Babi-lignji uspeli
Ojla! Ta vikend so v Živilih imeli očiščene zamrznjene lignje iz Hrvaške v akciji. Luštkane, majcene – nič večje kot za palec. In sem si rekla, zdaj ali pa nikoli; čas je da sprobam lignje na hladno. Včeraj sem jih pripravila in bili so božanski. Ogromno česna in petršilja, pa vince, pa drobtinice, omakca je bila neverjetna.
Le eno napako sem naredila: bilo je premalo. Kupila sem samo en pol kilski zavitek, možu in sinu sem razdelila pol-pol (jaz sem vzela samo en en ligenj). Mož je “žical” sina, če ima kaj odveč in tokrat presenetljivo ni imel, pa drugače zelo malo je. Razen postrvi, je bila to prva plavajoča žival, ki sem jo pripravila in res je zelo lepo uspela.
Hvala, Babi. Naslednjič bom naredila polnjene.
P.S. Po kosilu sem šla v trgovino in pokupila vse lignje, ki so jih še imeli – 7 zavitkov. Itak imajo rok trajanja do septembra 2004. LP Daša
Čao!
No, pa da se še jaz pohvalim, da so mi lignji na buzari uspeli :-)))
Naredila sem iz svežih lignjev in par škampov, omakca je bila božanska. Mož je jedel in namakal kruh v omako in stalno govoril: “Uf, kako je dobro, noro!” Ko je pa pojedel, je obsedel in rekel:”Brez besed.”
Babi – hvala za tako dober, kaj dober – božanski in preprost recept.
Lep dan želim,
Ines
Forum je zaprt za komentiranje.