Čufti…
Mene pa je že zagrabila jesen in hlad, ki jo imam neizmerno rada in zato sem se spomnila tudi na čufte. Sicer sem jih sama že delala, a nikoli niso bili takooo zelo dobri, kot smo jih včasih jedli. Sicer nimam preveč rada mesa, ampak v čuftih bi ga – mi lahko pomagate s kakšnim dobrim receptom, da si bomo doma potem vsi polizali prste?
Hvala vsem in lep jesenski dan!
Približno 1/2 kg mletega mesa dobro premesimo, dodamo eno celo jajce, eno zarumenjeno čebulo, dva stroka strtega česna, solimo, (po želji) popopramo, jaz dodam še malenkost vegete, dodamo zeleni peteršilj in še enkrat vse dobro premesimo. Nato dodamo pest riža, ki smo ga prej v kropu mešali le 3-4 min., nato pa ga oplaknili z vodo.
Iz mase oblikujemo srednje velike cmoke, ki jih zakuhamo v paradižnikovo omako.
Dober tek!
Vladka
http://med.over.net/phorum/read.phpf=21&i=13278&t=13278#reply_13278
http://med.over.net/phorum/read.phpf=21&i=10664&t=10577#reply_10664
Tole sem na hitro našla z brskalnikom; če imaš čas, išči recepte za vse datume.
lp
Modra
Jaz na malo masla stopim sladkor, dodam žlico moke in dodam cca. 200 g zrezanih paradižnikovih pelatov, dobro premešam, zalijem z vodo, dodam sol in malo vegete (lahko uporabite jušno kocko) in kuham. Če imate radi gladko omako, jo zmiksajte s paličnim mešalnikom, jaz pustim tako, kot je. Delala sem že tudi omako iz svežih paradižnikov na enak način, a je bil okus skoraj isti, je pa precej več packanja.
Gotovo so bolj zdrave omake brez moke in več paradižnika, a jaz nimam rada preveč kisle.
Dober tek!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.