Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Babi-lignji uspeli

Babi-lignji uspeli

Ojla! Ta vikend so v Živilih imeli očiščene zamrznjene lignje iz Hrvaške v akciji. Luštkane, majcene – nič večje kot za palec. In sem si rekla, zdaj ali pa nikoli; čas je da sprobam lignje na hladno. Včeraj sem jih pripravila in bili so božanski. Ogromno česna in petršilja, pa vince, pa drobtinice, omakca je bila neverjetna.

Le eno napako sem naredila: bilo je premalo. Kupila sem samo en pol kilski zavitek, možu in sinu sem razdelila pol-pol (jaz sem vzela samo en en ligenj). Mož je “žical” sina, če ima kaj odveč in tokrat presenetljivo ni imel, pa drugače zelo malo je. Razen postrvi, je bila to prva plavajoča žival, ki sem jo pripravila in res je zelo lepo uspela.

Hvala, Babi. Naslednjič bom naredila polnjene.
P.S. Po kosilu sem šla v trgovino in pokupila vse lignje, ki so jih še imeli – 7 zavitkov. Itak imajo rok trajanja do septembra 2004. LP Daša

JOj,Dasa! Res sem vesela.Meni so skoraj bolj vsec kot na zaru,ravno zaradi omake.Polnjene naredis v bistvu enako,ali pa v pecici.Prav tako
veliko petersilja in cesna,vince in malo drobtinic.Dober tek!
Imej lepe dneve;pri nas je soncek in severnjaki uzivajo z nama vred.
Lep pozdrav Babi

Daša, hvala, da si omenila akcijo v Živilih. Trajala bo še nekaj dni, tudi jaz bom nakupila nekaj polkilogramskih zavitkov in jih počaci porabila. LP Mica

Ja, akcija bo do konca oktobra. LP Daša

Čao!

No, pa da se še jaz pohvalim, da so mi lignji na buzari uspeli :-)))
Naredila sem iz svežih lignjev in par škampov, omakca je bila božanska. Mož je jedel in namakal kruh v omako in stalno govoril: “Uf, kako je dobro, noro!” Ko je pa pojedel, je obsedel in rekel:”Brez besed.”

Babi – hvala za tako dober, kaj dober – božanski in preprost recept.

Lep dan želim,
Ines

Bravo! Jaz jih bom tudi kmalu naredila na buzari. 😛 LP Daša

Hehe, pri nas pa zdaj sploh več nočejo drugačnih lignjev jest :)). Danes bodo spet – tokrat malo več, ker smo jih zadnjič dobesedno zmazali :))))))))). Če pa so taaaaaak dobri…. 😉 :))))))

lp, mishika

Hojla Daša,

pred parimi dnevi sem bila v Živilih (Črnuče) in o lignjih v akciji ni bilo ne duha ne sluha. Praviš, da je akcija do konca oktobra???

Bom šla še enkrat prečekirat.

Čao, Ines

Ines, sem preverila. Žal je res, v Črnučah jih ni. So jih naročili, potem pa stornirali. 🙁 LP Daša

Oh, tenks. Zelo prijazno od tebe.

Potem bom šla pa katero drugo trgovino od Živil pogledat.

Lepo se imej,
Ines

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close