne uvazajo za enkrat. Me res cudi,da ga v vasem koncu ni.Nikar ne kupujte ze naribanega. Aha,sem se spomnila,da v Tusu res ne najdem Grane.Sicer
je Zbrinc tudi dober nadomestek.Ne vem,ce sem prav napisala.
Ves,pri nas jemo parmezan tudi kar tako,lomljene kose,namesto drugega sira,s polento je krasen.Kot otrok sem vedno tekla po vecerji k noni (Furlanki) in dobila kos tople polente z enako velikim kosom parmezana.
Zelo ziv in lep spomin na nono Nuto ( Anuta iz Ana).

Lep dan in malo nasega soncka Babi

Smrk, smrk…..dajte punce še kakšne ne gobne in ribje predloge sem ena, ki takih stvari ne je …………….saj, da ne smejo bit……

Kar se tiče foundija imam jaz kar nekaj vilic, pa sir za, pa posode le povejte, lahko pa čokoladnega za otroke ali mesnega……..

Pri ribah se pridružujem 😉 – si pač ne morem pomagat…

Aja: kaj pa tista pečena jabolka z marcipanom v vanilijevi omaki? To ni niso niti ribe, niti gobe :))))). Sicer pa trenutno samo predlogi padajo – trenutno še ni potrebno nikomur nič od tega jest 😉 :))).

Lp, mishika

Ja, Mishika, sem za pecena jabolka, mnjam, in vse, kar je z marcipanom!
Saj mora dišati po praznikih, ne?

Sicer pa, babi: vse, kar si predlagala, se sliši nadvse okusno!

Sem zelo za ribe in vse, kar si napisala!

Upam, da si danes že bolje, te pa zelo razumem!

En sončen pozdravček na verjetno sončno Primorsko!

Pozdravček tudi vsem ostali tu gori; že komaj čakam, da se vidimo, še dober mesec!

p.s. Primož, a kotiček za otroke bo? Bi bilo res fajn, če bi lahko tam malce packali in “pekli” piškote ali kaj podobnega?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close