Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Marinada a la Jamie…

Marinada a la Jamie…

Je že kod probal narediti marinado, ki jo je uporabil Jamie nekaj tednov nazaj za file morskega volka? O tem smo že govorili… v žožnar je dal postrgan in sesekljan vanilijev strok, sol, lovor in brinove jagode (mogoče sem še kaj pozabila). Rekel je, da je primerno tudi za piščanca ali drugo meso…

Sicer nameravam v kratkem probati, saj obožujem vanilijo, čeprav se mi zdi kombinacija kar precej čludna :), vseeno pa me zanima, če je kdo tvegal žće pred mano…

LP

ja,stasa….to sva midve premlevali na tisti “zavitkov dezeven dan”..?!:)) vanilijev strok,sol,lovor,brinove jagode,naribana lim.lupina….ne vem,ce ni bilo se nekaj!? jaz sem to enkrat “probala” s piscancem…nisem dala celega stroka vanilije…ostalo pa! fino…malo drugacno! z ribo pa se nisem…”reskirala”..:)) jaz sem piscanca najprej namazala z ol. oljem…!?
javi,ko bo “pase “… lp petra

Ja, se spomnim tiste nedelje 🙂 Malo prej sem prišla iz Spara pa sem doma ugotovila, da sem pozabila kupiti vanilijev strok 🙁 , tako da bom prestavila na kak dan kasneje… nameravam pa probati s puranom.

Ker nimam možnarja, me zanima, kako naj “zmeljem” jagode in lovor… a lahko na hitro vržem v multipraktik??

LP, Staša

jaz ne bi!!! v multipraktiku vse “izgubi” okus in tudi vitamine… na drobno nasekljaj…potem pa se malo”potolci” s kladivom za meso ali cim podobnim! po mojem je boljse!
p.s. enkrat sem “zmlela” sestavine za ajvar v multipraktiku…velika razlika!!

javi,kako bo uspelo!! lp petra

puran…ali piscanec!? perutnina! ce nimas multipraktika….uporabi kak sekljalnik! po mojem multipraktik prevec “raztrze”! ? lp petra

Ja, imaš prav… kaj pa, če na hitro (res le nekaj sekund) premeljem s paličnim? No, sicer pa lahko probam tudi s kladivom za meso 🙂

“puran…ali piscanec!? perutnina!”

Eeee, kaj točno si mislila s tem? 🙂

da pac ni riba..kot v “originalu” !:) vanilija na ribe!? mogoce!? lp petra

Če imaš kakšno keramično šalčko ali sklečko z okroglim dnom, pa hrbtna stran žlice in imaš doma improviziran možnar oziroma tarilnico. Drugače ti pa jaz eno iz službe prinesem, samo ne vem, če ti bo všeč glede na to kaj smo mi trli v njej:)))
LP Barb

sedaj prebiram tele poste…in vidim,da sem se javila pod dvemi razlicnimi imeni:)) no,oboje sem jaz. vcasih pride k meni znanka,ki doma nima racunalnika…pa malo pogleda in kaj poslje. vceraj se ocitno ni “zbrisala”. lp petra

Ola Staša,

midva sva to v nedeljo testirala s piscancem in je .. NJAMA. Kot vedno pri Jamiju, ko imas na zacetku obcutek, da bo to nekaj cudnega, pa izpade vse po planu. Verjetno bi res se bolj pasalo na kako dobro belo ribo, ampak tudi s piscetom je blo zelo dobro. Nenavadno na zacetku.

Aja, ce nimas moznarcka, daj v kako vreckico pa z valjarjem stri. Ni isto, ker fora moznarja je, da trenje izloci iz zadeve res aromo, ki je skrita, ampak ne skrbi, vse se da. Jaz ne maram elektricnih aparatov v ta namen zaradi dveh stvari – eno je kovina unih rezalnikov, drugo pa je kolicina (ponavadi gre za majhne kolicine, ki jih je premalo, da bi se zmesale ali pa ti pol vse ostane na nozih in dnu posode.

Nyah

Res najlepša hvala, ampak nekako ne bi… po tvojem zadnjem mailu sodeč…. :)))

LP

Nyah,

bom probala, ampak ker nimam vanilijevega stroka (pozabila kupit) je čisto možno, da bom do takrat že možnar nabavila 🙂 Mimogrede, kje ga lahko kupim in na kaj moram biti pozorna?

Glede električnega mešalnika pa se strinjam… bila je le nepremišljena ideja v afektu 🙂

LP

Terilnik – moznar lahko kupis tudi v Sparu/Meckatorju. Po teh trgovinag kjer je kuhinjska drobnarija jih najdes.

Menda obstajajo tudi leseni, samo jaz ti ga ne bi priporocala. Midva imava granitnega, tezkega in ne ostane v njem noben vonj ali okus, lepo se pomiva in krasno tre zadeve. SPloh ni blema bazilike zmeckat , pomit, nato pa nekaj sladkega noter tret. Priporocam ti izbiro tezkega in raje vecjega kot manjsega (ce je tezak se veliko lazje stre zadeve – recimo koriander ali kaj podobnega).

Pa se zabavno je :-))) REs super zadeva!

Nyah

OK, hvala za nasvet… mislim, da sem nekje že prebrala, da je pri lesenem problem, ker se navzame vonjav, tako da bo kar granitni.

LP

malo se bom vmesala..:) mislim,da je granitni ali marmorni najboljsi !! vonj “pomijes”…pa je !! lp petra

OK, prepričali ste me 🙂

Zdaj pa se ga že prav veselim (kot mali otrok nove igračke) :))

LP in hvala

ce ti kaj pomaga—jaz imam marmornega-maaaaalo premajhnega. !! kupila sem ga v intertradu na kolodvorski…pred …cca 2 leti..!? ta trgovina je se v btc-ju! lp petra

Če ga ne bom dobila v SPARU, bom pogledala se tam.

Hvala 🙂

P.S. na srečanju se ne vidimo!?

ZAAAL,ne !! sem prej napisala pod nov datum ali nekej takega!! izvedela sem pred 1 ur/moj plan/ in me je cisto dotolklo!! zeeelo sem se veselila tega srecanja!! ce bo v petek 3.10. zeeelo slabo vreme…!?-nikomur ga ne zelim!!- se zna zgoditi,da pridem !? lp oetra

Hej,jaz ima dva moznarja,oba stara :medeninast in porcelanast .
Vec uporabljam tistega iz porcelana.Je bil nonin.Sestra mi ga vedno zavida in sestricne tudi.Sem pac bila najstarejsa vnukinja.Svak je potem kupil sestri granitnega ali je marmornat,ne vem tocno.Je zadovoljna.
Stasa je omenila,da nima rada el.rezkalnikov…tetin pokojni moz,Francoz,
priznan kuhar.V njihovi kuhinji nisem videla niti enega el.aparata.
Ko sem mu prdlagala vsaj palicni namesto posode za pasiranje zelenjave,se je samo nasmehnil.
Danes sem brala v Delu,kaj vse imamo in ne uporabljamo.Sem se prav nasmejala.Med drugim tudi posoda za fondu.Jaz moji dve uporabljam za
za vse drugo. Lp Babi

Veliko izbiro možnarjev imajo (oz so imeli poleti) v trgovini Sariko v BTC-ju. Razne velikosti, razne barve, dokaj ugodne cene. Čeprav takšen malce večji granitni je okrog 8000 SIT.

Jaz imam enega marmornega iz Sarika, pa je dejansko premajhen. Ampak takrat ni bilo nobene alternative. Zdaj sem si pa omislila še enega porcelanskega in je precej boljši. Vsekakor ne znam več brez njega. Še na morje sem ga tovorila.

Torej moram biti pozorna na velikost in material (granit, marmor ali porcelan!?)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close