Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pecivo na suho

pecivo na suho

Sinoči sem naredila to pecivo in meni je vedno znova tako dobro in tudi tako preprosto je, da moram napisat recept. Ne vem, morda ste ga že ” obravnavali”, hehe..ampak nisem nikjer zasledila..

– 2 jogurtova lončka moke
– 1 pecilni prašek
– 1 jogurtov lonček sladkorja
– 1 vanilijev sladkor
– margarina za pekač

NADEV :

– 4-6 velikih jabolk
– 50 dag skute
– 2,5 dcl mleka
– 2,5 dcl sladke smetane
– 3 jajca
– po želji pest orehov in maka
– rozine

V posodi zmešaš moko, pecilni prašek, sladkor in vanijev sladkor. To razdeli v tri jogurtove lončke. Pekač ( 30 x 25 ) dobro namaži z margarino.
Naribaj olupljena jabolka, dodaj skuto in zmešaj.

V pekač posuj prvi lonček mešanice, dodaj polovico jabolk in skute; nato posuj drugi lonček mešanice in ponovno porazdeli jabolka s skuto. Nato potresi še tretji lonček mešanice.

V posodi dobro zmešaj jajca, mleko in sladko smetano. Če imate radi bolj sladko, dodaj še 3 žlice sladkorja. Vse skupaj polij po pecivu, z vilicami prebodi pecivo, da se tekočina enakomerno vpije. Peci pri 180 c cca 45 minut.
( op.: plasti skute in jabolk lahko potreseš z makom in orehi, potem bo vse skupaj zelo podobno gibanici )
Dober tek

Ja iz Kulinarike.net je…oz. je zelo podoben…….je pa ful okusen

Hej,frfra! To mi veckrat naredimo,ker je pri nas skuta vedno v hladilniku.
Ce ni casa,je to res krasna resitev za vecerjo,se zlasti,ce je zraven kak sestradan otrok po treningu.
Spominja me malo na “grmado”,ki jo je mama veckrat naredila.Tako domace in dobro.Se je kdo spomne?
Lep pozdrav frfri,ki ni prav nic frfrasta Babi z obale

smo..smo ga že obravnavali, milsim, da pred pribljižno dvema letoma hahaha

…ja , tam sem ga “pobrala “….že pred časom , delam tudi slano verzijo, brez jabolk in sladkorja, namesto sladke smetane dam kislo….krasna slana sirova pita nastane….moji ga jedo rajši kot burek…

Mi damo namesto 2 j. lončkov moke, 1 j. lonček gresa in 1 j.lonček moke.

Je super zadeva!

Super zadeva, tudi mi smo že probali in ni nič ostalo. Vedno dodam orehe in mak in je kot prekmurska gibanica. No, na slano pa še nismo probali. Mislim, da bo to jutri na vrsti.
Lep dan.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close