nedeljski zajtrk – ovseni kosmiči
Sporočilo od sonce_rumeno me je spomnilo na to, kako imajo moji radi takole kašo za zajtrk:
– čez noč namočiš 50 g/osebo ovsenih kosmičev v vodi
– drugi dan rahlo posoliš in počasi zavreš
– mešaš s kuhalnico in kuhaš od 10 do 15 minut na srednjem ognju, dokler se ne zgosti in je kremasto
– dodaš mleko v prahu ali smetano
– postrežeš z javorovim sirupom ali medom ali sladkorjem ali kakavom
Preprosto, samo v soboto zjutraj moraš preveriti, ali imaš ovsene kosmiče, ne smeš imeti orkestralne vaje, ker če jo imaš, ne moreš v trgovino, v soboto zvečer se moraš spomniti in jih namočiti. Da se jih skuhati tudi brez namakanja, ampak traja precej dlje.
Opozorilo: nekaterim je blazno všeč, nekateri je pa videti ne morejo. Oziroma je organsko ne prenesejo. Tisti, ki jim ni všeč gres, tudi tega ne bodo jedli. 🙂
mmm…to sem jst velikrat jedla…sm mela obdobje, ko sm non-stop 🙂 zdej sm se pa mal preobjedla, pa se mi ne lusta vec tak fejst. Sam mi smo to kr kuhal…verjetn pa res dlje traja, kot ce jih prej namocis. Z medom je men full dober.
Hmm…sm se zacela sprasvat, ce ne bi jst to ponovno probala:) Po priblizno enoletnem odmoru:)
Kosmiči, moji vsakdanji… ;)) Res – jem jih vsako jutro. POnavadi jih prekuham v malo mleka z dodano žličko pravega kakava v prahu, seveda oslajene. Včasih jih skuham v mleku in jim dodam žličko medu in cimet… spet tretjič dodam rozine in orehe ter šlag peno… V glavnem – obožujem jih.
Posebej mi je pri srcu SPAR mešanica kosmičev – ovseni, pšenični, rženi in ječmenovi + rozine in lešniki + sončnično in laneno seme. Njami.
Dober tek vsem in… ja, komaj čakam zajtrk 🙂
LP, Staša
To ni recept za kuhanje ovsenih kosmičev, ki jih dobiš v mešanicah za zajtrke, ampak za kuhanje kosmičev, ki jih kupiš v zavitkih, kot je moka. Ne vem pa, ali so obdelani kaj drugače ali ne.
Razpadejo pa seveda v kašo, ko jih kuhaš.
Hej,z Bicherjevo(upam,a sem prav napisala) kaso za otrocke sem se srecala ob moji malcici.Prav radi sva jo jedli obe. O takrat so ovseni kosmici stalno na zalogi v raznih oblikah.Potem sem prebrala nekje,da je mesanica ovs.kosmicev,malo limone,medu,naribanih jabolk,suhih fig,sliv in orehov ali mandeljnov zelo ucinkovita pomoc za lase in nohte. Kasneje sem ugotovila,da je porridge nic drugega kot to,kar midve radi jeva.
Skratka,dobro,nasitno,lahko …za zajtrk in tudi vecerjo,ce nimas moskih za mizo. Sicer jih midva z mozem druzno jeva za zatrk.Zmesam tudi v jogurt.
Lep pozdrav Babi
Saj, recept je za porridge in preveden. Jaz namreč tega sploh nisem poznala, dokler nam niso predlanskem na Irskem ponudili za zajtrk porridga, ker smo imeli našo tavelko s sabo. In sem rekla, šur, enkrat moramo pa tudi to probat, in je bilo mojemu dragemu in tavelki blazno všeč, jaz sem se pa počasi privadla 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.