TESTENINE
sPOŠTOVANI !
Večkrat sem poiskusila testenine s smetanovim prelivom. Pa mi enostavno ne uspejo najbolj. Prosim za recept. Mislim da gre nekako takole. Na olju prepražiš čebulo, dodaš kuhane testenine, zaliješ s smetano in dodaš petešilj, sol. poper.
Kaj naredim narobe, da niso tako okusne kot v restavracijah.
lep dan
K
Jaz testenin s smetano ne delam nikdar s čebulo. Ponavadi vzamem pečeno slanino, jo narežem na kocke, popečem in zalijem s smetano, pustim le toliko, da zavre in prelijem testenine. Ne najbolj zdravo, a je njamska. Če želite brez mesa, raztopite malo masla, zalijte s smetano, pustite, da zavre, prelijte testenine, potresite s sirom in pokrito pustite par minut, da se vse skupaj prepoji.
Dober tek!
Vladka
Jaz dam na ravno stopljeno maslo in smetano vsaj dve vrsti naribanega sira(da se prej zmehca),gorgonzola obvezna,za rahlo pikantnost.Rada imam zajbelj,zato dodam listic ali dva.Ko zavre,hitro odstranim z ognja.
Sicer pa k smetanovi omaki dodas lahko na drobno narezan feferoncek,origano…sprememba okusov.Zelo dobro je,ce umesam tudi malo skute.Variant je veliko. Tudi s kislo smetano je dobro.
Lep pozdrav in dober tek Babi
vceraj sem naredila siroke rezance s prekajenim lososom.
na olivnem olju preprazis 3-4 stroke drobno narezanega cesna. ko zadisi das zraven manjse kose narezanega lososa. po parih minutah prilijes zelo,zelo malo vode,solis,popras, na koncu pa dodas se 1dl sladke smetane. premesas in prelijes cez rezance. po vrhu potreses s koprom. lp petra
Forum je zaprt za komentiranje.