Staša – en cool recept s kuto in kosmiči
Našla sem en okusen recept (zaenkrat “okusen samo na oko”:), mislim pa da tudi v ustih kmalu) za enostavno sladico – kot pito s skuto in ovsenimi kosmiči, ki je ni treba peči (moraš jo celo hladiti)
tu je prekopiran recept, spodaj nižje pa imaš še originalen link….evo tu je:
Avtor: m*
Datum: 22-08-02 13:00
Lahko pa v vodi kuhaš na koščke narezana jabolka z lupino toliko časa da so srednje mehka, dodaš ovsene kosmiče, še malo pokuhaš, pa še na koščke narezane suhe marelice, slive… lešnike… pa cimet, pa mlete klinčke. Ne kuhaj predolgo. Vode naj bo že med kuhanjem jabolk dovolj, saj kosmiči popijejo vso vodo. Pustiš, da se napol ohladi, potem pa v plastično posodo s pokrovom daš polovico te zadeve, da prekriješ dno cele posode, nato daš eno plast skute, nanjo pa še eno plast kuhane zmesi jabolk, kosmičev… Pokrito ohladiš v hladilniku, nato to lahko režeš in jemlješ iz posode kot nekakšno pito. Lahko dodaš še druge stavri, lahko sladiš lahko dodaš limonin sok že v zmes… pa rozine, kokosovo moko… vsak dan drugače, da je zanimivo. Enostavno je, ker ni treba peči.
ufff, sorry ampak link noče zagrabit!
dober tek in LP
Zala
To je recept (sem ga enkrat že napisala in kar kopiram):
Sestavine:
150 g ovsenih kosmičev
1 kg lahke skute (najbolje, da je nepasirana)
4 naribana jabolka
cimet po želji
100 g grobo mletih orehov
4 dcl mleka 0,5% m. m.
4 beljaki
natreen v tekočini (ali kakšno drugo diabetično sladilo)
Postopek priprave:
pečico segrejemo na 175 stopinj C
ovsene kosmiče grobo zmeljemo
mleku dodamo 4 beljake
naribamo jabolka
grobo zmeljemo ali narežemo orehe
Kosmiče razdelimo na 3 dele v razmerju 4:3:3 (približno – pomembno je le, da je en del v malo večji količini kot ostala dva). Po dnu pekača enakomerno posipamo del kosmičev, ki je v največji količini. ½ kg skute z vilico razporedimo po pekaču, nanjo raporedimo 2 naribani jabolki, po želji posujemo s cimetom in posipamo s polovico orehov.
Nato posipamo drugi del kosmičev ter po istem postopku preostanek skute, jabolka, cimet in orehe. Na koncu posipamo še zadnji del kosmičev.
K mleku z beljaki dodamo natreen v tekočini, dobro premešamo in enakomerno prelijemo preko peciva v pekaču, še pred tem pa maso dobro prepikamo z nožem. Počakamo, da se tekočina dobro vpije in damo peči – pečemo 40 minut pri temperaturi 175 stopinjah C.
Če te kakšna sestavina moti, ko zamenjaj – npr. jabolka izpustiš, orehe zamenjaš s kakšnimi drugimi oreščki ali makom…
Priporočam tudi uporabo papirja za peko.
LP
Hej,Stasa!
Danes sem to spekla za vecerjo.Vmes sem dala tudi nekaj na kolobarcke narezanih sliv,malo naribanega ingverja in kar precej cimeta in kardamoma.Zelo je disalo.Je bil tudi necak pri nas in smo vsi z velikim vesljem jedli. Necak je nesel se malo domov za jutrisnji zajtrk.Imam ga na sumu,da hoce ponuditi prijateljici in jo vzpodbuditi k peki. Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.