Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zelen paradižnik

zelen paradižnik

Pozdravljeni!

Ostala mi je večja količina zelenega paradižnika. Ker mi ga je škoda zavreči bi bila zelo vesela kakšnega namiga (ali recepta) kaj z njim narediti, ali kako ga koristno uporabiti.
Hvala za odgovore.

Lahko ga uporabiš za srbsko (mešano) solato… Npr. Samo moram opozoriti, da je doma narejena solata dražja, kot če jo kupiš (ponavadi).

Nekje sem zasledila, da ne priporočajo uživanje zelenega paradižnika. Točno zakaj, pa se ne spomnim.
lp

Ker zelen paradižnik vsebuje solanin, ki ni ravno najbolj zdrav (je rahlo strupen – nič hujšega: povzoča slabost, krče, glavobol…). Tudi zrel paradižnik ga vsebuje, vendar v veliko manjši količini. Zeleni paradižniki so užitni, če jih zmerno jemo – se pravi: dovoljena je spet neka količina, ki človeku ne škodi. Če zelen paradižnik “razredčiš”, se pravi kot pri mešani solati mešaš z veliko zelja, paprike, kisa, vode… potem je vsebnost solanina že zelo zanemarljiva (100g trdega zelenega paradižnika naj bi vsebovalo okoli 9-32 mg solanina, doza, ki je za človeka strupena je 25 mg, nad 400 mg pa je celo letalno)… Po moje ti zaradi tisto malo zelenega paradižnika ne bi smelo biti nič… Moje (laično) mnenje…

nekateri delajo iz zelenega paradiznika marmelado. zal , ne vem recepta? ga mogoce katera ve? lp petra

Kaj pa ocvrti paradižnik? Baje je kar popularen v Ameriki.

Hej,ni dolgo tega,ko sem napisala dober recept za namaz iz zelenega paradiznika in hrena,ki ga lahko shranis za dlje casa.Ne spomnim se vec,komu.Mogoce se bo nasel kdo in poslal post. Lp Babi

Evo, Babi, tu je recept:

Zakaj pa link ni prijel? Hm, evo, poskusam se enkrat:

Hej,sem nasla.V iskanje vnesi podatek:
Namaz iz zelenega paradiznika in hrena 30.9.

Sprasevala je Sidonia,odgovorila pa jaz,Babi.Bos nasla.menise je takoj odprlo.Je se nekaj predlogov. Lp Babi

Ursa,hvala! Danes je malo zalosten dan,drugace pa krasen soncek. Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close