bujta repa
Napisala ti bom po spominu. Recept mi je povedala moja sestra in je zelo dober. Skuha jo tudi sin. Vzameš 1 kg kisle repe, daš v lonec in zaliješ s toliko vode, da je repa pokrita. Dodaš lovorjev list, poper po okusu, dosoliš ali dodaš začinko (po okusu), povrh potreseš nekaj žlic prosene kaše (ne mešaš, dokler ni kuhano, ker se ti kaša prime za dno!) in čez naložiš svinjsko meso s kostmi (rebrca, vratovina, kotleti – po želji, kosti morajo biti prisotne, brez mesa ne znam). Vse to kuhaš. Posebej pripraviš: žlico svinjske masti (ali več, če želiš, a ni potrebno) segreješ, sesekljaš 2 čebuli 2-3 zrna česna in streseš na ogreto mast, prepražiš, da postekleni, dodaš 1 žlico sladke paprike in 1 – 2 žlici moke, še malo popražiš, steseš na kuhano repo, premešaš naj vre še 5 minut. Pa dober tek.
Zanima me, kje že imajo svežo kislo repo. Prosim povej, tudi jaz bi jo že skuhala. Javi, če ti je uspelo in kako ti je všeč. Lep pozdrav Mica.
hvala!! malo se se spomnim… meso je sveze ali prekajeno!? kislo repo imam /zal/ pakirano iz trgovine!? mislim,da jo na trznici ze lahko dobis!?
ta-prvo !? meni je danes to zadisalo in repo imam…nekaj sv. rebrc /prekajenih / tudi! edini problem je svinjska mast-te ponoavadi ne uporabljam! se bom ze znasla. ce ne danes,jutri jo bom sigurno naredila. ti porocam. lp petra
Pri nas delamo s svežim sv. mesom, s suhim še nisem poskusila, se mi zdi, da gre suho meso bolj v joto (?), sicer pa poskusi, boš videla. ali imaš morda kak recept za tiramisu. Verjetno je bilo o tem že veliko napisanega, a jaz ne znam najti. Kupila sem mascarpone, ki ga moram porabiti in savoiardi kekse, skuham kavo…. kako pa naprej? Lep pozdrav Mica.
ravno iz trgovine!:)) kupila sveza sv.rebra + mast!:)) bo o.k.!? danes sem se spomnila na bujto repo…saj sem neumna…delam namrec prvic letos svezo repo! pa mi je tudi bujta zadisala!
tiramisu- pri nas sta majstra za to moz in hci! jaz ga niti ne maram prevec:)
kolikor vem…kekse namocis v kuhano/ohlajeno/ kavo. mascarpone zmesas se z 1 jajcem /ne vem…ce je sneg posebej?/…dodas sladkor,malo lim.lupine….potem to premazes preko keksov-v plasteh. na vrhu je masa…potreses s kakavom v prahu…to je vse cca.. pocakaj raje,da se oglasi kak pravi “znalec” za to!! ko bom “degustirala” bujto repo,ti porocam!! lp petra
Hej,ste mi naredile “gusto” s to bujto repo,ki sem jo prvic skuhala lani z edino razliko,da sem “ubogala” moza in dala prekajeno meso.Zato ne vem,kaksna je s svezimi reberci. No,mast sem zamenjala z oljem.Vem pa,da mast doda svoj pecat. Bom poskusila.
Petra,ves da sem lani v tem casu kupila domaco repo,ki je bila zelo cudna,po mojem premalo casa kisana,sem potem do zime kupovala kar brkinso pakirano,ki je tudi prev dobra in Etini proizvodi tudi.
Ce naredim tiramisu poleti,jaz vedno narezem v kremo se malo marelic,
ker jih pac imamo.Sicer to ni originalen tiramisu.
Ko kupim jaz savoiarde,ja na tisti vrecki tudi recept.Lp Babi
verjetno res mora biti sveze sv.meso! pa ta-prava mast ! repa /moja / je pakirana. na placu v zadnjem tednu se nisem bila- bo pa kmalu!! ce je ze nekaj casa surova…potem!? -..
kar se pa tiramisuja tice… za marelice ne vem… moja dva jih ne dajeta! to vem definitivno! sicer ga pa –prakticno ne jem! bo se kdo vedel!=? lp petra
Holesterol – ja , tudi jaz sem proti, a če ga boš uživala samo z bujto repo enkrat na mesec, sem mnenja, da ga ne boš povečala. Je pa bujta repa takooooooo dobra, da se ji jaz ne bom odpovedala in jo bom skuhala vsaj 1 x na mesec. S sinom jo imava za 3 x. Ko jo drugič pogreješ je res še boljša. Upam, da je teknila vsem, ki si jih nahranila. Pozdrav, Mica.
Forum je zaprt za komentiranje.