skutne palačinke
Jaz jih naredim takole (so kar kalorične zato poredko, ampak takrat-mnjam).
Palačinke spečem tako, da dam vedno polovico radenske, polovico mleka, moko, dva jajca (za približno liter), vanili sladkor – take so čisto rahle!!!
Nadev: Skuta, rozine (ki jih prej namočimo v rumu, sladkor, malo cimeta, jajce, lahko malo kisle smetane – premešaš, nadevaš, palačinke zložiš potem v pomaščen pekač in preliješ z sladko smetano, spečeš!
Pa dober tek Lala
Težko, ker že tako dolgo kuham da delam precej stvari ” od oka”, pa bom poskusila.
Na 1/2 kg skute 2-3 jajca odvisno od velikosti, sladkor pa res po okusu, mi n maramo sladkih. Poskusi najprej s 15 dag, če pa ti bo potem, ko bo masa že narejena premalo, lahko dodaš po potrebi v maso (ampak pred beljaki).
Za polivko : samo rumenjak ( beljak lahko porabiš za maso, ne bo odveč), kisla smetana in sladkor v prahu ( spet po okusu).
Veliko uspeha,
LP
Hvala za recept… a prav vidim – ni nobene moke? Jaz sem skutine palačinke že delala, ampak sem v maso vmešala zmlete ovsene kosmiče…
Mi še lahko poveš, kako izgleda taka masa? Zdi se mi precej kompaktna… sploh si ne predstavljam, da lahko takšno maso “vliješ” v ponev oz. da so palačinke tanke (če so)?
LP
Staša,
Za palačinke naredim testo samo iz pol mleka/pol vode in moke, ter ščepca soli. Testo mora stati vsaj 1/2 ure, da se napne in dobi primerno gostoto.Pečem zelo tanke.
Z maso namažem palačinke kar na debelo, če imaš zelo suho skuto lahko dodaš malo kisle smetane, pa mislim, da ne bo potrebno. Rumenjak in sladkor, pa še sneg, skuto precej “razredčijo”.
Torej, tanke palačinke, na debelo namazane !
Forum je zaprt za komentiranje.