pire krompir
Danes smo imeli za kosilo pire krompir. Moji (veliki) otroci ga imajo zelo radi. Vedno kadar ga “tlačim” se bojim, da ne bom v posodo vlila preveč mleka. Zanima me, kaj storiti takrat, ko ugotoviš (pa je že prepozno), da si dodal preveč tekočine ni pa več možnosti, da jo odliješ. Na srečo se meni to še ni zgodilo, nikoli pa ne veš, kdaj ti ta podatek pride prav.
Ker me na srečanje ne bo, vam želim, da se imate kar se da fino in na proročilo iz prve roke ne pozabite.
Lep vikend!
Hej,Sariko in Kroki!
Nekje je napisano zlato pravilo za pire:ko odcedis vodo,daj spet za trenutek na toplo plosco,da res vsa voda izpari.
Ko je nesreca tu,bi verjetno najbolje pomagal se en kuhan krompir,ki ga seveda nimamo.Tudi sama se tega bojim,ker kaksne konkretne resitve nisem se zasledila.Zato vedno zmeckam in nekaj kosov krompirja pustim na toplemcelih.
Dodajam mleko pocasi in mesam.Ce vidim,da postaja preredko,zmeckam se tisto.Sicer pa se clovek nekako navadi.Tudi od krompirja je zelo odvisno.
Ne prenesem tistega,ki se spremeni v nekak lepljiv klej.Vsec so mi bolj suhi,ki se v ustih brez dodatkov spremenijo v puhasto rahlost.
Kroki,super si,lepo te je bilo spoznati. Obema lep pozdrav z obale,kjer
sije soncek Babi
Babi res je bilo lepo v tvoji – vaši družbi in družbi vaše sestre, res sta 1 A.
ZA jutri sem se ukorajžila in kupila mešane morske plodove (pedoče, kozice, lignje in r.file) in nastala bo rižota po navodilih vaše sestre…… (Jaz namreč ne maram rib in podobnih zadev..in jih ne kuham…a možu na ljubo jutri dan D)….
LP iz Kamnika
Zivjo!
Tudi jaz delam pire s kislo smetano in z zelo malo margarine, pa nisem Stajerka, haha! Se malo hecam.
No, je pa res, da sem ze hotela vceraj zastaviti vprasanje, a nihce ne dela s kislo smetano in margerino, in, ali je to popolnoma zgresen recept in z mlekom bolje uspe in je boljsega okusa!
No, zdaj vem, da nisem edina pristasica “redilnega” pireja, haha!
Forum je zaprt za komentiranje.