Najdi forum

mikrovalovka

Najprej vsem en lep pozdrav,ker sem bolj bralka.
Sedaj pa potrebujem vaso pomoc, ker sem dobila za darilo mikrovalovko brez kakih navodil kako naj to zadevo uporabljam. Menda se tudi kuha in ima enojni zar.
No jest sem bolj staromodne sorte in bi jo meli samo za pogrevanje in odtajevanje, pa ne vem kolko mocno in za koliko casa je treba nastaviti da npr.pogrejes kaksno jed.
Za pogrevanje bi mi res prav prislo ker capljamo domov v razmaku
3-4 ur.
Prosim za pomoc in lepo se mejte na srecanju. (pa oprostite ampak vse stresice so mi usle iz tipkovnice)

Pozdravljena Zarja.
Po moje bo treba napisati vsaj kakšen tip (firmo in kakšno oznako) mikrovalovne imate. Bo pomoč lažja.
Lahko pa vam povem kako uporabljam mojo Whirpool kotno mikrovalovno:
za odtajevanje pritisnem na gumb “jet defrost” kjer se pokaže teža – začne se pri 100 g in lahko poljubno višaš, potem pritisnem na gumb start. Na sredini odtajevanja se pečica ustavi in zapiska, takrat je treba zadevo obrniti.
za gretje vode, mleka, čaja …. za eno veliko skodelico cca 1.15 minute na 750 W.
za pogrevanje jedi je pa spet odvisno od količine – en krožnik recimo “naštimam” na 3-4 minute pri 350 W moči. Skratka – eksperimentirat bo treba. Nekako se pa držite pravila da pri gretju vode, čaja, skratka vseh tekočin lahko uporabite višjo moč, kadar grejete bolj “trdo” hrano pa malo manj, da se ne bo prehitro grelo. To verjetno veste, da mikrovalovne ne smete nikoli prižigati prazne, vsaj kozarec z vodo je treba postaviti notri…. pa da se v njo ne sme postavljati posode z zlatim ali srebrnim robom, se sicer zna prav veselo iskriti… pa da jajc ne dajemo vanjo (bojda jih prav grdo raznese)….
Upam da vam je bilo tole v pomoč, če lahko še s čim pomagam pa vprašajte.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Moram potrditi tisto glede jajc – žal ne morem napisati bojda, ampak, da, res jih raznese in čiščenje ni čisto nič prijetno.

Sicer je pa mikrovalovna pečica izjemno praktična. Odkar jo imam, mleka in podobnih zadev več ne pogrevam drugače, kakor v njej. Res pa je, da v njej ne kuham, temveč jo uporabljam samo za pogrevanje ter odtajanje.

Kadar grejem mleko, vodo za čaj, juho… vklopim pečico na 100%, če kaj odtajam na 40%, za pogrevanje kakšnih testenin, riža oz. rižote ali česa podobnega pa na 60 – 80% (odvisno od “gostote” hrane – bolj je “gosta”, manjšo moč uporabim).

Lep pozdrav,

Alja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close