Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika SUHI PARADIŽNIKI

SUHI PARADIŽNIKI

Kupil sem suhe paradižnike in jih namočil v olivno olje…sedaj je že več kot 1 mesec od tega pa so še vedno suhi-trdi…kako se pravzaprav ravna s suhimi paradižniki v olju…jedel sem jih v olju in so bili mehki…svetujte

Val,hej!
To je zelo odvisno od kvalitete suhih paradiznikov.Pelati so lahko zelo ali manj mesnati.Jaz sem tudi ze naletela na take,ki se niso prav nic zmehcali.Sem jih porabila za v juho in omake.Od takra naredim tako:Najprej jih prelijem z malo kropa(kot suhe jurcke),malo pustim,da se napnejo.Lepo popivnam in v olivno olje,pa se kaksne zacimbice zraven.Je ze boljse.Je pa res,da so tisti kupljeni v olju bolj mesnati.Sklepam,da uporabijo boljse plodove za vlaganje,slabse pa samo za susenje za nas potrosnike.Tako nas verjetno skusajo prepricati,da je bolje kupovati ze vlozene,beri drazje.

Val,kaj si tisti z golazem brez mesa? Ce si,povej,kako je uspelo. LpBabi

olje ni prava tekočina za vlaženje ali mehčanje, vse kar hočeš zmehčati je potrebno namočiti v vodi in kasneje dodati olje če želiš (ko je že zmehčano

lp

Val je dekle iz MB – val pa očitno fante…;) Tako, da se bova morala dogovoriti…;)
Torej – Jaz sem Val, ki je kuhala golaž – in je fantastično uspel. Sicer so bili ljudje na začetku bolj skeptični, ker očitno Štajerci ne jejo ničesar, kjer ni mesa, ampak, ko smo jih navdušili nekaj, so se vsuli in je bilo noro. Kotel je bil sicer manjši od ostalih, ampak smo res ponosni nase, ker smo prodali vse kakšno uro pred ostalimi in tudi edini namenili denar v dobrodelne namene. Golaž pa ne bi bil takooo dober brez vas in sploh tebe, Babi… prijazne besede in ljubezen naredijo kuho vedno boljšo. Sicer nismo zaslužili ogromno, ampak bomo še kaj dali zraven, tako, da bodo tudi naši živalski brezdomci imeli kaj od tega. če pa bo kdo kdaj potrebova recept zanj, pa naj pove, z veseljem!

Hej,sem odgovorila na golaz.Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close