Najdi forum

pohan sir

kako pripravite pohan sir , da lepo ostane v enem kosu in nic ne stece ven?

hvala za nasvet

Prvo ga povaljam v moki, potem pa v malo soljenem in stepenem jajcu potem pa še v drobtine. Vedno pa povaljam še enkrat na hitro v jajce in drobtine, da je “skorja” bolj kompaktna in nikoli ne steče.

Pa dober tek!

Lidija

Vzami sir z manj maščobe in ga ocvri na hitro, na zelo vročem olju, da je skorja trda.

Kateri siri so pa primerni za pohanje? In kaj lahko ponudimo kot prilogo?

malo trsi,vsekakor! priloga je lahko cisto navadna francoska solata…pa razne mesane solate….tudi bucke v omaki s krompirjem gredo kar o.k… malo improviziraj. lp petra

Dvakrat pomoči v jajca in drobtine. Potem pa tako, kot so ti ostale povedale, na hitro v vroče olje!

Predno ga povaljaš v moko, ga zmoči z vodo, da se moka bolje prime.

Ne uporabljaj sira z luknjami.Lp Babi

nikoli nisem rada delala pohanega sira ker je bilo vedno veliko packarije kljub temu, da ga imam rada
potem pa mi je prijateljica iz Slavonije povedala, da pri njih sir pripravljajo na čisto drug način poiskusi in povem ti, da ti bo všeč

iz jajc in moke narediš maso, ki mora biti dovolj gosta (ne sme biti tekoča) v tej masi povaljaš sir in ga ocvreš na vročem olju pomembno je da je količina olja v posodi dovolj velika, da masa jajc in moke takoj zakrkne, tako ti tudi sir ne steče ven
probaj povem ti da je zelo enostavno in okusno tudi če ni drobtinc

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close