Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika razvrščanje živil

razvrščanje živil

Rada bi če mi napišete kar največ živil. Naprimer za beljakovinska živila, katera živila spadajo med nje.
Moram narediti gospodinjsko mapo in bi rada dobila čim več živil, ki spadajo med:
1. beljakovinska živila
2. ogljikohidratna živila
3. maščobna živila
4. sadje
5. zelenjava
6. dodatki (sol, poper, origano, kis,…)
7. fast food

Že vnaprej se vam zahvaljujem za pomoč!
Prosim pišite čim prej do 22. oktobra moram imeti gos. mapo narejeno!

LP Nika!

Ne bom. Domacih nalog drugim nikoli ne delam.

Takšni odgovori sicer niso v moji navadi, ampak na tvojem mestu bi najprej vsaj malo na internetu podatke poiskala (vsak obvlada vsaj en tuj jezik – če že ravno ne najdeš nič v slovenščini; čeprav se kar nekaj zadev najde, če si vzameš vsaj 5 minut časa)… Ti je http://www.google.com kaj poznan? Za začetek pa samo en link (vsebuje vsaj kratko pregldnico razvrstitve živil), ker je vsak začetek težek…

http://www.diabetes-zveza.si/000_acrobat_files/ definicija_sladkorne.pdf

Lp, mishika

a lahko meni prosim kdo prebere hlapca jerneja in namesto mene se napise obnovo?

:))) Jo dobiš po mailu ;).

Lp, mishika

P.S.: Pa ne me resno jemat…

Beljakovinska živila: če odpreš hamburger in dvigneš tisti zeleni list, plava v omaki nekaj ploščatega, rjavega – to je to.

Ogljikohidratna živila: Spodnja in zgornja stran hamburgerja, pomfri

Maščobna živila: omaka v hamburgerju in tista lužica, ki ostane od pomfrija

Sadje: skrivnostna zadeva. Nastopa v pravljicah (zlato jabolko), narisano je na ovitkih jogurtov in sirupov, v real life ga pa najdeš majhne količine v McDonaldsovih pitah.

Zelenjava: tisti zelen papir v hamburgerju je solata, ki spada med zelenjavo. Tudi tista ploščica v velikosti kovanca je zelenjava – reče se ji kumarica.

Dodatki: saj si jih že skoraj vse naštela. Edino ne vem, kam boš dala kečap – k dodatkom ali k zelenjavi, ker je baje v daljnjem sorodu s paradižnikom

Fast food: snickers, milch-schnitte…

No, vidiš, da vse poznaš. 🙂 Zdaj pa poskusi enako razvrstit mamino kosilo, pa šolsko malico…Saj bo šlo!

Eh, kako smešno je prebirati, kako nekateri mlade takoj povezujejo z MCD prehrano. Ok, priznam, da je nikino vprašanje res malce absurdno in se odgovor nanj skriva praktično v vsaki knjigi pa vendar…

Kot uslužbenka v MCD sem videla marsikaj – tudi mamice ki so svoje otročilke vozile na nedeljski zajtrk ali kosilo nikamor dugam kot v MCD.
Tako da prosim – ne vrti se VSE samo okrog fast fooda in tudi vi “starejsi in modrejsi” dostikrat “podlezete” ameriskih trendom, ki vdirajo med nas.
Pa tudi to mi ni jasno, zakaj je potrebno v hitri hrani govoriti s tako posmehljivim tonom – ali je med nami sploh se kdo, ki je ni poskusil (te hrane mislim)?

Nika, ti pa malo pobrskaj po učbenikih za gospodinjtvo za 6. razred. Zdi se mi da smo se nekoč o tem učili pri teh urah 🙂

lp

Aja pa se to……v hamburgerju ni solate 🙂

V McDonaldsovem hamburgerju je ni. Pa nisem govorila o tem hamburgerju, govorila sem o hamburgerjih nasploh. Poskušala sem pač najti neko primerjavo, kako so vse skupine živil zajete v enem obroku. Podjetje sem omenjala samo v zvezi s pito, ker je pač s sadjem.

Kot fast food omenjam čokoladice in kao “mlečne” rezine… nobene jedi, ki jo pripravlja McDonalds. Poglej še enkrat, prosim.

In še to, zakaj mlade povezujemo s fast foodom. Napaka. Mladi pač (normalno) prvi sprejmejo spremembe. Stari smo pa na isti poti, prisiljeni se bomo prilagoditi, saj povprečen zaposlen človek (ali dijak ali študent) že dolgo dnima več časa za govejo juho in restan krompir.

Uh ne vem no….meni je goveja zupca se vseeno veliiiiiiiko boljsa in si zanjo rajse vzamem cas, kot za kaksno pito v Meku 🙂 Pa sem studentka!

lp vsem in lepo nedeljo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close