PRVE NALOGE ZA SREČANJE
No nekaj sva z Babi že dorekla in da boste imela za čez vikend kaj razmišljati, saj je do srečanja samo še en teden.
SLADICE
Drage obiskovalke in obiskovalci, vsak ki pride, če je družina se šteje kot eden, razen, če tudi moški pripravljajo unikatne zadeve, brez ženske pomoči (to je malo za šalo):
mora pripraviti eno sladico, to ne bo sladica, ampak peka, se pravi prvo srečanje ima za sladice, pekarske izdelke:
Suho drobno pecivo – potica je tudi dovoljena, ampak vsak samo en izdelek, recimo temu en “proftran”, da ne bo preveč. Da še bolj natančno napišem, nič štrudlov, gibanic in takih slastnih ne suhih zadev, to bo drugič, ponavljam na naslednjih srečanjih 🙂
Torej, na obiskovalca suho drobno pecivo, kdor ne zna, nič hudega, zato pa smo tukaj da se bomo kaj naučili, če nimate časa nič hudega, še sama vaša prisotnost nam bo v veselje.
Te dobrote bodo za sladico in posladek, kar bo višek, boste lahko malo mešano odnesli na svoj konec Slovenije in ponudili še sosedom in se hvalili z najboljšim kulinaričnim srečanjem 🙂
Vseslovenska mešanica suhega peciva :)) ( primož zdej pa že nakladaš)
no kakorkoli že, upam, da ste me razumeli, če ne, tukaj lahko postavite dodatno vprašanje.
Aja, pa naj bo to kakšna posebnost vašega konca.
Toliko zaenkrat, več pa samo če bo nujno 🙂
Pozdrav od Primoža in gostiteljice BABI 🙂
primož
p.s.
še mal reklame – pozdrav tudi od Mieleta 🙂
Hmmm… Primož, zdaj pa res nisem razumela (no, morda bo kriva barva las 😉 )… Hočeš povedat:
a) vsak naj speče sladico, značilno za kraj iz katerega prihaja in jo prinese s seboj
b) vsak bo spekel eno sladico tam na kraju dogajanja
c) pekle se bodo samo sladice
d) ali naj vsaka raje napiše, kaj bi/bo pekla, da ne bosta dve isto pripravljali (pardon, moški niso izvzeti, seveda)?
Se opravičujem za bolj dolgo “lajtungo”;).
Hja, Primož, če bi kdaj jedel moje piškote ali pa na drugi strani, postavim, sočno, omamno, dehtečo, njamsi češpljevo pogačo, da o malinastih rezinah ne govorim, pa da ne pozabim marcipanove ali cimetove rulade, potem ne bi določil takih omejitev… vsaj meni ne!
Piškoti? Iz moje pečice? A misliš tisto suho, nikakvo drobljivo drobnjavo, na robovih neokusno porjavelo? Še žal ti bo!
Ne pecivo – sladico prinesete že pripravljeno s seboj. mora biti suho pecivo lahko je tudi potica. ne štrudel.
Ni treba nič napisat kaj boste, samo naredite in prinesite 🙂
primož
staša, si že na črno štrihana, bravo..
tako kot pravi StašA
PRIMOŽ
Ne samo spečeš in prineseš, nič ne poveš kaj, bo vsak predsatvil kaj je naredil in kako 🙂
saj bomo imeli tudi kaj za pit, tako da ne bo preveč suho :-))))
Pirmož
Mija,
tako je, vse kar si naštela bo prišlo v poštev drugič,
a ste me razumele, ne bomo imeli samo enega srečanja, bo vsak mesec, recimo prvi petek v mesecu :-)))
še bo čas za zadeve,
zato pa bo tokrat prisotno tudi mlado nekoliko bolj zgodno vino :))
recimo cviček in voda za ostale :-))))
primož
Še ena na pol blond.
Če sem prav razumela spečeš, prineseš in potem tam predstaviš kaj si ustvaril.
Moj predlog: vsak naj prinese zraven tudi recept (po možnosti večkrat sprintan), da ne bomo pol cel mesec preko foruma iskali receptov v stilu, a veš tista ta blond je pa prinesla toook dobre piškote, kako ji je že ime, kaj je že za ene piškote spekla…
Hej , Primoz in ostali
Kar je Primoz napisal,je zraslo v njegovi glavi in nimam nic pri tem.
Zato ne bodite hude name.
Primoz,da ne bo samo suho,bi lahko naredil izjemo in dovolil Mishiki njene princeske in nekaj iz Mijine mojstrovine? Prooosim!To je tako dobro,se zlasti marcipan!Se enkrat prooosim,ne bo ti zal!To je edina moja prosnja.
Mija,kje pa si bila do sedaj,da se nismo zvedele za tvoje recepte?
Zelo rada delam vse mogoce iz svojih mandeljnov,rulade z marcipanom pa ne poznam.Lepo bi bilo,ce bi nam izdala svoj recept.Cesa vsega ne znam!
Lep pozdrav s soncne obale Babi
Pozdravček,
Še ena na pol blond, lahko rečem zlato-srebrna, to se dobro sliši a ne?! :)))
Neverjetno, zdi se mi da sem od prve prav razumela! Silvyna ideja z recepti je super, je treba malo obdelati za nas katere ne bomo ta dan z vami. To bo verjetno Primožu “padlo na hrbet”. Če je sprintano, je sigurno na PC-u, potem pa diskete ali mail itn…
In še vprašanje: ali recepti do srečanja res morajo ostati skrivnost? Imam namreč enostaven recept za slano pecivo, moški ga imajo radi, prav dobro pride k pijači. Mi dovolite da ga napišem?
Lepo se imejte, Nančika
ja če je vino domače in frišno se ga ne bomo branili :))
primožž
To je res, razen receptov, za kar vas bomo presenetili v ponedeljek :))
primož
Ti samo pripravi in pridi 🙂
primož
p.s.
pozabil sem, tudi prinesi 🙂
Babi,
ti si šef,
torej dovoljeno tisto iz marcipana in princeske :-)))
primož
Forum je zaprt za komentiranje.