kaj pomeni
Hej,Ela!
Posirati(fr.pocher,nem. pochiren) pomeni skuhati zivilo v vodi,ki samo sumi in se ne vre. To velja predvsem za jajca,da se beljak strdi,tudi ribe in riz .Vem,da ga v Indiji namakajo preko noci. Sama z rizem tega ne delam.Ima pa verjetno svoj namen.Knjige ne poznam.
Recimo, pravi dzuvec tudi jaz delam v pecici 1 uro,pa ostane al dente.
V pecici hrana ne vre tako kot na plosci. Bos dobila se odgovore tistih,ki to poznajo in se ravnajo po knjigi. Lep pozdrav Babi
Sem delala po tej knjigi, pa tudi meni ni bilo jasno, zakaj je ponekod tako dolg čas kuhanja. V pečici….. recimo…. ampak v loncu. No, jaz sem kuhala tako dolgo kot to delam običajno, nisem upoštevala njihovih časov.
Ti pa priporočam, da pregledaš še knjigo Zdrava kuhinja za dojenčke in malčke. Jaz imam obe in mi je ta boljša.
Lep dan.
Forum je zaprt za komentiranje.