Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Staša – kokos

Staša – kokos

Živjo Staša,

ker vem da noro obožuješ kokos, ti pošiljam tale link z receptom za kokosovo pito

– za kremo pa mislim da bi bilo najbolje, če bi uporabila netreenovo instant kremo (saj veš, kot puning), za na vrh pa namesto smetane šlag peno z manj kalorijami…

sem pravkar našla recept in se ga bom v kratkem tudi sama lotila.

aja, na tej strani lahko najdeš tudi low fat recepte, sicer malo bolj po ameriško, ampak so eni kr ok…malo pobrskaj–> klikni advanced search, nato pa klikni nutritional goal in tako si na cilju:) naprej se boš znašla sama.

uživaj v kokosu,
lp Zala

Zala,

ta pita na sliki izgleda super!! Hvala za link, recept pride slej ko prej na vrsto. Natreen krema pa bi se sigurno super obnesla.

Po kakšnem receptu delaš testo? Mene jezi, ker še nisem našla idealnega nadomestka za maslo, ki je pri tem receptu pač nujno…

Hvala in LP

staša,

hjaa…testo!
te pite sicer še nisem delala, sem pa exprementirala z variantami a la skutina pita hvastija 🙂 – ker jo norrrooo ooooboožujem!!!!!
in sicer sem testo – moram reči odlično in nadvse okusno “krhko osnovo” naredila iz 2 žlic masla in puste skute – pasirane.

recept je : JABOLČNI ŽEPKI IZ SKUTINEGA TESTA
osnovni recept za testo pa je:

30 dag moke
1 pecilni p.
1 vanilin s.
15 dag puste pasirane skute (vipavska)
6 žlic mleka
6 žlic olja
7,5 dag sladkorja
ščepec soli

jaz sem dala namesto olja 2 žlici masla(ohlajenega in na kocke narezanega, če pa bi že dala olje, bi dala olivno olje) in zato malo več skute – le glej da testo ne bo premokro!
za alternativo sem uporabila polnozrnato moko – oziroma pol pol. Testa pa se mi zdi da sploh nisem sladkala (ker je že dolgo tega kar sem to delala), testo se med peko malo napihne in nekoliko naraste, glej le to da ga ne zapečeš preveč, ker takrat lahko vse skupaj vržeš stran. Peci približno 15 – 20 min pri 180 – 200 stopinj, vendar raje malo glej, da se ti ne speče preveč!

Aja, še zelo pomembno – testo pred peko lahko kar dobro prepikaš z vilico (tako kot bi pekla listnato testo), ker se zaradi pecilnega fajn napihne, in moraš zato res nujno prepikat!

Če želiš ti drugič lahko napišem celoten recept za jabolčne žepke iz skutinega testa, še sestavine za nadev in preliv.

Upm da me ne razumeš narobe – jaz te kokosove pite še nisem delala, tako da ti kakšnih konkretnih nasvetov ne morem dati (zaenkrat:)), jutri se pa spravljam neki pečt in še ne vem, ali bo to tvoj light burek (ki je btw. ODLIČEN), bučkin štrudelj s skuto, jabolki, makom, cimetom in medom(tudi moja light varianta) ali pa se bom celo lotila kokosove pite, ker imam vse doma – le kokos moram kupit 😉

uspešno peko in prosim poročaj o rezultatih!
lp, zala

Zala zdravo,

že pred časom sem objavila recept za skutino pito, ki vsebuje skuto in je uspel kar OK. Bi ti ga kopirala, pa sedaj, ko je nov portal (govorim o Maxximum portalu), ne gre več kopirati (niti linka). Če te zanima, pojdi v rubriko Recepti in poišči Skutino pito (v arhivu).

Bom pa probala tudi ta tvoj recept. Olivnega olja pa jaz ne bi dajala, saj ima za moje pojme premočen okus, ki mi je sicer všeč, vendar pomojem ni primeren za pecivo. Ne vem, no. Pomojem je maslo še najboljša varianta.

Hvala za pohvale za burek, sicer pa gre za malo preoblikovan recept Pitulic od Babi. Tudi jaz ga bom jutri delala – ga že dolgo nisem in si me spomnila na njega 🙂

Kokosovo pito pa bom naredila takoj, ko kupim pekač za torto polovične velikosti. Bom poročala o rezultatih.

LP, Staša

Živjo staša,
ja našla sem recept za tvojo skutino pito – IZGLEDA SUPPPPERR!

aja pa še nekaj me zanima: napisala si recept za beljakovinki kruh, na slikici mi izgleda kot kakšen biskvitni kolač – ali meniš da bi lahko isti recept uporabil za peko biskvita v tortnem modelu, ga prerezal in z njim nadeval kakšno dobro torto – s skutino kremo po možnosti 🙂

LP Zala

Pozdravcek Zala,

ne bi ti svetovala tegale recepta za biskvit :)) Slike so mogoče varljive, ampak tale kruhec je kar precej zbit (kruj je, kot si videla, v narekovajih ;)).

Kaj pa recept za biskvit iz ovsenih kosmičev – brez sladkorja in dodane maščobe? Meni je super!!

LP, Staša

Hej!

OK, bom poskusila to s kosmiči.
Slika je pa res varljiva:), sem mislila da če bi dodala sladilo bi pa lahko bil biskvit.

No, ni panike. BOm pa sprobala.
PS: A si že naredila tisto kokosovo pito zgoraj? Jaz je še namreč nisem……sem kar malo jezna, sicer je pa zdaj itak ne smem ker mam neko prepoved sladkorja ipd. zaradi želodca – se mi trebuh napihne kot nosečnici:) no, po nekih zeliščih mi je danes že veliko bolje…..
Ups, malo sem zašla……v glavnem….pita bo!

LP

Draga Zala!

Ta pita zgleda fenomemnalno, ampak motijo me te obupne ang. mere. Koliko sestavin naj vzamem?

hvala in lp
Nika

Hej Nika!

1-1/4 cups cold milk

1 pkg. (4-serving size) JELL-O Vanilla Flavor Instant Pudding & Pie Filling

1 cup BAKER’S ANGEL FLAKE Coconut, divided

1 tub (8 oz.) COOL WHIP Whipped Topping, thawed, divided

1 HONEY MAID Graham Pie Crust (6 oz.)

Torej:
*300 mL – 320 mL mleka (jaz bi vzela v tem primeru malo več mleka, ravno zaradi pudinga ki ti ga bom priporočala, in sicer bi dala okoli 450 mL )

*1 zavitek “Natreen Creme Dessert” (prosim ne ustraši se ker je od natreena, ima angelski okus po vaniliji)

*250 mL sladke smetane (če lahko priporočam, vzemi šlag peno iz vrečke ker se zelo lepo stepe in je preverjeno NAJBOLJNAJBOLJŠNEJŠA :)))))
tudi maže se lepše od smetane in ni tako težka, jaz vzamem vedno Dr.Oetker šlag pena z manj kalorijami, ki se pripravlja z vodo ampak je okus fenomenalen)

*1 podlaga iz krhkega testa, v tem primeru iz grahamovih krekerjev – tu ti priporočam kar klasično krhko testo, lahko pa narediš, kot delajo nekateri, podlago iz zdrbljenih krekerjev ali maslenih keksov ter masla in sladkorja; kljub vsemu mislim da se v tem primeru ne bi dobro obneslo, ker moraš “obleči” tudi obod 🙂

če pečeš v tortnem modelu, ne obleci oboda modela čisto do vrha, nekje do 3/4, in tudi le en zavitek desertne kreme bo veliiiikoooo premalo, jaz bi dala 3 ZAVITKE, temu prilagodiš še količino mleka.
Uporabila bi tudi 2 zavitka šlag pene.

Upam da sem tikaj pomagala. Želim ti vso srečo pri peki če se boš odločila, aja, pa ne pozabi napisati kako je uspelo, prosim(sem radovedna) 🙂

LP Zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close