Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Za Urso in ostale-recept

Za Urso in ostale-recept

Hej,Urasa!
Sem prebrala tvoj post .Na zalost, niti jaz nimam kaksnega pametnega recepta.Najraje pecem piskotke samo z jajci,brez mascobe;so pa tisti z mascobo seveda okusnejsi.

Zdaj pa recept.Se spomnis,ko si nam poslala recept za piscancje prsi z
grsko marinado?No,jaz pa imam malo drugacenega,ne grskega,bolj iz tvojih hladnih krajev.Mogoce bo komu vsec.Ko sem brala o Oliverjevi marinadi,sem se spomnila.

Fruit,nutty spiced couscous Nadaljujem v slovenscini.

Sestavine

2 veliki zlici olivnega olja
file piscncjih prsi
2 cajni zlicki mesanice zacimb:koriander,cimet,ingver,muskatni orescek,
klincki in koper Saj je dill koper? (Vse stolci v moznarju ali zmiksaj-
jaz imam ze mesanico.)
250 g couscous narejenega po navodilih na zavitku
50 g posusenih marelic,grobo narezanih
50 g rozin
20 g svezih na drobno nasekljanih listicev koriandra(ki smo ga spomladi zasejali,vsaj jaz in Petra)
25 g poprazenih -popecenih pinjol

Piscancji file narezes na zrezke, manjse tanjse koscke ali trakove in povaljaj v olju z zacimbami in malo limone,seveda se sol,poper.Pustis vsaj pol ure.
Nato popeces na zlici olja,malo zdusis,dolijes malo vina ali konjaka in zdusis
do mehkega.
V voku ali ponvi segrejes zlico olja,sotiras (na hitro poprazis)
mesanico zacimb in takoj dodas ze pripravljen couscous,nato se marelice,rozine,pinjole in svez koriander.Vse lepo premesas in malo pokrijes.

Postrezes :najprej nalozis na kroznike c.in po vrhu se meso.

Nic slovensko,malo eksoticno,na Svedskem verjetno ze videno.
Je pa res,da vse tiste zacimbe dajo prijeten okus.Lahko spustis marelice in rozine,pinjol nikar!

Ursa,si ze skuhala marmelado?

Lep pozdrav vsem Babi

Hoj, Babi, hvala za recept in sorry, ker se bolj pozno oglasam (guzva z delom in studijem). Tole bom definitivno enkrat poskusila, samo mogoce bo malo problem dobit suhe marelice, ker tukaj suhega sadja skoraj ne poznajo. Ne vem, moram preverit. Pa en lep pozdrav, cao!

Babi, kaj je cousouse?

Recept mi sicer zelo diši :-))

to je “sorta” psenicnega zdroba…pri nas ga dobis ze ” obdelanega”.. v vseh m-trgovinah in tudi drugje…uporabljas ga..za razne solate,,zlicnike…itd, lp petra

Pandica,hej!Zelo enostavna priprava po navodilih z vrecke.Ko nimam casa
za prikuho,naredim to,ker je zelo hitro,vsaj osnova.Jaz kupujem od Droge.
Bos nasla !

Pa se Ursi pozdrav!Ves,mislim,da marelice niso ravno nujne,sem ze napisala.Pinjole pa dajo piko na i.Moz marelice bolj ven zbrska.
Pac,to je ena tistih malo eksoticnih jedi,kjer sadje prida znacilen okus.
Pri nas je danes zahladilo,kopanja konec!! Lep pozdrav obema Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close