Enolončnice
Ko se jaz odločim za kuhanje enolončnice, gre noter vse, kar premore moj hladilnik 🙂
Ponavadi začnem s porom, ki ga podušim na malo masla, dodam na koleščka narezan korenček, potem pa cvetačo, morda brokoli, bučke, koruza, grah (ne vedno), včasih tudi na koščke narezano zelje, olupljen paradižnik, ter sesekljan česen in peteršilj. Za zgostitev pa uporabim ali manjše makarončke, krompir ali pa drobne žličnike. Otroci imajo radi, da notri plavajo tudi na koleščka narezane hrenovke 🙂 Na koncu pa dodam še žlico kisle smetane in to je to.
Zelo podobno izgleda tudi “moja” piščančja obara, saj ne maram, da kosi piščanca plavajo le v juhi z nekaj koščki korenčka. Za obaro prej na hitro popečem kose mesa in potem dodajam zelenjavo.
Dober tek!
Vladka
telecja obara /za 4-6 oseb/
60 dag teletine
1 cebula
petrsilj
majaron
zelenjava-korenje,por,paradiznik,koleraba…
1 zlica moke
olje
kis-vino
sol,poper
1 zlica smetane za kuhanje
na olju preprazimo narezano cebulo,dodamo meso in nekaj casa prazimo,dodamo narezano zelenjavo,poprsimo z moko in cez cca 5 min zalijemo z vodo. vre naj cca 30 min -rahlo. 5 min pred koncem dodamo majaron,petrsilj in zlicko kisa ali vina. cisto na koncu pa se zlico smetane.
nekateri v obaro dajejo tudi koscke korenja.!? lp petra
p.s. podobo se lahko naredi tudi piscancjo obaro. vanjo ponavadi zakuham smocke/jajcne/.
Forum je zaprt za komentiranje.