Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika petršiljev narastek

petršiljev narastek

o narstkih sem videl da ste že kar veliko govorili
a nisem zasledil nič o petršiljevem narstku
namesto petršilja lahko uporabimo tudi pehtran(odvisno od okusa)

Potrebujemo:

2 šopka gladkolistnega peteršilja
200 ml sladke smetane
200 ml mleka
80 g praška za krompirjev pire
100g mladega sira
4 rumenjake
4 beljake
sol
poper

Peteršilj na drobno sesekljamo, nato v lončku segrejemo mleko in sladko smetano, zmešamo krompirjev prašek in sir da se utekočinita in začinimo s soljo in poprom.
Beljak stepemo v trd sneg in ga previdno vmešamo v prej pripravljeno zmes. Na koncu še dodamo sesekljan peteršilj, zmešan z rumenjaki.
Vse skupaj preložimo v namaščen model za narastke in postavimo v pečico.

Peče se pri 225C okrog 20min.

Hej Andy! Midva pa imava iste kuharske knjige.Ze pri vlozenih jajcevcih
sem to opazila. Ta narastek je res dober, tudi z drobnjakom.
Skoda,da hitro upade,kot pac narastki.

Edini napisan recept za vlaganje jajcevcev,ki sem ga vceraj nasla,je bil prav ta. Za zacetnico se mi je zdel malo zakompliciran,zato sem povedala ,kako je vlagala mama.

Moji knjigi sta: jajcevci -Velika sodobna kuharica, zalozila Nasa zena 1961
narastek- Zelisca dr Oetker ;sicer imam vse iz njegove zbirke in mi veliko pomagajo pri popestritvi jedilnikov.

Lep pozdrav z obake Babi

ne
to sem pobral iz knjige
konzerviranje in zamrzovanje v gospodinstvu

založba centralnega zavoda za napredek v gospodinstva,leto izdaje 1962

ta knjiga mi pride zelo prav in je noter vse kar moraš vedeti o shranjevanju živil in ozimnici
dobil sem jo od moje mame ko sem se odselil od doma

kar se pa narastka tiče mi je pa recept napisala teta (nimam pojma kje ga je pobrala)

lep dan
andy

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close