Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Hej,prav vsem!

Hej,prav vsem!

Jedilnik je sestavljen,roba v nakupovanju,manjka mi samo se vasa vzpodbuda,ker me spet malo daje trema.

Sebi v spodbudo sem si vceraj prepisala s plakata v ambulanti.

NE ZMOREM!

Kdor to pravi,sam sebi postavlja omejitve!
Pomisli na cmrlja. Cmrljeva povrsina kril znasa 0,7 kv.cm,pri tezi 1,2 grama.
Po doslej znanih zakonih aerodinamike je nemogoce,da bi pri takem razmerju teze in kril, letel.
Vendar pa cmrlj tega ne ve…IN LETI!

Lep dan Babi

Naša babi zmore prav vse… Med drugim pitulice so vrhunske…z izboljšavami ali brez.

Babi saj bo šlo !

P.s. Za krešo, če je ne dobiš bom vprašala našega zelenjavarja iz Mengeša

Lp iz sončnega Trzinskega okoliša….

Hehe, prav to zgodbico nam je pravil naš prof. za biologijo svoj čas (no, samo v bolj “domači” obliki)… Sem si jo zapisala kar na rob ene mape, ki jo imam še danes 🙂 – res je, res…

Babi, če kaj pomaga – prav vsi imamo tremo. Po moje ima največjo tremo tako ali tako Primož, ker bomo njega krivili, če ne bo fajn 😉 hehehe… Ne, ne… Verjamem, da bo prav luštno. In ko sem že pri tremi: nimam samo jaz treme – tudi mama me nonstop sprašuje kako in kaj “napredujemo”, kaj se dogaja, pa foruma niti ne spremlja oz. tako ali tako ne pride na srečanje. Samo vidi, da tudi meni ni vseeno in potem z mano “sočustvuje” :))))).

LP, mishika (evo, pa se bom še naučila 😉 )

Babi, ne misli na nič drugega kot samo na to, kako bomo preživeli en prijeten popoldan. Kar se pa kuhanja tiče, saj bomo pomagali vsi. Mene je bilo tudi včeraj groza, kako mi bo uspelo “suho pecivo”. Saj ponavadi takrat, ko je zelo pomembno, ne rata. Pa mi je ratalo, hura!!! Ga imam že v škatli pripravljenega.

Mimogrede, upam da bo res kaj mošta; jaz namreč pijem samo sladko vince in mošt imam posebno v čislih. Komaj čakam! Dedi, kdo pa si ti? A si ti od Babi (pa ne dedi)?
LP Daša

Trema je pozitivna, ker ti požene kri po žilah! Adrenalin = zdravje!
Babi ti si učiteljica in mi smo tvoji učenci! Ali si tudi v šoli imela tremo pred učenci?

Men je taka trema, da bom kar svojo mami sabo pripeljal. :))

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Tudi jaz imam vedno tremo. Premagam jo tako, da nalogo, ki mi jo dajo (na primer: zahvala po končanem nastopu, kot ena izmed pevcev, sneta s kljuke, pred celo in polno dvorano poslušalcev povem – seveda z lepimi besedami (napovedovalec je cel koncert med pesmimi “rož’ce sadil”; jaz nisem mogla reči samo hvala tebi in tebi in tebi …. Tik pred zdajci sem sestavila besedilo, ga po koncertu prebrala, ker na pamet mi ni šlo. In so opazili – ugotovili, da imajo v zboru med seboj tudi skrite talente. takrat sem prvič nastopila tako – javno. Povem po pravici, da sem se vsa tresla, a zajecljala pa nisem. Da pa premagaš tako tremo, je moje mnenje: enostavno se lotiš dela, kdro ga bo videl, bo priskočil na pomoč, kdor pa ima dve levi roki, mu boš pa delo porinila pred nos. Ti bom pomagala – pri delu in tudi pri določanju, kaj naj kdo dela. Vse bo potrebno vzeti malo za šalo , malo zares in se iz tega kaj naučiti, četudi se kaj ne bo čisto posrečilo. Komaj že čakam, da se srečamo. Če bo kaj mošta ne vem, bom pa s seboj prinesla (samo za pokušino tisto dobro štajersko vino, ki se ga našla ob trgatvi.) Za vse skupaj – tiste, ki sem jih prepisala iz odgovorov tebi in Primožu – bom sestavila vprašalnik, da bomo vedeli, kdo vse je bil prisoten. Upam, da to ne bo narobe. Lep pozdrav in TREMO V KOŠ! Mica

Jaz pa si ne morem kaj, da predvsem naši dragi Babi in seveda vsem vam napišem eno lušno razigrano pesmico od Toneta Pavčka, ki bo pregnala teto tremo.

LAHKO DRUGIM …

Lahko je oblaku biti oblak:
plove po nebu koder si bodi,
ne po utrtih cestah in ne po tirnicah vodi,
pa magari čez sonce, svoj puhasti vlak.

Lahko je drevesu biti drevo:
v igri s ptiči in vetrom dolgčas mu mine,
veje – roke in noge – korenine
širi, kot hoče, v zemljo in nebo.

Lahko je mami biti mama:
sama
vse ume in vse razume,
zmeraj je prav, karkoli že reče,
in če zahoče slaščic se ji,
sama jih speče.

Lahko je tatu biti tata:
on je že velik pa novce služi
in lahko kupi, karkoli si hoče,
s komer se hoče, s tistim se druži,
vsa naša cesta in soseska ga dobro poznata
in vsi ga spoštujejo, ker je pač ata.

A joj je, prijatelji, meni:
skočiš na cesto – pa je narobe,
povaljaš se v travi – pa je narobe,
blekneš besedo – pa je narobe,
zmeraj narobe, danes in včeraj,
narobe, narobe, narobe, narobe!
Kaj čem, ko pa nisem drevo,
kaj čem, ko pa nisem oblak,
in niti ne tak
imeniten junak
kot sta tata in mama!

(Tone Pavček)

DRAGA BABI TO JE VZPODBUDA MEDVEDKA PU-JA ZATE, KI VE DA JE PRAVZPRAV SPLOH NE RABIŠ – SAMO ŠE VEŠ NE TEGA.

Poljubček zate od Medvedka Pu-ja

Hojla Babi in vsi skupaj!

Pravite da imate tremo! Pa tooooooliko dobrih stvari znate narediti in tako lepo razložiti, kako zadeve grejo. Kaj naj šele jaz rečem, ki sem še bolj neizkušena v kuhi, stara 25 let in bom v petek iz kakšnega kota strahoma gledala vse vas, kuharice! :))

Saj kakšne testenine, pa špagete pa testenine 🙂 že znam skuhati. Potem se pa neha. No je pa res, da zaenkrat tudi ni časa da bi kuhala, poleg tega se za enega ne splača. Tako sedaj pridno nabiram ideje in si zapisujem.

In če boste v petek tam v kotu videli dekliča z VELIKIMI OČMI …… no to bo samo moja malenkost. Ki se ji že sedaj tresejo roke! Pa lep pozdravček s sončne Gorenjske

Petra

P.S. Babi, za krešo se bom pa pozanimala. Zpam, da jo bom uspela dobiti!

ko vas berem,cutim kar rahlo “olajsanje”….ker nimam treme!:)) no,jo bom pa naslednjic imela,ko boste vsi ze “stari borci”!!:))
lepo se imejte in dobro kuhajte!!! lp petra

Hej,vsakemu posebej od prvega posta do zadnjega.

Hvala za vzpodbudo in da sploh STE!! Vcasih imam obcutek,da je vse to neresnicno in da bom v Trzinu kar sama.
Medo,hvala za pesmico.Prebrala sem tudi vse ,kar si napisala vceraj o Pavcku.V mislih sem mu tudi sama zazelela vse naj!Tistih verzov
“Zakaj so dedki in babice” se nisem dobila.Bili so v Cicibanu,ki sem ga posodila in ga ne najdejo.Tako pac je.Bom pa staknila.

Zacne se tako(tudi za Dedka s posta):

Zakaj imamo dedka?
Zaradi napredka,
ker marsikaj ve in zna.

Potem vem vsebino,ne pa stihov.

Vrazredu je bilo krasno,sem ze povedala,da sem se pocutila kot vodja klape.Saj bo v petek tudi;domace,sprosceno in delale bomo vse.
Saj je jedilnik zdrav,nic afnarij,bolj po primorsko,veliko zelene trave in plevela in…se cesa.

Dedi pa ni moj dedi.Njemu sploh ne pustim pokukati.Saj se vcasih pritozuje,pa ga potolazim z dobrim kosilom.
Me veseli,da so ti pitulice vsec.

Deklic z velikimi ocmi,saj si bova stisnili roko!

Cmrljeva zgodba je res imenitna;sem se je zelo razveselila.Zdaj bom pa se poslusala Cmrljev let.Ta ima res tempo in moc,da te nekam ponese.

Se enkrat hvaaala in lep pozdrav s soncne obale Babi

… pa se ena stajerska misel za vzpodbudo nasi Babi, ki je sploh ne potrebuje…;) Vsi, ki nas tam ne bo, bomo z mislimi pri tebi in vseh puncah, fantih in dedijih, ki se boste mastili in se veselili, tebi Babi, pa bomo se posebej posiljali posebne pakete nasmehov, okusov in moči kar tako, brezzicno, po zraku, da sploh ne bos vedela, kdaj…

Mislim, da ni razloga za pretirano tremo, izjema sta Babi in Primož ;)) – malo zlobe :)))

Komaj čakam, da se vidimo :)))

Lep pozdravček vsem in čimmanj uresničenj “pravila”, da gre ravno takrat, ko ni treba, vse narobe (pri domači nalogi =peki)…

Mica, ti kar prinesi mošt, jaz namreč nimam nobenega vinograda. Vabljeni tudi ostali, če ste pridelali kaj mošta.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Sem DEDI,ampak nisem od Babi…Čeprav menim,da bi bilo to prijetno gospo zelo lepo spoznati.Večkrat vas prebiram,tudi preizkušam recepte in moja Babi je prav zadovoljna,ko jo presenetim s čim novim in seveda dobrim.Nisem ravno neki Ivačić,ampak recepti od naše forumske Babi so zelo jasni in natančni in zelo mi je všeč pridih zdrave kuhinje,ki ga zaznam v vsakem postu.Drugače mi pa najbolj leži domača hrana:jota,fižolovka,polenta,žganci,raznorazne enolončnice(pri nas doma temu rečemo SPREHOD PO VRTU),skratka veliko zelenjave in prav po moško se ne morem ognit kakšnemu koščku mesa.Zelanjavo pridelam sam in to je pa res moje področje……..

LP
DEDI

Dedi, tudi mojemu možu najbolj ležijo takšne jedi, kot tebi. On pa jim pravi jedi na žlico. Mogoče se boš pa na enega od naslednjih srečanj oglasil tudi ti… LP Daša

Imam v planu….ko pospravim jabolka in kar je še preživelo letošnje poletje na vrtu.

Ej, Babi, jaz imam tudi tako tremo; že dva dni gnjavim moža, kaj naj spečem, da mi bo sploh ratalo.
Saj veš, da sem te kar naprej kaj spraševala, kako in kaj, zdaj se moram pa čisto sama odrezat. No, upam, da bo šlo.

Babi, KOMAJ ŽE ČAKAM!

Jaz s sabo pripeljem kar oba svoja fanta!

SE VIDIMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

Pozdravček vsem, vesela sem, da vas končno spoznam, Vesna

prav fino,da se je javil se kak DEDI !!! vidim,da je tudi “in” !:))
dedi,naslednjic se srecava!! ? jaz tokrat ne pridem!!:((
lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close