Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Vege golaž – nujno!

Vege golaž – nujno!

Punce, nujno potrebujem vašo pomoč in izkušnje! V soboto imamo nek hec in moramo trije skuhati velikanski kotel vege golaža – najmanj 30l ga mora biti. Poleg tega pa iz čimbolj naravnih sestavin in soje – ostali zelenjavni dodatki in začimbe so več kot dobrodošli. Čim več idej o tem, kako narediti najboljši golaž – po možnosti zakamuflirati, da v njem ni mesa, ampak soja! Golaž bomo kuhali v kotlu nad kuriščem, torej tudi tukaj kakšna ideja ne bi bila odveč! Ker se nam že pošteno mudi, da nabavimo sestavine, mi prosim svetujte! Torej – potrebovala bi vse, če gre – od količine sestavin do idej skrbnih in izvestih kuharic, da bo golaž res odličen in okusen! Hvala vam!

delaj tako,kot “normalen” golaz…namesto mesa daj sojo v kosckih…pa veliko zacimb znacilnih za golaz!! ce bo bolj “plekhko” pa “usmuglaj” se kako zelenjavno kocko:) lp petra

Jaz bi delala se z dodatkom krompirja.Enkrat je ze bil post “krompirjev golaz”z veliko odziva.Dela se podobno kot bograc,samo da ni mesa,torej
soja,krompir,veliko cebule,zelisc,zacimb…ce rabis kaj natancnejsi postopek,se oglasi in dobis. Lp Babi

NA http://www.kulinarika.net/portal.asp imaš pod temo piknik za vegeteriance in je tam en gospod opisal nekakšen vege lonec, nad odprtim ognjem, sestavine so bile zelo mamljive……tam boš morda dobil ideje za golaž ala vege….

P.s. jaz bi naredila bolj bogat krompirjev golaž (veliko korenja, graha, prej skuhane soje, paradižnik)…..nepozabite mešat, pogosto, da se vam ne sprime…..

Babi in punce – če bi šlo še kak natančnejši podatek o količinah, postopku, namigih, bi bila vesela… Sama ga sicer kuham doma, ampak se mi zdi, da mora biti boljši (denar od prodaje bomo namenili MB-Azilu za živali, zato mora biti najboljši…;), poleg tega pa je 30 litrov velikanska količina, tako, da sploh ne vem, kakšne količine so primerne za to? Koliko kg čebule, paprike, soje…?
Hvala vam še enkrat, se že veselimo!

Tu sem pa bolj bosa,ker zadnjih nekaj let na mojo veliko zalost kuham v glavnem samo za dva.So pa dnevi,ko tudi za vec!Ker bos se kaj dobila,bolj informativno.Recept je pppreracunan za 10 oseb,potem pa bos pomnozila.

Krompir v pikantni omaki – moj osebni predlog,ti pa odloci

1in1/2 kg krompirja,,8dag mascobe,4 dag slanine(ki jo bos ti spustila)4dag moke,20dag cebule,zelen petersilj,cesen,kumina,timian,majaron,lovor,muskatni or.,ingver,zlica gorcice,zlica paradiznikove mezge,kostna juha(ali iz kocke-ki je jaz nimam rada) ali voda ,2 kisli kumarci,11/2 dl kisle smetane ( in seveda soja,ki je v tem receptu ni).Pa se kaj po tvojem okusu.Za vecjo pikantnost bi jaz dodala tudi malo pretlacenih slanih filetov,ki jih poprazis na cebuli.Pa kuhano in odcejeno in pretlaceno leco tudi.

Po navodilih iz zgornjih postov bos lahko kuhala.
Leeepo praznujte Babi

Babi, HVALA!

Zmešali bomo recepte, dodali še kakšen okus – in če bo kdo jutri dopoldan v MB, ga lahko pride probat na Trg svobode, kjer bomo kuhali po tvojem receptu in s pomočjo ostalih punc! Pa upam, da pade kaj cvenka za ta naš azil!
Še enkrat hvala!

Škoda, da se niste javila prej, vam bi poslal zdravo sol, ki iz vsake jedi naredi gurmanski okus.Dodati jo morate seveda po kuhanju, pod 65°C istočasno pa pri gulažu kar veliko surove mlete paprike, lahko tudi ostre ( C-vitamin!), ki jo prihranite od celotne količine, ki jo sicer dodate. Recimo polovico, pa tudi sok limone vam še izboljša okus, pa pri vege bi ne škodilo dodati kaj surovega olivnega olja.
Lahko pa organiziram kakega mariborčana, ki zdravo sol že ima, da vam jo prinese. Poraba pa je cc 8g/kg, torej ena 240gr doza za vaš 30 litrski kotel.
Povejte.

stane

Hej,sem malo predalec,skoda!
Za azil pa vse NAJ NAJ! Zivali so moja radost.
Ravno sedaj peljem enega od dveh mackonov v vet.ambulanto po injekcijo.
Psa pa sem imela 15 let.Oddajo iz Maribora redno spremljam.

Naberite velikooo cvenka in zvenka! Babi

Joj,seveda rdeca paprika in olivno olje.Sicer pa je to meni tako samoumevno,da vcasih pozabim napisati. Saj bograc res ne more brez rdece sladke in tudi malo pekoce paprike.Sicer sem pa prepricana,da je tam mojstrov dovolj,ki te reci obvladajo.Lp Babi

Se že pripravljamo in upamo, da nam jutri dobro šlo od rok, predvsem po vaši zaslugi!
Babi, ti pa le dobro poskrbi za svojega mačkona, ker sama najboljše vem, koliko ljubezni vračajo te kosmate kepe (no, moja ni ravno kepa, prej velikanska gmota dlake in kosti, moj kuža, ki me vedno najbolj veselo pozdravi…).
Lep vikend vsem!

Hej,Val! Pa se oglasi in nam sporoci,kako je bilo in ce so se dobre duse s cvenkom.Srecno Babi

Dober dan, Babi!

Kuhanje je bilo zelooo uspešno, denarja pa sicer ni veliko, ampak bo še – se bomo že potrudili, da bo vsaj za kakšno kosmato kepo. Več sem ti napisala pod temo Suhi paradižniki, kjer se oglaša fante z nickom val…

Hej,Val!

Sem prezrla,da sta razlicni zacetnici.Najprej sem sicer bila zacudena,ker sem bila prepricana,da bo kuhalo golaz dekle.
Vse pod paradizniki sem prebrala.Me zelo veseli,da ste uspesno prodali in pojedli golaz.Za zverce ni cvenka nikoli prevec.Ce mi napises kam,bom prispevala za kaksno macje ali pasje kosilce. OK?Ker nisem mogla kupiti golaza,bi se vam rada pridruzila drugace. Lep sapji ali tacji pozdrav Babi

How how, miau miau!

JAZ BI RADA IMELA ORIGINALNI RECEPT IN GA ODKUPIM!

Zato ga poslji cimprej! Babi

Draga Babi!

Originalni recept je pomesan z veliko znoja, vprasanj in nekaj meric treme pred publiko…;)
Ampak naceloma je bil taksen:

4 kg cebule
3 kg rdece paprike
1,5 kg korenja
5 zavitkov soje v kosih
moka
sol
poper
rdeca paprika
chili paprika
.
.
.

Na razmajanih mizah smo zjutraj na trgu olupili in narezali vse sestavine, sojo smo ze prej doma pokuhali v zelenjavni juhici, nasega edinega moskega clana ekipe pa malo za kazen zaposlili z mesanjem in prazenjem sestavin (ko bi ga videla, kako je jokal (ne samo od dima in cebule…;)), po dobro preprazeni cebuli pa je popadalo korenje, pa zatem paprika, smo vse dobro pokuhali v kotlu nad kuriscem, da cebule ni bilo vec, pa dodali sojo, pa zacimbe in vodo in dobro pokuhali… In je bilo res njam!
Saj ti recepta ne pisem zato, ker ti ne bi vedela, pac pa bolj zato, da se malo obudim razpolozenje… Prva izkusnja kuhanja zunaj, na veliko, pred neznanimi ljudmi in se v prodajo je slo, pa je bilo malo treme, ampak je uspelo… vem pa, da bi babi znala to z veliko ljubezni in malo skrivnosti se veliko bolje… Pa si bila prisotna vsaj v duhu!
Glej, za prispevek pa takole (sicer ti bom pripisala edino st. racuna, ki jo najdem, samo je stari ziro racun, pa po moem ne bo v redu): ker si ti tam, na nasi lepi Obali, bi bilo ravno tako fajn, da ne komplicirava prevec in ti ob kaksni priliki, ko se spomnis na nase MB-ske brezdomce, k vam v vas azil namenis kaksen tolar za kak golaz, pa bo, kaj pravis? Saj imajo nase zverine enake tezave ne glede na to, kje jih najdejo…
Še naslov, ki sem ti ga obljubila:
Azil za zapuščene živali
Na terasi 2/a
Zrkovci – Maribor
tel.: 02/ 480-16-60
ŽR: 51800-620-00016-05-1257110-192535

Pa eno taco v zahvalo za vse dobro!

Hej,Val! Velja.

Saj naso Andrejko prav gotovo poznas.Kot majhna deklica je bila moja soseda.Koper je tako majhen!
Bodo pa obalne zverinice kaj dobile,castna pasja in macja!
Hvala lepa za krasen opis dogodka.V petek bom tudi sama v podobni situaciji kot si bila ti.Trema je,ampak mi pomaga resnica o cmrlju.
Post Hej,prav vsem Babi

Meni je zelo vsec,pa se po nakljucju sem jo nasla.Lep pozdrav z obale B.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close