Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika imenitna juhica za malčke

imenitna juhica za malčke

Krompir (3 veliki)
Korenje (8 baby korenčkov ali 3 veliki)
Cvetača (1 manjša glava)
Bučki (dve mladi mali)
Brokoli (manjša glava)
Koruza v zrnju
Grah
Čičerika ali leča ali oboje
Kisla smetana (1/2 lončka)
Moka (ena žlica)

in po želju hrenovka in riž

Krompir in korenje narežite na zelo drobne koščke, karfijolco ločite na drobne cvetke in skuhajte skoraj do mehkega v slani vodi. Potem dodajte na drobne kocke narezano bučke in kuhajte do mehkega. Dodajte moko zmešano s kislo smetano in prevrite. Potem dodajte posebej skuhan brokoli (narezan na drobne cvetke), žlico koruze, žlico graha in čičeriko oz. lečo.

Jaz v vse to dam še precej riža, za našo malčico, ki pa obožuje hrenovke, pa zrežem zraven na drobne koščke še 1/2 hrenovke.

Doma smo precej izbirčni (vsak na svoj konec), to juho pa obožujemo vsi.

Zakaj pa je to juha za malčke? Jaz nisem več mala, pa mislim, da bi to z velikim tekom pojedla… :-)))

Doma imam zelo izbirčne otročke (tudi moža), ampak to juho jemo vsi brez izjeme…in to z velikim tekom.

Hej,Tina!
To ti moram povedati.Spomin je se tako ziv,ceprav je od takrat minilo ze 12 let!
Ko je hci odhajala za vedno v tujino z letom in pol starim vnukom,sem bila zelo zalostna.Zadnji trenutek sem ji stlacila v potovalko se skatlo s priblizno tako vsebino,kot si nastela za svojo juhico,samo v manjsi kolicini.(Si lahko predstavljas,koliko pretljage je imela,pa se mama nekaj tlaci! )Malo me je cudno pogledala,a sem ji suvereno pojasnila,da prav gotovo moz nima doma cesa takega v hladilniku in bo malcek hudo lacen.
Zvecer me je poklicala in se zahvalila,ker je lahko sinetu nemudoma naredila krasno domaco jed,ki ju je spomnila na Koper in babi.Pa se to je dodala,da je zacinila minestrico tudi s solzico. Hvala za spomin.Lp Babi

babi,te cisto razumem!1 imam znanko/par let starejso/,ki ima hcero ze sesto leto v avstraliji!! odsla je noseca…prvega otroka je znanka videla 3x…drugega pa 1x /ima sele 1,5 let/!!?:(( tudi ona ji je dala “popotnico”!! vrecko ajdove moke!! vidijo se maksimalno 1x letno in ni jim prav lepo!!
ce se primerjas z njimi,ti je kar “fino”!*???? lp petra

Petra,res je! Ne smem se pritozevati,saj se pogosto vidimo.
Hcerkin dober sosolec s faksa pa je zasel v Kalifornijo in stari starsi sploh se niso videli drugega otrocka. Vcasih si recemo,kaj ne bi bilo enostavneje,ce bi se ta dva potepuha vzela in ostala skupaj doma?
Tako razmisljamo starsi,otroci pa uberejo svojo pot. Koncno je tako tudi edino pravilno! Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close