muffini
Ravnokar preglejujem stare objave in sem ze nekaj nasla. Vseeno bi bila vesela, ce ima kdo kaj novega, naj tu napise 🙂
Videla sem recept za medene muffine (z medom in cimetom). Jih je ze kdo delal? Me zanima kako pridejo. Mislite, da bi bila velika sprememba, ce ne bi dala notri cimeta, ker ga namrec ne maram prevec. Ali pa ce bi ga dala cisto malo, samo za vonj? 🙂
Medene mafine sem jaz naredila, in sicer sem dala notri cimet, mislim da bi ga pa lahko tudi mirno spustila. Ti mafini so meni všeč, ker imajo okus po medu, tudi zelo lepo dišijo, ovseni otrobi pa jim dajo zelo rahlo strukturo. Ti otrobi se tudi malo “čutijo” med zobmi – težko opišem, če poznaš otrobe, potem veš kako izgledajo. Ta recept je (malo prirejen) iz knjige Mafini (mislim da je avtor Hvastja) in je samo ena od mnogih različic medenih mafinov. Če so ti je tako pecivo všeč, ti priporočam, da si knjižico izposodiš v knjižnici ali pa pogledaš na http://www.emka.si, pred nedavnim so imeli tam to knjižico zelo ugodno naprodaj (mislim da okoli 1500 sit).
Ovseni otrobi izgledajo približno tako (z malo domišljije) kot čokolino :)). Kupim jih pri taboljšmu sosedu, proizvod Žita – Natura, če se postaviš pred polico z izdelki, pakiranimi v tisto prav lepo “natur” embalažo jih boš našla.
LP
Damjana
p.s.: te otrobe uporabljam tudi pri peki kruha (npr. na 500 g “moke za domači kruh” dam slabih 100 g ovsenih otrobov- se mi zdi da fino rahljajo, pa še dobro je)
Forum je zaprt za komentiranje.